Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραδόθηκαν 3 drones από τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Παραδόθηκαν 3 drones από τον Αντιπεριφερ...

Η εν λόγω παραχώρηση εντάσσεται στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Λιμενικού Σώματος

Με την παράδοση τριών (3) ακόμη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones) στο Λιμενικό Σώμα ολοκληρώθηκε το έργο που είχε αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης. Η εν λόγω παραχώρηση όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Λιμενικού Σώματος.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα ενισχύσουν την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Κατάκολου και Μεσολογγίου, στα πεδία έρευνας, διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου και επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου.

Κατά την παράδοση – παραλαβή παρόντες ήταν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, Πλοίαρχος Λάζαρος Χανουμίδης, ο Ανθυποπλοίαρχος Ιωάννης Φρούντας και οι Σημαιοφόροι Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου και Ανδρέας Τρυφωνόπουλος.

«Βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Ακόμα και μια διάσωση αγνοουμένου να γίνει θα είμαστε ικανοποιημένοι για την χρησιμότητά τους. Τα Drones αποτελούν ορόσημο για το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, όπου τα θέματα πολιτικής προστασίας, περιβάλλοντος και δημόσιας ασφάλειας χρήζουν γρήγορης και σωστής αντιμετώπισης. Αξιοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία και ενισχύουμε την ασφάλεια και την προστασία του τόπου μας» Αυτό επιτεύχθηκε από το Ευρωπαϊκό έργο AETHER, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος INTERREG Ελλάδα -Ιταλία» δήλωσε o Αντιπεριφερειάρχης κατά την παράδοση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις