Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Παναγιώτης Γεωργακόπουλος: Θα εργαζόμαστε στην περιφερειακή αρχή με συνέπεια και ευφυώς

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Παναγιώτη...

Οι θέσεις του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τον συνδυασμό του Σπύρου Σκιαδαρέση ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στις βασικές αρχές που διέπουν το πνεύμα της περιφερειακής διαχείρισης αναφέρεται ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σπύρου Σκιαδαρέση, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος. 

Σε κείμενό του αναφέρει χαρακτηριστικά:

"καὶ ἔρως ἐνέπεσε τοῖς πᾶσιν ὁμοίως ἐκπλεῦσαι ...Θουκυδίδης. Για πολιτική απόφαση μιλάει... ή Κάν΄το όπως οι Νορβηγοί με το κρατικό fund του 1,5 τρις.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ   :  ΣΤΟΧΟΣ 1

Θα εργαζόμαστε  στην περιφερειακή αρχή με συνέπεια και ευφυώς :

 1. Για την  δημιουργία  δημόσιας περιουσίας στην περιφέρειά μας  και την προστασία της πατρογονικής περιουσίας κάθε πολίτη και όχι μόνο  για την υποστήριξη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων   πράγμα που  γίνεται  τώρα στη χώρα ακολουθώντας την κυρίαρχη πολιτική.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως π.χ. ΕΣΠΑ και όλων των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων (Ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών Θεσμών ) πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες της οικείας περιφέρειας. Για αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε η περιφέρεια ως διοικητική οντότητα με συνένωση των νομών. Για να κατευθύνουν την χρηματοδοτική ροή σε έργα που θα εξαφάνιζαν τις ανισότητες μεταξύ των περιφερειών της Ευρώπης. Η κατασπατάληση των πόρων αυτών σε έργα βιτρίνας και εξυπηρετήσεις ημετέρων δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση. Αντιθέτως μένουν πίσω οι περιφέρειες που δεν χρησιμοποιούν τα χρήματα των προγραμμάτων σε παραγωγικούς τομείς.

Τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ήδη  εξυπηρετούνται υπεραρκετά από την από την πολιτική της κυβέρνησης. Οι μικρές επιχειρήσεις οι επαγγελματίες και οι αγρότες  εξαφανίζονται ημέρα με την ημέρα. Οι νέοι μας ξενιτεύονται οριστικά.

Τώρα  είναι η τελευταία ευκαιρία  με το   Ταμείο  Ανάκαμψης ( έχουν εκταμιευτεί 15 δις  από τα 32 δις ) μαζί με  20 δις του ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο για να στελεχωθούν οι Δήμοι με  μηχανικούς, γεωπόνους,  επιστήμονες του περιβάλλοντος  τουριστικών σπουδών  οδηγούς μηχανημάτων  αλλά και μηχανήματα. Η εκπόνηση μελετών και η παρακολούθησή τους είναι επιτακτική ανάγκη για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.  Η ανάπτυξη ιδιωτών με κρατική και με ευρωπαϊκή  χρηματοδότηση  δεν ωφελεί την κοινωνία σε βάθος χρόνου και την ανάπτυξη του παραγωγικού της ιστού. Κραυγαλέο παράδειγμα αυτό της ιδιωτικής  πλέον ΔΕΗ  όπου τα χρήματά μας, από την αύξηση του ρεύματος, περί τα  2,5 δις επενδύονται στην Ρουμανία και τα Σκόπια αντί  να γίνονται επενδύσεις στον τόπο μας. Αυτές οι επενδύσεις είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη και ανανέωση  των δικτύων της ηλεκτρικής ενέργειας για να σηκώσει  την παραγωγή από ΑΠΕ ( φωτοβολταϊκά ανεμογεννήτριες ) των Δήμων για παράδειγμα ώστε  να  απαλλασσόμαστε και εμείς και τα παιδιά μας από το κόστος ενέργειας της λειτουργίας τους ή αυτή των μικρών παραγωγών ρεύματος που τους ενισχύει οικονομικά χωρίς κρατική επιβάρυνση. Στον  αντλησιοταμιευτήρα  που θα φτιαχτεί στην γη της περιφέρειας μας με τον ήλιο της,  τον αέρα της και το νερό της στην Αιτωλοακαρνανία με χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης θα πρέπει η περιφέρεια να έχει το 25% του έργου. Με τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτεί μελέτες έργων  την τεχνοκρατική υποστήριξή της και ευάλωτα νοικοκυριά.

Πρέπει λοιπόν με τους υπάρχοντες Ευρωπαϊκούς  χρηματικούς πόρους  στην περιφέρεια μας  να γίνουν  έργα δημόσιας περιουσίας αντιπλημμυρικά αντιπυρικά αντιδιαβρωτικά έργα ακτογραμμής   υποστήριξης γεωργικής γης, παραγωγής ενέργειας, δίκτυα υδρεύσεων,  αποχετεύσεων, δημόσια κτίρια, νοσοκομεία, σχολεία. Τα υπάρχοντα κτίρια με τις επισκευές τους να καθίστανται ενεργειακά αποδοτικά με νέες προδιαγραφές και αντισεισμική θωράκιση. Σε έργα δηλαδή που υποστηρίζουν μακροχρόνια τον αρθρωτό συνεκτικό παραγωγικό ιστό.

Οι επενδυτές δεν ήρθαν.  Οι δημόσιες επενδύσεις  είναι η απάντηση όπως ήταν πάντα ιστορικά, σε κράτη που τελικά ανέκαμψαν γιατί έδωσαν βιώσιμη  εργασία στους περισσότερους πολίτες του τόπου. Δεν  χρεοκοπήσαμε με την δημόσια περιουσία  με τις πολιτικές επιλογές διαχείρισής της χρεοκοπήσαμε. Όχι άλλες ιδιωτικοποιήσεις ιδίως στα νερά και στην ενέργεια . Δεν πρέπει επιπλέον να χαθεί επ΄ ουδενί  η παραγωγική δεξιότητα πράγμα που παρατηρείται σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας. Λόγω της παρατεταμένης αεργίας της κρίσης εξαρθρώθηκε η παραγωγική δομή και υποβαθμίσθηκαν οι δεξιότητες  του τεχνικού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Είναι επιτακτική η ανάγκη παραγωγής τεχνικών έργων για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού.

Η δημόσια περιουσία μπορεί να υποστηρίξει το ασφαλιστικό σύστημα που έχει αφεθεί για να χρηματοδοτείται από την νέα γενιά κάθε εποχής. Αλλοίμονο στην γενιά που θα έχει λίγους νέους να την συντηρούν. Το τωρινό μοντέλο είναι μη βιώσιμο".


*Ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός Msc Φυσικός Μαθηματικός Μsc π. Αντιδήμαρχος του Δ. Δυτικής Αχαΐας και τώρα υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας.

Ιδρυτής της παράταξης ΚΟΙΝΟΝ ΑΧΑΙΩΝ ΗΛΕΙΩΝ ΑΙΤΩΛΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ που έχει συμπαραταχθεί  με την παράταξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σπύρου Σκιαδαρέση  ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις