Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεκαπενταύγουστος: Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες είναι αργία

Δεκαπενταύγουστος: Σε ποιες ευρωπαϊκές χ...

Μπορεί στην Ελλάδα, όπως και σε πολύ μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ο Δεκαπενταύγουστος να αποτελεί αργία, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο σε όλη την ήπειρο

Στην Ελλάδα, ο Δεκαπενταύγουστος, η καμπή του καλοκαιριού, αδειάζει τις πόλεις και γεμίζει τα νησιά, με τα πάντα -σχεδόν- να είναι ερμητικά κλειστά.

Ως θρησκευτική γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γιορτάζεται κυρίως από τους ορθόδοξους και από τους καθολικούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε ορθόδοξη ή καθολική χώρα έχει ορίσει τη 15η Αυγούστου ως επίσημη αργία.

Όπως διακρίνεται και στον παρακάτω χάρτη, σε αρκετές χώρες η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν αποτελεί επίσημη αργία. Ο Δεκαπενταύγουστος είναι εργάσιμη σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη, τη Βρετανία, καθώς και σε κάποιες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε Ρωσία και Ουκρανία ο Δεκαπενταύγουστος είναι θρησκευτική γιορτή, αλλά όχι αργία ορισμένη από το κράτος.

Αντίθετα, σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Ελβετία, όπου υπάρχουν μεγάλα ποσοστά καθολικισμού, ο Δεκαπενταύγουστος είναι αργία στις καθολικές περιοχές.

Γιορτή και αργία, πάντως, είναι σε όλη τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Αυστρία, την Πολωνία, το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο, και τη Μάλτα.

Εκτός Ευρώπης, η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι αργία σε Χιλή, Γουατεμάλα, Παραγουάη, Κολομβία, Σενεγάλη, Τόγκο, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Μπενίν, Σεϊχέλες, Μαγαδασκάρη, Μαυρίκιο, Μπουρουντί και Λίβανο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις