Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναζωπυρώσεις σε Eβρο και Ροδόπη – 74 πυρκαγιές πανελλαδικά

Αναζωπυρώσεις σε Eβρο και Ροδόπη – 74 πυ...

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 27 νέες δασικές πυρκαγιές εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό στάδιο

Αντιμέτωπες με αναζωπυρώσεις σε Εβρο και Ροδόπη βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν σε 74 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 27 νέες δασικές πυρκαγιές εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Στο μέτωπο του Εβρου όπου η πυρκαγιά εξελίσσεται για 10η ημέρα, αναζωπυρώσεις εντοπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες.

Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με δύο αεροσκάφη, η Τσεχία με 16 πυροσβέστες και 3 οχήματα, η Σλοβακία με 39 πυροσβέστες και 8 οχήματα και η Σερβία με είκοσι 28 πυροσβέστες.

Στη Ροδόπη, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Συνδρομή παρέχουν 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία

Την ίδια στιγμή, στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής. Τέλος, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται και στη Βοιωτία, κυρίως στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Συνδρομή στις επιχειρήσεις παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών.

Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς για την Τρίτη παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις