Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για την «επόμενη φάση» του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων επιχειρήσεων- LIVE εικόνα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προε...

Οι λεπτομέρειες για την πρώτη απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

Το Ισραήλ «θα πολεμήσει μέχρι τη νίκη» στη Γάζα, δεσμεύτηκε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων από τη Χαμάς, τη μητέρα και την κόρη της από το Σικάγο που επανενώθηκαν χθες (20.10.2023) το βράδυ με την οικογένειά τους μετά από σχεδόν 2 εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς των Ταξιαρχιών, Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε την απελευθέρωσή τους για «ανθρωπιστικούς λόγους» και το Ισραήλ την επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα. Ωστόσο, στα χέρια της Χαμάς παραμένουν εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι η 59χρονη Τζούντιθ Τάι Ραάναν και η 18χρονη κόρη της Νάταλι παραδόθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας και βρίσκονται «καθ’ οδόν προς ένα σημείο συνάντησης σε στρατιωτική βάση στο κέντρο της χώρας, όπου τους περιμένουν μέλη της οικογένειάς τους».

«Δύο από τους απαχθέντες μας είναι σπίτι τους. Δεν παραιτούμαστε από τις προσπάθειες να επιστρέψουν όλοι οι απαχθέντες και οι αγνοούμενοι», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι τη νίκη», κατέληξε ο Νετανιάχου.

Ο Ούρι Ραάναν, πατέρας της Νάταλι, δήλωσε ότι μίλησε με την κόρη του στο τηλέφωνο. «Ακούστηκε πάρα πολύ καλά, πολύ χαρούμενη και μοιάζει να είναι καλά». Σύμφωνα με τον Νετανιάχου και την οικογένειά τους, οι δύο γυναίκες απήθχησαν από το κιμπούτς Ναχάλ Οζ στη διάρκεια της επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το κιμπούτς, που βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γάζα, στο πλαίσιο ταξιδιού τους που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο για να γιορτάσουν τις εβραϊκές γιορτές, την αποφοίτηση της Νάταλι από το σχολείο και τα 85α γενέθλια της γιαγιά της, δήλωσαν συγγενείς τους.

Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Τα πρώτα 20 φορτηγά με τρόφιμα και φάρμακα για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας πέρασαν νωρίτερα σήμερα (21.10.2023) το πέρασμα της Ράφα από την Αίγυπτο και αναμένεται να προκαλέσουν μια ανακούφιση στους κατοίκους που βρίσκονται εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς έχει φτάσει τη 15η ημέρα του και σήμερα, 20 φορτηγά της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου, που έχει αναλάβει την παράδοση της βοήθειας από διάφορες υπηρεσίες του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, δημοσιογράφος του AFP είδε 36 άδεια ημι-ρυμουλκά έτοιμα να παραλάβουν τη βοήθεια.

Τέσσερα ασθενοφόρα, δύο οχήματα του ΟΗΕ και δύο οχήματα του Ερυθρού Σταυρού ήταν ορατά στην παλαιστινιακή πλευρά.

Η Χαμάς, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτή η βοήθεια «δεν θα αλλάξει τις καταστροφικές ιατρικές συνθήκες στη Γάζα». Οι 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι του θύλακα – οι μισοί από τους οποίους παιδιά και έφηβοι— βρίσκονται χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα εδώ και πολλές ημέρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις