Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ αναφέρεται στην αυτοβιογραφία της στο φλερτ από τον τότε πρίγκιπα Κάρολο

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ αναφέρεται στην αυτ...

Το βιβλίο των 992 σελίδων κυκλοφόρησε στο εξωτερικό την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 - Μετά από συναυλία της το 1994 στο Γουέμπλει η Μπάρμπρα Στρέιζαντ είχε λάβει μια ανθοδέσμη με υπέροχα, ολόφρεσκα λουλούδια από τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας

Η αυτοβιογραφία της 81χρονης σήμερα Μπάρμπρα Στρέιζαντ είναι γεγονός και κυκλοφορεί από τις 7 Νοεμβρίου 2023. Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο βιβλίο (συνολικά έχει 992 σελίδες) και η πολυθρύλητη Αμερικανίδα σταρ μοιάζει να τα λέει όλα. Εξάλλου όπως γράφτηκε πάντα μία αυτοβιογραφία – memoir είναι ένας καλός τρόπος να αποκαλύψεις πράγματα που μόνο ως φήμες κυκλοφορούσαν.

Κι αυτή την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύεται και η πολυβραβευμένη ηθοποιός, ερμηνεύτρια, σκηνοθέτιδα και παραγωγός Μπάρμπρα Στρέιζαντ, στο βιβλίο της με τίτλο «Το όνομά μου είναι Μπάρμπρα». Το εξώφυλλο κοσμεί μία από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες της από την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Ένα αστείο κορίτσι – Funny girl» (η Στρέιζαντ τιμήθηκε στην απονομή του 1969 με το Όσκαρ καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου) και μέσα στις σελίδες του βιβλίου αναφέρεται στην πλούσια καριέρα της, την προσωπική της ζωή, καθώς στις αναμνήσεις της από τις συναυλίες της σε όλο τον κόσμο – μπροστά σε εκατομμύρια θαυμαστές στις εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις της (τις οποίες ωστόσο τα τελευταία χρόνια σταμάτησε), και τις παγκόσμιες περιοδείες της.

Μία από τις πολλές αποκαλύψεις της (ήδη βγήκαν στη δημοσιότητα τις περασμένες μέρες αναφορές της για το «πέσιμο» που της είχε κάνει ο «ερωτύλος» Μάρλον Μπράντο ή ότι και η ίδια είχε πάει για ένα  βράδυ με τον Γουόρεν Μπίτι αλλά ούτε που το θυμόταν!) που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών αφορά & στην «ιδιαίτερη» σχέση της με τον νυν βασιλιά (πρώην πρίγκιπα) Κάρολο, με τον οποίο φημολογείται ότι είχαν σχέση. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Αγγλικής εφημερίδας «Daily Mail», οι δυο τους γνωρίστηκαν για πρώτη φορά το 1974 στα γυρίσματα της ταινίας «Παράξενη κυρία» όπου έπαιζε η Στρέιζαντ με τον Τζέιμς Κάαν, όταν ο Κάρολος εμφανίστηκε στα στούντιο της Columbia στο Χόλιγουντ με την ελπίδα να τη δει. Υπήρχαν φήμες ότι ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας είχε ακόμη και μία αφίσα της τραγουδίστριας στον τοίχο του και ήταν ξετρελαμένος μαζί της. Ο θαυμασμός του πρίγκιπα για την Στρέιζαντ λέγεται μάλιστα ότι έκανε την πριγκίπισσα Νταϊάνα να εκμυστηρευτεί σε έναν βοηθό της ότι δεν θα σοκαριζόταν αν οι δύο φίλοι είχαν σχέση, σύμφωνα με τη «Sun».

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ πάντως στο βιβλίο της αναφέρει πως μάλλον δεν είχε αντιληφθεί το φλερτ του Καρόλου και πως πάντως τον έβρισκε ελκυστικό άνδρα.

Παλιότερα η ίδια είχε δηλώσει: «Αν είχα κινηθεί σωστά, θα μπορούσα να ήμουν η πρώτη Εβραία πριγκίπισσα» και φέρεται να πρόσθεσε ότι, αν γνώριζε το θαυμασμό του Καρόλου γι’ αυτήν όταν πρωτογνωρίστηκαν, θα την έκανε σίγουρα να νιώσει αμήχανα. Στην αυτοβιογραφία της, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ αναφέρεται στη γνωριμία τους το 1974 – όταν ο Κάρολος ήταν σε υπηρεσία με το Βασιλικό Ναυτικό στο Σαν Ντιέγκο. Εκείνη την εποχή, η βραβευμένη με Emmy τραγουδίστρια δούλευε πάνω στη συνέχεια της διάσημης ταινίας «Funny Girl». Η αρχική συνάντηση πήγε καλά, όπως λέει, και παρά το γεγονός ότι ήταν ντροπαλοί και οι δύο δημιούργησαν μια φιλική, «απροσδόκητη» σχέση.

Η επόμενη φορά που συναντήθηκαν ήταν στα παρασκήνια της συναυλίας της Μπάρμπρα Στρέιζαντ στο «Wembley» το 1994, όπου ο Κάρολος την παρακολούθησε από το Royal Box. Διακόσιες από τις καλύτερες θέσεις της συναυλίας είχαν επίσης πωληθεί από το Prince’s Trust για να ωφεληθούν οι νέοι. Την επόμενη της παράστασης ημέρα, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ έλαβε μια ανθοδέσμη από τον (τότε) πρίγκιπα της Ουαλίας. «Είχε απλώς την υπογραφή του -“Κάρολος”- και τα λουλούδια ήταν ολόφρεσκα», γράφει με νόημα η Στρέιζαντ, η οποία στην αυτοβιογραφία της δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις επίσημες σχέσεις της όπως με τον ηθοποιό Ντον Τζόνσον τη δεκαετία του ’80 ή τον πρωταθλητή του τένις, Αντρέ Αγκάσι.

Φυσικά και αναφέρεται και μάλιστα εκτενώς στην ταινία (ίσως και την πιο αγαπημένη της), «Τα Καλύτερα μας χρόνια» του Σίντνει Πόλακ όπου έπαιξε με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και πόσο ήθελε να γίνει ένα σίκουελ. Μάλιστα συνεχίζει να το πιστεύει ακόμη και σήμερα, 50 χρόνια αργότερα από την πρεμιέρα της ταινίας και πάντα θεωρεί πως θα πρέπει να παίξουν αυτή και ο Ρέντφορντ και ας είναι πια σε μεγάλη ηλικία!

Για τον Κάρολο, παλαιότερη βιογραφία της που κυκλοφόρησε χωρίς εξουσιοδότηση το 2006 είχε αναφέρει ότι ο νυν βασιλιάς Κάρολος και η Στρέιζαντ είχαν όντως κρυφό δεσμό. Πηγές τότε ανέφεραν πως οι δυο τους δείπνησαν ιδιωτικά το 1994 -δύο χρόνια μετά το χωρισμό του με την Νταϊάνα- και έδειχναν τρυφερότητα ο ένας στον άλλον.

H Μπάρμπρα Στρέιζαντ που τα τελευταία 27 χρόνια είναι μαζί με τον γοητευτικό ηθοποιό Τζέιμς Μπρόλιν, είναι από τις ελάχιστες καλλιτέχνιδες που γνώρισε τεράστια επιτυχία ως τραγουδίστρια, ηθοποιός, σκηνοθέτις και παραγωγός, ενώ έχει τιμηθεί με δύο Όσκαρ (το δεύτερο το πήρε για το τραγούδι της «Evergreen» από την ταινία «Ένα Αστέρι γεννιέται» το 1977), πέντε Emmy, 10 Grammy, 11 Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Tony.

Γνωστή και για το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο δημιούργησε το Ίδρυμα Στρέιζαντ το 1986 με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Η βιογραφία της (μακάρι να μεταφραστεί και να κυκλοφορήσει και στα Ελληνικά) κοστίζει σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στα 40 ευρώ!

*Με πληροφορίες & από το σάιτ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Στρέιζαντ και Ρέντφορντ στα "Καλύτε...

Στρέιζαντ και Ρέντφορντ στα "Καλύτερα μας Χρόνια", η φωτ. είναι από το νέο τεύχος του Vanity Fair με εξώφυλλο την Στρέιζαντ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight