Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι πρέπει να ξέρουμε για την προμήθειά του

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι πρέπει να ξέρουμ...

Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Την Τρίτη 07 Νοεμβρίου, άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Θα παραμείνει ανοικτή έως τις 08 Δεκεμβρίου και η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις.

Ωστόσο, η περίοδος προμήθειας έχει ήδη εκκινήσει, με τους καταναλωτές να παραμένουν διστακτικοί όσον αφορά τις παραγγελίες ελέω… καλού καιρού. Η παραλαβή του πετρελαίου είναι μία διαδικασία, στην οποία μπορεί να υπάρξουν αστοχίες ή ατοπήματα σχετικά με την ποσότητα που αγοράζεται από τα νοικοκυριά.

Για αυτόν τον λόγο, συνιστάται να επιλέγεται ένας αξιόπιστος προμηθευτής, με τον οποίο έχει υπάρξει αντίστοιχη συναλλαγή στο παρελθόν, ενώ, ιδανικό θα ήταν οι άνθρωποι που προτίθενται να προμηθευθούν πετρέλαιο, να γνωρίζουν τη μέθοδο.

Καλό θα ήταν για τον καταναλωτή να κρατά ένα μέτρο, προκειμένου να μετρήσει και εκείνος τα εκατοστά του πετρελαίου, πέραν του μετρητή του βυτιοφόρου ή του εξωτερικού σωλήνα ένδειξης της στάθμης της δεξαμενής.

Πριν από την παράδοση, θα πρέπει να μετρήσει –παρουσία του εργαζόμενου– το ύψος του πετρελαίου που έχει η δεξαμενή και αφότου ολοκληρωθεί, με μία ευθύγραμμη βέργα και ένα μέτρο.

Κατά τον εφοδιασμό, ο καυστήρας θα πρέπει να είναι κλειστός για λόγους ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ, πρέπει να τηρούνται όλες οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή ατυχημάτων και άλλων επιπτώσεων (π.χ. ελλειμματική παράδοση). Το χρώμα του πετρελαίου πρέπει να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό, καθώς αποτελεί ένδειξη ποιότητας.

Τέλος, ο καταναλωτής θα πρέπει να διενεργεί την πληρωμή μονάχα εάν η απόδειξη παραλαβής – πληρωμής έχει συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Δηλαδή, θα πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, ποσότητα, προμέτρηση και επιμέτρηση, ώρα παράδοσης κ.ά.).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις