Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει η ιερά μονή της Παναγίας Γηροκομήτισσας στην Πάτρα - Χιλιάδες συρρέουν για να προσκυνήσουν - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Πανηγυρίζει η ιερά μονή της Παναγίας Γηρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στο Πάσχα του καλοκαιριού

Επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού της εορτής της μεγάλης μας Μάνας Κυρίας Θεοτόκου και φέτος στην Πάτρα ήταν το κεντρικό, Μοναστήρι Της, το Γηροκομειό των Πατρών. 

Κορύφωση των εορτασμών ο πανηγυρικός Εσπερινός και η ιερά μεγάλη Αγρυπνία, αλλά και η πρωινή Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί -ανήμερα 15 Αυγούστου- στο ιστορικό Καθολικό της Ιεράς και σεβασμίας Μονής της Γηροκομήτισσας.

Πανηγυρίζει η ιερά μονή της Παναγίας Γηροκομμήτισας

Η ιερά μονή της Παναγίας της Γηροκομίτισσας, αλλά και άλλοι 18 ναοί της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών που είναι αφιερωμένοι στην Παναγία πανηγυρίζουν και κατακλύζονται από πιστούς.

Ειδικά από το βράδυ της Δευτέρας, πλήθος πιστών ανεβαίνουν στο Γηροκομειό, για να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας.

Κάθε χρονιά τόσο την παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, όσο και στις 15 Αυγούστου, ο προαύλειος χώρος της μονής γεμίζει από πιστούς που έρχονται από κάθε άκρη της Πάτρας, της ευρύτερης περιοχής αλλά ακόμη και ολόκληρη τη χώρα, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Γηροκομίτσσας που θεωρείται ένα από τα σπανιότερα θρησκευτικά κειμήλια της εκκλησίας.

Τις προηγούμενες ημέρες πλήθη πιστών κατέκλησαν για μια ακόμη φορά το μοναστήρι της Παναγίας της Γηροκομητίσσας στην Πάτρα, για να προσκυνήσουν το θαυματουργό καί περίπυστο εικόνισμα και να ψάλλουν τα εγκώμια, τα οποία έγραψε το άγιο χέρι του αοιδίμου Μητροπολίτη Πατρών, Διονυσίου, τό 1541μ. Χ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλέστατου επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, προέστη της ιεράς ακολουθίας των Εγκωμίων της Κυρίας Θεοτόκου, ἡ ὁποία Ἀκολουθία τελείται κάθε χρόνο με την συμμετοχή χιλιάδων πατρινών και άλλων επισκεπτών από ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις