Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κύπρος: Απελαύνεται Ρώσος δημοσιογράφος που συνελήφθη για κατασκοπεία

Κύπρος: Απελαύνεται Ρώσος δημοσιογράφος ...

Απαιτεί εξηγήσεις το ρωσικό ΥΠΕΞ

Απελαύνεται από την Κύπρο ο Ρώσος δημοσιογράφος ο οποίος συνελήφθη στη Λευκωσία την Πέμπτη, μετά από ανάκληση της άδειας παραμονής του για λόγους ασφαλείας, όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ διπλωματικές πηγές. Μαζί του βρισκόταν και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο αφέθηκε ελεύθερο.

Σύμφωνα με το Sigmalive, ο Ρώσος κατά τη διάρκεια της σύλληψής του είχε προβάλει αντίσταση. Παράλληλα οι πηγές απέρριψαν τους ισχυρισμούς για βίαιη συμπεριφορά κατά τη σύλληψη.

Όπως αναφέρθηκε, η Κυπριακή Δημοκρατία ενημέρωσε τη ρωσική πλευρά για το ζήτημα και βρίσκεται σε επικοινωνία με τη ρωσική πλευρά, στο κατάλληλο υπηρεσιακό-διπλωματικό επίπεδο με στόχο τη βέλτιστη επίλυση της υπόθεσης.

 Απαιτεί εξηγήσεις και συγγνώμη το ρωσικό ΥΠΕΞ
«Κατηγορηματική διαμαρτυρία σε σχέση με τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες των Αρχών» της Κύπρου εναντίον του ανταποκριτή της εφημερίδας της ρωσικής κυβέρνησης «Ροσίσκαγια Γκαζιέτα» Αλεξάντρ Γκασιούκ, διαπιστευμένου στη Λευκωσία, καθώς και του Ντ. Ντόινικοφ, υπαλλήλου της ρωσικής Πρεσβείας στην Κύπρο, «κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του», ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Μία ημέρα νωρίτερα, με πρόσχημα την αφαίρεση της άδειας παραμονής του Ρώσου δημοσιογράφου με την καθιερωμένη κατηγορία περί “απειλής της εθνικής ασφάλειας”, οι κυπριακές μυστικές υπηρεσίες επιχείρησαν να τον συλλάβουν με τη χρήση ωμής βίας για επακόλουθη απέλασή του.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ο ευρισκόμενος στο σημείο του συμβάντος εκπρόσωπος της διπλωματικής μας αποστολής, ενώ ο ίδιος ο Α. Γκασιούκ με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι ρίχθηκε σε κελί», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, «τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν στα εγκαίρως απεσταλμένα σχετικά αιτήματα της Πρεσβείας μας στη Λευκωσία», αντιθέτως «αρχικά χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι ψυχολογικής πίεσης, μεταξύ άλλων και στην οικογένεια του δημοσιογράφου, και κατέληξαν όλα με τη σωματική βία».

Μάλιστα το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι έχει λόγους «να θεωρεί ότι στην οργάνωση αυτής της προβοκάτσιας έβαλαν το χέρι τους δυτικές μυστικές υπηρεσίες» και «απαίτησε από την κυπριακή κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωση του Ρώσου ανταποκριτή, αναλυτικές εξηγήσεις για το πρωτοφανές περιστατικό και επίσημη συγγνώμη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις