Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν οι κάλπες- Κασσελάκης ή Αχτσιόγλου στην προεδρία του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν οι κάλπες- Κασσελάκης ή ...

Στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η συμμετοχή

Την επόμενη ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλεγούν σήμερα περίπου 180.000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία  σε όλη τη χώρα, καθώς από τις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στα 538 εκλογικά τμήματα για την επαναληπτική αναμέτρηση που θα διαρκέσει ως τις 8 το βράδυ, αναδεικνύοντας τον/ την διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα.

Χθες οι δύο φιναλίστ, Στέφανος Κασσελάκης και  Έφη Αχτσιόγλου απόλαυσαν οικογενειακές και πιο ανέμελες στιγμές, αλλά δρομολόγησαν και τις τελευταίες προεκλογικές τους κινήσεις, πριν την σημερινή τελική «μάχη». Η Έφη Αχτσιόγλου αφιέρωσε τη χθεσινή ημέρα στον γιο της, Άρη, συνοδεύοντας τον χθες το πρωί σε παιδική χαρά του Χαλανδρίου, από που δήλωσε αισιόδοξη, λέγοντας πως «από την πλευρά μου μπορώ και θα αξιοποιήσω όλα τα στελέχη του κόμματος την επόμενη ημέρα, ανάλογα με τις ικονότητες και τις δεξιότητές τους, έχω δείξει ότι είμαι στρατιώτης».

Αχτσιόγλου: «Κάνουμε πολιτική»

Καλώντας τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις σημερινές κάλπες, η υποψήφια Πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε στο χθεσινό μήνυμα της πως «δεν παίζουμε με την πολιτική. Κάνουμε πολιτική», επιμένοντας στην κρισιμότητα της σημερινής διαδικασίας για τον πολιτικό της χώρο, αλλά και τη χώρα.

Όπως τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου, «εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής. Πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους. Πολιτική σύγκρουσης με τις αδράνειες και τα συμφέροντα. Πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές». «Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας.

Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε.

Κασσελάκης: «Ξημερώνει»

Πλήρης επαφών, υποχρεώσεων, τοποθετήσεων, αλλά και διασκέδασης ήταν η χθεσινή ημέρα και για τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ξεκίνησε το πρόγραμμα του με μια βόλτα συντροφιά με τον πατέρα του Θόδωρο και τον σύντροφό του, Τάιλερ, για να αδράξει στη συνέχεια την ημέρα, μέχρι τις βραδινές ώρες.

Από νωρίς χθες το πρωί, ο κ. Κασσελάκης γύρισε το χρόνο πίσω, αφηγούμενος σε ένα βίντεο όλες τις στιγμές από την ένταξη του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε μια πορεία που κορυφώθηκε με την υποψηφιότητα του. Με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, «ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Πρόεδρος όλων» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, «όχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά. Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.Μετά, για ένα Κράτος που δε θα αφήνει τον πολίτη μόνο του.

Μετά, για μια Ελλάδα που θα νιώθεις περήφανος να ζεις σ’ αυτήν», όπως παρατήρησε, καταλήγοντας ότι «την περασμένη Κυριακή γίνατε η φωνή αυτού του τόπου. Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου. Ξημερώνει!».

Δίνοντας την μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο κ. Κασσελάκης μίλησε χθες στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, παρέστη στην κηδεία της μητέρας της Ρένας Δούρου μαζί με τον Νίκο Παππά στο Αιγάλεω και έκλεισε την ημέρα του σε μπαρ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης, όπου είχε διοργανωθεί πάρτι Νεολαίας.

Το στοίχημα

Αν η συμμετοχή παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, μετά την εισροή των 40.000 περίπου παλιών μελών στο εκλεκτορικό σώμα, τότε η νέα ηγεσία θα έχει ισχυρή εντολή και μεγάλο πεδιο δράσης εντός του κόμματος. Αν ωστόσο, η συμμετοχή κυμανθεί κάτω από 100.000-110.000, τότε οι συνθήκες για την νέα ηγεσία θα είναι απαιτητικές εσωκομματικά, ιδίως αν τους δυο φιναλίστ χωρίζει μικρή διαφορά, εκτός την τεράστια ψυχική απόσταση μεταξύ τους, που καταγράφηκε σε όλα τα επίπεδα την τελευταία εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, για να αποφύγει την ταλαιπωρία των εκλογέων, η Κουμουνδούρου προμηθεύτηκε περίπου 60 νέα τάμπλετς, τα οποία απέστειλε στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, ενώ έστησε περισσότερες κάλπες στα υφιστάμενα εκλογικά κέντρα, για να μην επαναληφθούν οι ατελείωτες ουρές.

Η ψηφοφορία

Στις κάλπες θα βρεθούν από νωρίς σήμερα το πρωί και οι δύο υποψήφιοι, αφού η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00. Ακολούθως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

Στο ενδιάμεσο, χρήσιμες πληροφορίες για την σημερινή ψηφοφορία έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου , προς διευκόλυνση των εκλογέων. Αναλυτικά:

1. Πότε ψηφίζω;
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;
Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;
Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

  • Πώς ψηφίζουν παλιά μέλη του κόμματος 

Ταυτοποίηση παλιών μελών σε πραγματικό χρόνο θα κάνουν τελικά, αν χρειαστεί, οι εφορευτικές επιτροπές στα εκλογικά, κατά τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο thebest.gr o συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μιχάλης Σιδηρόπουλος, "όσα παλιά μέλη δεν έστειλαν τα στοιχεία τους με μέιλ στο κόμμα μέχρι τη Τετάρτη, όπως είχε ζητηθεί, έτσι ώστε να ταυτοποιηθεί ότι είναι στα μητρώα του κόμματος, μπορούν να πάνε τελικά να ψηφίσουν και αυτή η ταυτοποίηση θα γίνει επί τόπου σε πραγματικό χρόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της εφορευτικής επιτροπής με την κεντρική εφορευτική επιτροπή. Αν ο έλεγχος δείξει ότι όντως πρόκειται για άτομο που είναι από παλιά στα μητρώα μπορεί να προστεθεί στον εκλογικό κατάλογο και να ψηφίσει .Μέχρι τώρα 7.000 παλιά μέλη έχουν διαπιστευθεί".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις