Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Φώτης Δημητρόπουλος μίλησε για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Πάτρα: Ο Φώτης Δημητρόπουλος μίλησε για ...

Το σχολείο λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης του Αγίου Στεφάνου Πατρών

Εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποίησαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης του Αγίου Στεφάνου Πατρών, με προσκεκλημένο ομιλητή τον φιλόλογο-συγγραφέα κ. Φώτη Δημητρόπουλο.

Ο κ. Δημητρόπουλος, στο πλαίσιο της ομιλίας του για τη σημασία και την αξία του «Όχι» κατά του φασισμού και του ναζισμού, με ιδιαίτερα ζωντανό αφηγηματικό λόγο, διανθισμένο με λεπτομέρειες άγνωστες στο ευρύ κοινό, ξετύλιξε το νήμα των γεγονότων από τον βομβαρδισμό της Πάτρας την πρώτη κιόλας μέρας κήρυξης του πολέμου μέχρι και την απελευθέρωση της Ελλάδας και κατάφερε να  μεταφέρει τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές νοερά στα γεγονότα και το κλίμα της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τόσο στην Ευρώπη όσο και στον ελλαδικό χώρο, φωτίζοντας ολόπλευρα τις πτυχές μιας μαύρης σελίδας της παγκόσμιας ιστορίας, καταφέρνοντας να συνδέσει τα γεγονότα εκείνης της περιόδου με τη σύγχρονη παγκόσμια και ελληνική πραγματικότητα.

Η ομιλία του κ. Φώτη Δημητρόπουλου και η άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε με τους εκπαιδευόμενους και συντόνισε ο ίδιος,  συνέβαλαν καταλυτικά στην ευαισθητοποίηση και τον αναστοχασμό των εκπαιδευομένων αναφορικά με τα γεγονότα της εποχής, αλλά και με τα πάντοτε επίκαιρα μηνύματα της διατήρησης της παγκόσμιας ειρήνης  και της αποφυγής ακροτήτων μέσω της σφυρηλάτησης των αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ανεκτικότητας.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτές και ο διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου ευχαριστούν δημοσίως θερμά τον φιλόλογο-συγγραφέα κ. Φώτη Δημητρόπουλο για την αποδοχή της πρόσκλησης και την εξαιρετική ομιλία του, καθώς και για τον πλούτο των γνώσεων που μοιράστηκε μαζί με τους εκπαιδευόμενους!

*Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις