Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο χαιρετισμός της Βίβιαν Σαμούρη σε ημερίδα για τη βία κατά των γυναικών

Πάτρα: Ο χαιρετισμός της Βίβιαν Σαμούρη ...

Στην Αγορά Αργύρη

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκε και χαιρέτισε, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στην Ημερίδα με θέμα: "Βία κατά των γυναικών μια παγκόσμια πανδημία", που διοργάνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοέμβρη, στην Αγορά Αργύρη, η εφημερίδα «Γνώμη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής: Η Αντιδήμαρχος στο χαιρετισμό της, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δήμαρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, υπογράμμισε:

«Η σημερινή ημερίδα: “Βία κατά των γυναικών μια Παγκόσμια πανδημία. Είναι στο χέρι μας να την εξαλείψουμε" γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, που είναι η 25η Νοεμβρίου κάθε έτους.

Έγκριτοι ομιλητές θα μας αναλύσουν, ο καθένας από την ειδικότητά του, το φαινόμενο της έμφυλης βίας και πως μπορεί να επέλθει η ανατροπή αυτής της δυσχερούς πραγματικότητας. Η θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο μας προβληματίζει βαθιά, καθώς η ισοτιμία, με την ευρύτερη έννοια του όρου, είναι ένα διαρκές ζητούμενο μολονότι αποτελεί καθοριστικό πυλώνα της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Δυστυχώς, είναι διαχρονική, παρά τα μικρά βήματα που έχουν γίνει, η ανεπάρκεια της Κεντρικής Εξουσίας να απαντήσει αποτελεσματικά σ' αυτό το φλέγον ζήτημα της έμφυλης βίας, της ισότητας των φύλων. Κάτι που επαληθεύεται εύκολα, όχι μόνο από την απουσία στοχευμένων πολιτικών αλλά απεναντίας από τη συνεχή ροή ψήφισης αντεργατικών νομοσχεδίων και μάλιστα με πρόσχημα την ισότητα των φύλων.

Μόλις το πρώτο τετράμηνο του 2023 είχαν καταγραφεί 3.100 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος των γυναικών και εδώ ας σημειώσουμε ότι καταγράφονται τα περιστατικά εκείνα που οι γυναίκες είχαν τη δύναμη να καταγγείλουν την κακοποίησή τους. Τα περιστατικά είναι πολλαπλάσια. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες εξαρτημένες οικονομικά, άνεργες, που δεν μπορούν να σταθούν μόνες τους στα πόδια τους και με μεγάλη δυσκολία αντιδρούν και προχωρούν σε αποκαλύψεις.

Η ανατροπή μπορεί να επέλθει μόνο μέσω της εκπαίδευσης και της δυναμικής αντίστασης ενάντια στις υφιστάμενες πολιτικές που ασκούνται, ώστε να παραμένει θεσμικά κανονικοποιημένη και κοινωνικά νομιμοποιημένη η πατριαρχική κουλτούρα, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια με νομολογίες π.χ. του Συμβουλίου της Επικρατείας που για την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στα Κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων, εκεί όπου, διαχρονικά, καταγράφονται φαινόμενα παραγκωνισμού των γυναικών και, όχι σπάνια, σεξιστικών επιθέσεων. Εμείς στο Δήμο Πατρέων έχουμε στραμμένη την προσοχή μας και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη και διευκόλυνση των γυναικών σε κάθε περίσταση. Δωρεάν φύλαξη των παιδιών τους στους- υψηλής εκπαίδευσης- δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για τις μονογονεϊκές οικογένειες, παιδικές κατασκηνώσεις για τους θερινούς μήνες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι γυναίκες, ανέξοδα και με ασφάλεια, να εμπιστεύονται τα παιδιά τους, ώστε να έχουν ελεύθερο χρόνο για τις δουλειές τους. Με τον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Καλή συνέχεια και Καλή Επιτυχία».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η υπάλληλος του Δήμου Πατρέων Μάρια Αραβαντινού, ως υπεύθυνη του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και των παιδιών τους, μίλησε για τη συγκεκριμένη δομή του Δήμου. 

Την εκδήλωση παρακολούθησε η Αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις