Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Την ανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Γεωργίου τιμά η ενορία στο Μιντιλόγλι

Πάτρα: Την ανακομιδή των λειψάνων του Αγ...

Το πρωί της Παρασκευής 3/11 στη Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος - Απόψε Πέμπτη 2/11 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία σε Λάγγουρα και Παντάνασσα

H ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τιμάται από την εκκλησία μας στις 3 Νοεμβρίου 2023 και στον ομώνυμο ναό στο Μιντιλόγλι θα γίνει διήμερος εορτασμός. Απόψε Πέμπτη 2/11 παραμονή της εορτής στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών, η οποία & έχει την εξαιρετική ευλογία να κατέχει τμήμα του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, θα τελεστεί στις 18.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και θα ακολουθήσει λιτανεία των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

Θα προστεί και θα μιλήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός, Ιεροκήρυκας Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, 7:00 -10:00 το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος & θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 5:30 -7:00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο  & ακολούθως θα τελεστεί το Μυστήριο του Ευχελαίου.

Όπως προείπαμε, τμήμα των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του ιαματικού και Θαυματουργού, θα υπάρχει για προσκύνηση στον Ιερό Ναό, κατά την διάρκεια όλων των Ιερών Ακολουθιών της Πανηγύρεως!

*Στο μεταξύ την Ανακομιδή των Ιερών  Λειψάνων του Αγίου Mεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και θαυματουργού θα τιμήσουν δύο ακόμη ενορίες, του Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα όπου απόψε Πέμπτη 2/11 στις 21.00 θα ψαλεί ιερά αγρυπνία καθώς και η ενορία του ιερού ναού Παντανάσσης όπου υπάρχει μεγάλη παλαιά εικόνα του Αγίου Γεωργίου εις ανάμνηση του ναού που λειτουργούσε κατά το παρελθόν. Και στη Παντάνασσα απόψε Πέμπτη 2/11 θα ψαλεί ιερά αγρυπνία που θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα διαρκέσει έως περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Θα τεθεί για προσκύνημα από τους πιστούς τμήμα του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου που είναι από τους πιο δημοφιλείς Αγίους του εορτολογίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις