Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών για β΄ γύρο εκλογών: Ψήφος κατά συνείδηση με γνώμονα την Πάτρα

Ώρα Πατρών για β΄ γύρο εκλογών: Ψήφος κα...

Η στάστη της παράταξης Ρώρου

"Έπειτα από έντονη αλλά δημιουργική συζήτηση συναποφασίσαμε να προτείνουμε στα μέλη μας να ψηφίσουν κατά συνείδηση, με γνώμονα μια πόλη, την Πάτρα μας, που θα της δώσει την προοπτική και το όραμα, θα την επαναφέρει εκεί που της αξίζει".

 Αυτό αναφέρει η παράταξη Ώρα Πατρών με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο σε ανακοίνωσή της για τη στάση της στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα.

Αναλυτικά:

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών, έπειτα από τέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τίμησε την θέση που την όρισε ο πατραϊκός λαός.
Με έντονη και αδιάλειπτη παρουσία και παρεμβάσεις στο τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία, αναδείξαμε τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα που απασχολούν την Πάτρα και την καθημερινότητα.


Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης πέρα από ζητήματα κοινωνικής πολιτικής που έκανε προσπάθεια σε θετική κατεύθυνση, αξιοποιώντας τα προγράμματα κοινωνικής στήριξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ελλειμματική στα άλλα ζητήματα.


Ενώ η πόλη κέρδισε πολλά το διάστημα 2015-2019 δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων και των αναγκών της πόλης.
Η παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, το Πλατανόδασος, το ακίνητο της Μανιακίου, η ολοκλήρωση της Πατρών-Αθηνών, η εκκίνηση των τελματωμένων έργων, την Πατρών-Πύργου, ο σιδηροδρόμος, θα μπορούσαν από μία ευέλικτη οραματική δημοτική αρχή να είναι η εκκίνηση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης.


Τα μεγάλα έργα που θα έδιναν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για όφελος των πολλών, όπως η διαχείριση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου που οδηγήθηκε σε ιδιώτη με ευθύνη της δημοτικής αρχής δίνοντας στήριξη στην κυβέρνηση της Ν.Δ για την επιλογή της, ενώ οι ενεργειακές κοινότητες, η έλευση του φυσικού αέριου, δαιμονοποιήθηκαν..
Η καθημερινότητα του Πολίτη, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία, το κυκλοφοριακό, η διαχείριση του πράσινου και των ελεύθερων χώρων, το Δημοτικό Κτηνιατρείο και η δημιουργία ιδιόκτητης στέγης αδέσποτων ζώων, η κατασκευή αποτεφρωτηρίου, η εξασφάλιση αξιοπρεπούς χώρου για τις πολιτικές κηδείες, έμειναν στάσιμα η πήγαν πίσω.
Τα κύρια θεσμικά θέματα, της Δημοκρατίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η καθιέρωση της απλής αναλογικής, που άνοιξε τη δυνατότητα συνεργασιών και συνεννόησης, η θεσμοθέτηση Επιτροπής Διαβούλευσης, Ισότητας, Δημοτικού Συμβουλίου Νέων που αναδεικνύουν τους πολίτες στα κέντρα αποφάσεων δεν λειτούργησαν.


Ο Πολιτισμός, το Καρναβάλι της Πάτρας, η αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων έμειναν βαλτωμένα, κάτω από την στενή κομματική σφραγίδα .
Κατά τη διάρκεια της θητείας χάθηκαν πολύτιμοι και εμβληματικοί χώροι όπως ο Έσπερος, ενώ προβληματικές διαδικασίες διαγωνισμών και επιλογές της δημοτικής αρχής οδηγούσαν σε υπερπαραγωγή απευθείας αναθέσεων.


Η βελτίωση των υποδομών του λαϊκού αθλητισμού δεν αποτυπώθηκε. Ενώ καμία εξέλιξη και μέριμνα δεν υπήρξε για τον τουρισμό.
Ο κανονισμός των λαϊκών αγορών πού υλοποιήθηκε με πρόταση μας, έμεινε στα συρτάρια δημιουργώντας την καθημερινή αναρχία στην πόλη.
Παράλληλα η παράταξή μας προσπάθησε να υλοποιήσει την απλή αναλογική ώστε να δημιουργηθεί κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας χωρίς την ανταπόκριση όμως της δημοτικής αρχής.
Καταδικάσαμε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την τοπική αυτοδιοίκηση που στερούσε πόρους αλλά και με τις υπερεξουσίες που έδινε στην Οικονομική Επιτροπή και Ποιότητας Ζωής, καθιστούσε έτσι τα Δημοτικά Συμβούλια αναποτελεσματικά και χωρίς αποφασιστικό ρόλο.


Καταγγείλαμε την κατάργηση της Νομικής σχολής από την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας που στέρησε στο Πανεπιστήμιο μας την ολοκλήρωση του.
Διεκδικήσαμε την έλευση τρένου στην πόλη, την επανεκκίνηση των έργων της κατασκευής της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου που σταμάτησε η κυβέρνηση αλλάζοντας τις συμβάσεις προς όφελος των εργολάβων, κρατήσαμε μία καθαρή και έντιμη θέση, απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων της Κοινωφελούς, που τόσο χρησιμοποιήσε κυρίως προεκλογικά την προηγούμενη περίοδο η δημοτική αρχή.
Η παράταξή μας σε ανοιχτή ολομέλεια συζήτησε το θέμα των εκλογών της δεύτερης Κυριακής.


Έγινε ένας πλούσιος διάλογος με επιχειρήματα και προπάντων με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την προσπάθεια σύνθεσης που καταβάλουμε από την αρχή.
Έπειτα από έντονη αλλά δημιουργική συζήτηση συναποφασίσαμε να προτείνουμε στα μέλη μας να ψηφίσουν κατά συνείδηση, με γνώμονα μια πόλη, την Πάτρα μας, που θα της δώσει την προοπτική και το όραμα, θα την επαναφέρει εκεί που της αξίζει.

--

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις