Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Χαμάς παρέδωσε 17 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό για να γίνει η ανταλλαγή με το Ισραήλ

Η Χαμάς παρέδωσε 17 ομήρους στον Ερυθρό ...

Λίγες ώρες πριν, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε έναν όμηρο με διπλή υπηκοότητα από το Ισραήλ και τη Ρωσία

Ομαλά φαίνεται ότι προχωράει σήμερα Κυριακή (26.11.2023) η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς τα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης παρέδωσαν 17 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό ώστε να πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή με 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Η Times of Israel μετέδωσε, επικαλούμενη πληροφορίες των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ότι η Χαμάς παρέδωσε 14 Ισραηλινούς και 3 ομήρους άλλων υπηκοοτήτων στον Ερυθρό Σταυρό ώστε να μεταφερθούν στα ισραηλινά εδάφη και να προχωρήσει και σήμερα η ανταλλαγή με τους 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους. Λίγες ώρες πριν, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε έναν όμηρο με διπλή υπηκοότητα από το Ισραήλ και τη Ρωσία «ως απάντηση στις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και σε ένδειξη εκτίμησης της ρωσικής θέσης για την υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα».

Σημειώνεται ότι ο όμηρος με τη διπλή υπηκοότητα δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ονομάτων που παραδόθηκε από τη Χαμάς στο Ισραήλ σήμερα, κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που προβλέπει κατάπαυση πυρός, ανταλλαγή ομήρων και είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

 Πηγή:newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις