Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 1.000 νεκρά πουλιά στο Σικάγο -Χτύπησαν στις τζαμαρίες… συνεδριακού κέντρου

Πάνω από 1.000 νεκρά πουλιά στο Σικάγο -...

Τι συνέβη

Περισσότερα από 1.000 πουλιά σκοτώθηκαν πρόσφατα στο Σικάγο, πέφτοντας στις τζαμαρίες του McCormick Place.

 Το Chicago Bird Collision Monitors (CBCM), που δραστηριοποιείται για την προώθηση της προστασίας των πτηνών, εντόπισε στις 5 Οκτωβρίου τα κουφάρια περισσότερων από 1.000 πουλιών γύρω από το συνεδριακό κέντρο.

 Η οργάνωση επεσήμανε πως είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων πτηνών από σύγκρουση σε τζαμαρία που καταγράφει, από την ίδρυση της.

«Είναι η κορυφή του παγόβουνου, αλλά ο αριθμός των πουλιών που βρήκαμε νεκρά ή τραυματισμένα είναι πραγματικά τεράστιος» δήλωσε η Annette Prince, διευθύντρια της CBCM, προσθέτοντας πως ο τόσο μαζικός θάνατος πουλιών ήταν ένα «ασυνήθιστο και τραγικό γεγονός».

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο πουλιών πεθαίνουν κάθε χρόνο, πέφτοντας σε κτίρια, με τον μεγαλύτερο ποσοστό των θανάτων να οφείλεται σε σύγκρουση με τζαμαρία.  

 «Όπου έχουμε τζαμαρίες, έχουμε και πουλιά που πέφτουν σε αυτές» δήλωσε ο Bryan Lenz από το American Bird Conservancy, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο μεγάλος αριθμός θανάτων είναι επίσης ενδεικτικός ενός ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού πουλιών που έτυχε να περνούν πάνω από το Σικάγο. 

Μελέτες έχουν δείξει ότι η φωτορύπανση είναι μία από τις κύριες αιτίες πίσω από τις συγκρούσεις πουλιών με κτίρια. Αν σβήσουμε τα φώτα στα μεγάλα κτίρια μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των συγκρούσεων 6-11 φορές.

 Στις 5 Οκτωβρίου τα περισσότερα φώτα στο McCormick Place  ήταν ανοιχτά, λόγω μια σημαντικής εκδήλωσης που φιλοξενούσε το συνεδριακό κέντρο. Τα πουλιά, πουλιά την ίδια ώρα πετούσαν σε χαμηλότερο ύψος, λόγω μιας καταιγίδας που χτύπησε την περιοχή. 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις