Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Γιατί το φαγητό της μαμάς μας είναι πάντα το πιο νόστιμο;

Γιατί το φαγητό της μαμάς μας είναι πάντ...

Λυπάμαι, αλλά η μαμά σου δεν είναι η καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου...

Όσο κλισέ και να έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, η φράση «μαμαδίστικο φαγητό» ήταν, είναι και θα παραμείνει μια… αδιαμφισβήτητη αλήθεια.

Πόσες φορές έχουμε φάει ένα φαγητό και αμέσως έχουμε κάνει την σκέψη «σαν της μαμάς μου δεν είναι», ακόμα κι αν δεν το έχουμε πει δυνατά;

Είναι απλό. Όπως η γη… πάντα θα γυρίζει γύρω από τον ήλιο και το νερό θα βράζει πάντα στους 100 βαθμούς έτσι και τα κλασικά φαγητά της μαμάς μας θα είναι πάντα τα καλύτερα, ακόμα κι αν τα συγκρίνουμε με φαγητά σε εστιατόρια με αστέρια Michelin.

Έχετε, όμως, αναρωτηθεί ποτέ γιατί όλοι μας θεωρούμε ότι το φαγητό της μητέρας μας είναι το καλύτερο φαγητό στον κόσμο;

Απάντηση (και) σε αυτό επιχειρεί να δώσει η επιστήμη. Πώς αλλιώς, αν όχι μέσα από έρευνες…

Γιατί το φαγητό της μαμάς μας είναι πάντα το πιο νόστιμο;
Ο λόγος είναι πως το φαγητό της μαμάς μας περιέχει ένα «μυστικό» συστατικό που ο καθένας από εμάς συναντά σε πολύ λίγα πιάτα. Αυτό δεν είναι άλλο από την «αγάπη».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές, το φαγητό που θεωρείται ότι έχει «φτιαχτεί με αγάπη» είναι πιο νόστιμο από τα υπόλοιπα.

Πιο αναλυτικά, η συναισθηματική αντίληψη της γεύσης μπορεί να ενισχυθεί ή να μειωθεί από την ποσότητα του χρόνου, της αγάπης και της φροντίδας που δαπανάται για τα γεύματα, γεγονός που τελικά μπορεί να αυξήσει την απόλαυση ενός συγκεκριμένου φαγητού, δηλώνει η ψυχολόγος Christy Fergusson, σύμφωνα με την Daily Mail.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι το 58% των ανθρώπων απολαμβάνουν περισσότερο το φαγητό όταν αυτό έχει προετοιμαστεί με ένα ορισμένο επίπεδο χρόνου και αγάπης.

«Θέσαμε ως στόχο να αποδείξουμε ότι το φαγητό που φτιάχνεται με αγάπη έχει καλύτερη γεύση και αποδεικνύει πώς η δύναμη της πρόθεσης επηρεάζει την αντίληψη των ανθρώπων στην απόλαυση του φαγητού» δήλωσε η Fergusson.

Η (γλυκό)πικρή αλήθεια…
Κλείνοντας, καταλήγουμε στην πικρή αλήθεια: Η μητέρα μας δεν είναι η καλύτερη μαγείρισσα στον κόσμο και -κατά πάσα πιθανότητα- τα σουτζουκάκια της δεν είναι τα πιο νόστιμα του κόσμου.

Είναι όμως τα πιο νόστιμα για εσάς γιατί τα έχει μαγειρέψει με «αγάπη» και τελικά αυτό είναι που έχει την μεγαλύτερη σημασία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life