Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

9ο ATSMUN: 650 μαθητές και 32 σχολεία σε ρόλο "διπλωμάτη"

9ο ATSMUN: 650 μαθητές και 32 σχολεία σε...

Έσπασε κάθε ρεκόρ η φετινή συμμετοχή!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες τού 9ου Διεθνούς ΜαθητικούΣυνεδρίου - Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών(ATSMUN), που διοργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών 2-5Νοεμβρίου  2023, στον χώρο των Σχολείων, στο Πλατάνι.

Η πρώτη ημέρα τού Συνεδρίου άρχισε με τη λαμπρή τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα ενθουσιασμού, την Παρασκευή στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία650 μαθητών με τους συνοδούς τους καθηγητές και φοιτητών.

Αρχικά ο Διευθυντής του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, Δημήτριος Βλαχοδημητρόπουλος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντεςτους οποίους προέτρεψε να έχουν ενεργό συμμετοχή στις επιτροπές του συνεδρίου, ενώ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο Διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου Πατρών και Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Μάνος Πετράκης,αναφέρθηκε στο θέμα του συνεδρίου και στα προβλήματα που απασχολούν τον πλανήτη, ενώ απευθυνόμενους στους Συνέδρους τόνισε ότι η διοργάνωση του συνεδρίου είναι μία διοργάνωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας υψηλής παιδευτικής αξίας που είναι θεσμός για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας καιαποτελεί μία παρέμβαση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σύστημα στην Ελλάδα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Συνεδρίου Γεωργίου Μπακάλη, ο οποίος επεξεργάστηκε το θέματου συνεδρίου.

Στη συνέχεια, ο διακεκριμένος Δικηγόρος – Αξιωματούχος τού Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Dr. Robert Stern,αναφέρθηκε στο ζήτημα τ\της κλιματικής αλλαγής και ανέπτυξε τη θεωρία που πίστευαν οι Αρχαίοι Έλληνες για τη μετεωρολογία και το κλίμα, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα προσομοίωσης της επιτροπής ICJσχετικά τη διαμάχη της Δημοκρατίας της Γουατεμάλας εναντίον της Δημοκρατίας της Μπελίζ. Στη συνέχειαη Αθανασία Μπαλωμένου, Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε στο θέμα του συνεδρίου και παρότρυνε τους συνέδρους να προτείνουν λύσεις για τα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.Ο Stephen-JohnTaylor, ΕκπαιδευτικόςΣύμβουλος / GlobalPresenter, CambridgeUniversityPressandAssessmentδήλωσε αισιόδοξος και ότι πιστεύει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν από τους νέους με διάλογο και συνεργασία.Τέλος, ο κ. Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Δ. Ελλάδας, τόνισε ότι θα ήθελε να ήταν 40 χρόνια νεότερος για να μπορούσε να συμμετάσχει στο συνέδριο ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομία της Δυτικής Ελλάδας και στα πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση έδωσαν η Αναστασία Κυρίτση, Τραγουδίστρια, Πτυχιούχος της Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και Μουσικός, η Λάρα Λυμπεροπούλου, Μουσικός και Πιανίστα, Εκπαιδευτικός των Αρσάκειων Σχολείων Πατρών και οι μουσικοίΔιονύσιος Ανδρουτσάκης (τσέλο), Μιχαήλ Αναστασόπουλος (ντραμς), Δημήτριος Māoris (κιθάρα).

Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ παραβρέθηκε και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέας Ζέρβας.

Στη συνέχεια, και για τις δύο επόμενες ημέρες, οι σύνεδροι συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου στις επιμέρους επιτροπές στις εγκαταστάσεις των Αρσακείων Σχολείων Πατρών και επεξεργάστηκαν τα θέματα των επιτροπών προτού καταλήξουν στα τελικά ψηφίσματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά