Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γάζα: “Καταστροφική” η κατάσταση στο αλ Σίφα - Έρχεται ευρύτερη επίθεση στα νότια

Γάζα: “Καταστροφική” η κατάσταση στο αλ ...

“Καταστροφική” χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Αλ Σίφα ο επικεφαλής του νοσοκομείου, με τις ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις τους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται για δεύτερη ημέρα οι επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων στο Αλ Σίφα, μετά την εισβολή τους στο νοσοκομείο, μια εξέλιξη που φαίνεται να αλλάζει την πορεία του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σε δηλώσεις του στο Al Jazeera, ο επικεφαλής του Αλ Σίφα χαρακτήρισε την κατάσταση εντός του νοσοκομείου “καταστροφική”.

Την ίδια ώρα, μέλη των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ ερευνούν κάθε κτίριο και κάθε όροφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, στο συγκρότημα όπου παραμένουν ακόμη εκατοντάδες ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, ανέφερε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος.

«Η επιχείρηση αυτή σχεδιάστηκε επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλά κρυμμένη τρομοκρατική υποδομή στο συγκρότημα», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπλα και εξοπλισμός της Χαμάς βρέθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. «Η Χαμάς εργαζόταν συστηματικά για να κρύψει τις υποδομές και τις αποδείξεις» στα νοσοκομεία της Γάζας, πρόσθεσε.

Η Χαμάς διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί ως βάσεις της τις ιατρικές εγκαταστάσεις.

ΠΟΥ: Περιορισμένες οι επιλογές για την εκκένωση του νοσοκομείου
Τα Ηνωμένα Έθνη αναζητούν τρόπους για την εκκένωση του νοσοκομείου αλ Σίφα αλλά οι επιλογές είναι λίγες καθώς υπάρχουν περιορισμοί για θέματα αναφορικά με την ασφάλεια και τις διαδικασίες μεταφοράς, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ένα εμπόδιο είναι ότι η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος δεν έχει επαρκείς ποσότητες καυσίμων για τα ασθενοφόρα της εντός της Γάζας για την απομάκρυνση ασθενών, δήλωσε στο Reuters ο περιφερειακός διευθυντής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ Ρικ Μπρέναν.

Η Αίγυπτος είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο τα ασθενοφόρα της να εισέλθουν στη Γάζα για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση αμάχων αρκεί να δίδονται εγγυήσεις για την ασφάλεια και την ανεμπόδιστη δίοδο, δήλωσε ο ίδιος από το Κάιρο.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις