Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Θοδωρής Μπαρής: Παρουσία σε Λεόντιο και Σταροχώρι

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 -  Θοδωρής ...

Σε επαφές του με τους δημότες σ’ όλα τα χωριά

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κι εκ νέου υποψήφιος, Θόδωρος Μπαρής συνεχίζει  τις επαφές του με τους δημότες σ’ όλα τα χωριά, εισπράττοντας την πρόθεσή τους να ανανεώσουν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη τους στη «Συνεργασία για τον Ερύμανθο».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Η Κυριακή ήταν μία ξεχωριστή ημέρα στο οδοιπορικό νίκης της παράταξης του Δημάρχου, καθώς περιλάμβανε έξι προορισμούς, στις Δ.Ε. Λεοντίου και Φαρρών.

Συγκεκριμένα, το πρωί έγινε περιοδεία σε Δεμέστιχα, Λεόντιο, Ρακίτα και Βετέικα.

Εκεί ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στα έργα που ολοκληρώθηκαν (συντήρηση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, βελτίωση της ύδρευσης, νέοι κάδοι απορριμμάτων, ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού, καινούργια παιδική χαρά), αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο (οδόστρωμα, τοιχία αντιστήριξης, αντιπλημμυρικής θωράκισης), όπως στις θέσεις «Μπάκα» εντός του οικισμού Λεοντίου, «Λίθος», στο δρόμο Μοίραλι προς Λεόντιο, εκτός οικισμού.

Ειδικότερα, στην Κοινότητα Λεοντίου, έγιναν αντικατάσταση τσιμεντόστρωσης στο «Πάτημα Αγ. Ανδρέα», κοντά στην οικία Σταυρόπουλου στα Βεταίικα και στη «Γαμπρόλακκα», αντικατάσταση σωληνωτών απορροής ομβρίων στις θέσεις «Πλατανάκια»,  «Πριόνι», «Οβρυόκαμπος», «Κατσαϊτέϊκα», «Αναθεμάτισμα», «Αχνάρι Ρακίτας», ανακατασκευή του τοίχου αντιστήριξης στο δρόμο προς Βεταίϊκα και στο «Νεκροταφείο» και αποκατάσταση του χωμάτινου οδοστρώματος στους δρόμους από Λεόντιο προς Ρακίτα και Βεταίικα και στο δρόμο από Βεταίκικα προς Οβρυόκαμπο.

Αντίστοιχα, στην Κοινότητα Δεμεστίχων έγινε αντικατάσταση σωληνωτού στο «Βελούχι» και αποκατάσταση του χωμάτινου οδοστρώματος στο δρόμο από Δεμέστιχα προς Βελούχι. Συνολικά στη Δ.Ε. Λεοντίου, έγιναν αποκατάσταση ζημιών Οδικού Δικτύου, αποκατάσταση και βελτίωση του χωμάτινου οδοστρώματος από τη θέση «Σάρα ή Παλιόσπιτα» μέχρι τη θέση «Κεφαλόβρυσο», τοπική διαπλάτυνση του δρόμου με κατασκευή τεχνικών αντιστήριξης και προστασίας της οδού, καθώς και τοποθέτηση σήμανσης ασφάλειας και διαγράμμισης και κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού.

Όσον αφορά στα έργα που είναι σε εξέλιξη,  αναφέρθηκε στις αναπλάσεις – διαμορφώσεις εντός οικισμών του Δήμου Ερυμάνθου, στη βελτίωση  και αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης με αντικατάσταση του αγωγού και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του αντλιοστασίου ύδρευσης.

Ακόμη, έχουν δρομολογηθεί μικρά τεχνικά έργα αντιμετώπισης και αποκατάστασης ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα, ασφαλτοστρώσεις Δημοτικής και Αγροτικής Οδοποιίας, επίστρωση αγροτικών δρόμων, τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνα στη «Σπαρτιά» Θωμέϊκα, κατασκευή τάφρου και φρεατίου και αποκατάσταση τσιμεντρόστρωσης  στη «Γαμπρόλακκα», έργα εκσυγχρονισμού της άρδευσης σε τέσσερις θέσεις της Κοινότητας Δεμεστίχων, αλλά και στο Λεόντιο. Επίσης, ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποχέτευση, υπενθυμίζοντας ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες ωρίμανσης φακέλου (εξασφαλίστηκαν όλες οι εγκρίσεις) για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης σε κάποιο Πρόγραμμα για την κατασκευή του έργου. Επίσης, τόνισε πως υποβλήθηκε πρόταση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας και αναμένεται έγκριση, για τη χρηματοδότηση προμήθειας τριφασικού ρυθμιστή στροφών (Inverter) αντλιοστασίου στην Κοινότητα Δεμεστίχων.

Τέλος, ανακοίνωσε πως η Δ.Ε. Λεοντίου έχει συμπεριληφθεί στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Αιγιαλείας - Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, μέσω της οποίας θα κατατεθεί πρόταση με τίτλο “Λάδι – Φέτα – Κρασί, μια Διαδρομή του Τώρα στη Φύση, σε Μύθους και στην Ιστορία”. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη συνεχή διαδρομή πεζοπορίας.

ΣΕ ΔΑΦΝΟΥΛΑ, ΣΤΑΡΟΧΩΡΙ

Το απόγευμα της Κυριακής οι περιοδείες συνεχίστηκαν σε Δαφνούλα, Σταροχώρι. Ο κ. Μπαρής απευθυνόμενους στους κατοίκους, ενημέρωσε πως ολοκληρώθηκαν έργα συντήρησης δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, βελτίωσης της ύδρευσης, νέα παιδική χαρά, νέοι κάδοι απορριμμάτων, βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού, κ.α., ενώ ολοκληρώθηκε η Μελέτη Ανακαίνισης και Επισκευής με στόχο την Ενεργειακή Αναβάθμιση του δημοτικού κτιρίου με χρήση: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Σταροχωρίου.

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη και συγκεκριμένα, στην αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης, ενώ σειρά παίρνουν -καθώς έχουν ενταχθεί- ο εκσυγχρονισμός του δικτύου άρδευσης (αυλάκια) στις θέσεις  «Σταυρακέϊκα» και «Δαφνούλα» . Ακόμη, όπως είπε, έχει δρομολογηθεί η επαναλειτουργία του υφιστάμενου ανενεργού αντλιοστασίου στον οικισμό Δαφνούλας και η τοποθέτηση τριφασικού ρυθμιστή στροφών (Inverter) στη δεξαμενή ύδρευσης στον οικισμό Δαφνούλας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις