Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας σε σύγχρονο υβριδικό συνεδριακό κέντρο

Πάτρα: Αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελ...

"'Έπεσαν" οι υπογραφες

Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Αχαΐας αναφέρει:

Μετά την υπογραφή, την Τρίτη 28-11-2023, της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Επιμελητηρίου Αχαΐας και Πανεπιστημίου Πατρών, προχωράει η δεύτερη φάση, μετά την ενεργειακή αναβάθμιση , υλοποίησης του οράματος μας για την εκ βάθρων αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό  των εγκαταστάσεων του εμβληματικού τριώροφου κτηρίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο κέντρο της Πάτρας, προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της τοπικής κοινωνίας .

Μια προσπάθεια και μια προετοιμασία ετών έχει εξασφαλισμένη πλέον χρηματοδότηση ύψους 1,37 εκατ. ευρώ  από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης  και μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης με την  διενέργεια  διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου και ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων έργων με βάση τις εγκεκριμένες μελέτες .

Η τριμερής συνεργασία διασφαλίζει την υλοποίηση του έργου για την αναβάθμιση υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας που περιλαμβάνει τη δημιουργία σύγχρονου υβριδικού συνεδριακού κέντρου με εξασφάλιση πλήρους ψηφιακής και φυσικής προσβασιμότητας για όλους στο τριώροφο κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Στις  νέες εγκαταστάσεις που θα διαμορφωθούν  μεταξύ άλλων θα γίνει πράξη και η ουσιαστική διασύνδεση γνώσης καινοτομίας τεχνολογίας με την επιχειρηματικότητα που ήταν και το αρχικό μας όραμα όταν ξεκινήσαμε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών την έκθεση καινοτομίας Patras IQ,. Η οποία πλέον είναι θεσμός με την διεύρυνση του  οργανωτικού σχήματος με την συμμετοχή των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου .

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μέρα για το Επιμελητήριο Αχαΐας η σημερινή, καθώς συνυπογράψαμε Προγραμματική Σύμβαση και προχωράμε στη δεύτερη και πιο σημαντική φάση του έργου αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας. Πλέον ο επιχειρηματικός κόσμος  θα έχει στη διάθεσή του ένα κτίριο που δεν αναβαθμίζεται μόνο ενεργειακά, αλλά εξελίσσεται σε πολλαπλών χρήσεων, καθώς  θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο, υβριδικό, συνεδριακό κέντρο. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει πρόβλεψη και για δημιουργία γραφείων που θα αποτελούν σημεία διεπαφής της PATRAS IQ και του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας - Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με το επιχειρείν,  συμβάλλοντας περαιτέρω στη διασύνδεση της νέας γνώσης και των νέων επιστημόνων  με την επιχειρηματική κοινότητα,  κάτι που είναι μεγάλο ζητούμενο τόσο για την περιοχή μας, όσο και για την Χώρα ». 
 
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις