Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Σαββατοκύριακο στο Καρπενήσι: Όσα επιβάλλεται να δεις

Σαββατοκύριακο στο Καρπενήσι: Όσα επιβάλ...

Έτσι θα «γεμίσεις» 2 ημέρες

Το «διαμάντι» της Ευρυτανίας, στα 282 χιλιόμετρα από την Αθήνα, μια πόλη με απαράμιλλη, άγρια ομορφιά, χτισμένη σε υψόμετρο 960 μέτρων, σε περιμένει και αυτόν τον χειμώνα να περάσεις στιγμές μοναδικές.

Ο λόγος για το Καρπενήσι, τον γεμάτο εκπλήξεις τόπο που προσφέρει στον ταξιδιώτη μοναδικές εμπειρίες, απίστευτο φαγητό και θέα... να την πιεις στο ποτήρι.

  Με μακραίωνη ιστορία, μοναδικά τοπία φυσικής ομορφιάς και ντόπιους μεζέδες που θα μείνουν αξέχαστοι ακόμα και στους πλέον απαιτητικούς, στο Καρπενήσι δύσκολα αντιστέκονται όσοι γνωρίζουν την ανόθευτη ομορφιά του και όλα όσα έχει να χαρίσει απλόχερα στον επισκέπτη.

 Κυρίως αυτήν την εποχή που η πόλη είναι στα καλύτερά της.

 Ένα Σαββατοκύριακο εκεί είναι αρκετό για να φορτίσεις μπαταρίες, να χαλαρώσεις, να φας (πολύ) καλά και τελικά να επιστρέψεις στη βάση σου πανέτοιμος να ανταπεξέλθεις στη σκληρή καθημερινότητα.

 Πώς περνάμε δύο ημέρες στο Καρπενήσι;

Βόλτες στο κέντρο
 Το Καρπενήσι, η πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, ενδείκνυται για τους λάτρεις των περιπάτων καθώς διαθέτει μεγάλα και άνετα πεζοδρόμια. Από τα πιο διάσημα σημεία συνάντησης είναι η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία Μάρκου Μπότσαρη με τη μαρμάρινη βρύση από κεφαλή λέοντα και τις πέτρινες κρήνες.

 Εκεί θα απολαύσεις μία από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες της πόλης, στη σκιά του πλατάνου που μετράει 161 χρόνια ζωής. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις τοπικές λιχουδιές και να γεμίσεις τα πνευμόνια σου με καθαρό, βουνίσιο αέρα με μηδενική μόλυνση - σύμφωνα με μελέτης της UNESCO.

Γραφικά γύρω χωριά
 Εκτός από το Καρπενήσι αξίζουν μια επίσκεψη τα γύρω χωριά που τονίζουν και αναδεικνύουν και αυτά με τη σειρά τους τη φυσική ομορφιά του τόπου. Κατευθυνθείτε προς το Μεγάλο Χωριό, μέρος το οποίο είναι κυριολεκτικά «πνιγμένο» στα έλατα και ξεναγηθείτε στο Λαογραφικό Μουσείο. Στο χωριό Φιδάκια θα χαζέψετε τη θέα στη λίμνη των Κρεμαστών. Περπατήστε ανάμεσα στα πετρόχτιστα σπίτια στο χωριό Βουτύρο και ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο και την ιστορία στο χωριό Κορυσχάδες.

Φαράγγι «Πάντα Βρέχει»
 Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα τόσο για τους λάτρεις των χειμερινών δραστηριοτήτων όσο και για τον απλό επισκέπτη είναι το συγκεκριμένο φαράγγι. Αποτελεί κορυφαίο δείγμα της άγριας ευρυτανικής φύσης.

 Βρίσκεται στα νότια του νομού και οφείλει το ιδιαίτερο όνομά του σ’ ένα γεωφυσικό φαινόμενο της περιοχής: νερά σαν βρόχινα πέφτουν κάτω από βράχους που καλύπτονται από πυκνή βλάστηση και σχηματίζουν λιμνούλες στη διαδρομή. Μια δύσβατη διαδρομή η οποία, ωστόσο, σε αποζημιώνει σε κάθε γωνιά της.

Χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου
 Το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα της  χώρας. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και όχι μόνο, αφού περιλαμβάνει εννιά πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας, επτά αναβατήρες με δυνατότητα εξυπηρέτησης περίπου 5.000 ατόμων ανά ώρα, καταστήματα ενοικίασης και πώλησης ειδών σκι, σχολή σκι αλλά και ιατρείο για την άμεση παροχή βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά.

Λίμνη Κρεμαστών

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται μεταξύ των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας που συνδέονται μεταξύ τους με μια εντυπωσιακή γέφυρα.

Μόλις 3 χιλιόμετρα από το χωριό Φιδάκια, στη θέση Τσαγκαράλωνα, μπορεί κανείς να θαυμάσει από ψηλά τη λίμνη και να τραβήξει μοναδικές φωτογραφίες.

Ιερά Μονή Προυσού

Η Ιερά Μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας αποτελεί το πιο ξακουστό θρησκευτικό μνημείο της Ευρυτανίας. Είναι χτισμένη σε μία βραχώδη και απόκρημνη περιοχή μεταξύ των βουνών της Καλιακούδας και της Χελιδώνας, ενώ πήρε το όνομά της από τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.

Αμέτρητοι πιστοί προσέρχονται εδώ κάθε χρόνο απολαμβάνοντας συγχρόνως, την ηρεμία και τη μαγεία που προσφέρει το επιβλητικό τοπίο.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life