Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μακελειό σε μπαρ στις ΗΠΑ: Πήγε να δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του και σκότωσε άλλους τρεις

Μακελειό σε μπαρ στις ΗΠΑ: Πήγε να δολοφ...

Η γυναίκα νοσηλεύεται

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός επεδίωξε να δολοφονήσει σε μπαρ στις ΗΠΑ την πρώην σύζυγό του, προτού αρχίσει να πυροβολεί άλλους θαμώνες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν έξι.

Στους τραυματίες συμπεριλαμβάνεται και η γυναίκα, η οποία είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Ειδικότερα, η Μαρί Σνόουλινγκ βρισκόταν σε μπαρ στο Λος Άντζελες, την Τετάρτη (23/8). Ο 59χρονος Τζον Σνόουλινγκ μετέβη στο σημείο, διανύοντας απόσταση μίας ώρας, από το Οχάιο. Ο πρώην αστυνομικός μπήκε στο "Cook’s Corner", κατευθύνθηκε στο μέρος της Σνόουλινγκ και την πυροβόλησε. "Δεν υπήρξε συζήτηση, διάλογος ή διαμάχη, αμέσως την πυροβόλησε", δήλωσε ο σερίφης Όραντζ Ντον Μπαρνς.

Έπειτα, εξαπέλυσε πυρά εναντίον μιας γυναίκας που βρισκόταν μαζί της, την οποία και σκότωσε μαζί με άλλους δύο άντρες. Τραυμάτισε άλλα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και η πρώην σύζυγός του. Ο δράστης έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό των αστυνομικών πίσω από το μπαρ, σύμφωνα με τον σερίφη Μπαρνς. Δύο από τους τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, εξήγησαν οι αρχές.

Η γυναίκα νοσηλεύεται τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Δεν έχει διευκρινιστεί, αν ο Σνόουλινγκ παρακολουθούσε τη Μαρί.

Σύμφωνα με τη Μπέτι Φρουσάντι, φίλη της γυναίκας, η οποία ήταν κι εκέινη στο μπαρ, η Μαρί έμενε αυτή την περίοδο σε σπίτι φίλων, με τον σύζυγό της να αντιμετωπίζει άσχημα το διαζύγιο. "Δεν άντεχε το διαζύγιο", δήλωσε ο πατέρας της Σνόουλινγκ για τον πρώην σύζυγό της.

Η Φρουσάντι δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC4 ότι ο 59χρονος της "είχε στόχο εκείνη, αλλά πυροβολούσε παντού". "Πλησίασε διάφορα τραπέζια και πυροβόλησε εναντίον των ανθρώπων που κάθονταν σε αυτά", συμπλήρωσε.

"Οι άνθρωποι έπεσαν στο έδαφος και κάποιοι στάθηκαν πάνω από άλλους προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στα τραύματά τους. Ήταν απλώς φρικτό", επεσήμανε.

Από την αρχή του 2023 σχεδόν 12.346 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Gun Violence Archive. Στη χώρα, ένας στους τρεις ενήλικες έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα πυροβόλο όπλο και σχεδόν ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό, όπου υπάρχει τουλάχιστον ένα όπλο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις