Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα Φιλαδέλφεια: Κινητά, dna και καταθέσεις οδηγούν στον δολοφόνο του Μιχάλη

Νέα Φιλαδέλφεια: Κινητά, dna και καταθέσ...

Θέμα χρόνου να ανοίξουν στόματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας γύρω από τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι περίπου 150 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» τη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχουν ήδη στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία που μπορούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της δολοφονίας.

Αρχικά, τα κινητά των 98 συλληφθέντων, 82 εκ των οποίων είναι Κροάτες, θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφέρουν πλούσιο υλικό στους ερευνητές, καθώς οι χούλιγκαν συνηθίζουν να βιντεοσκοπούν τις παράνομες δράσεις τους προκειμένου να αναρτούν το υλικό στους οπαδικούς ιστότοπους και τα social media ως «κατορθώματά» τους.

Ο Έλληνας με το βαρύ... βιογραφικό
 
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τους δυο Έλληνες που συνεχίζουν να κρατούνται, ο ένας έχει «βαρύ παρελθόν» σε οπαδικές συμπλοκές, με συμμετοχή σε βίαια περιστατικά, ενώ έχει απασχολήσει τις Αρχές και για άλλου είδους εγκληματικές ενέργειες, όπως ληστείες.

Τα κινητά όλων, μπορεί να «μιλήσουν» σε τέτοιο βαθμό, ακόμα και με την ύπαρξη βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα οδηγούσε απευθείας στον εντοπισμό του φυσικού δολοφόνου του άτυχου οπαδού της ΑΕΚ.

 Θέμα χρόνου να ανοίξουν στόματα
Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστιάζουν είναι η λήψη DNA, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (8/8) με γενετικό υλικό όλων των συλληφθέντων, αλλά και από τα ρούχα του θύματος. Η εξέταση των δεδομένων έχει ήδη ξεκινήσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.

 Παράλληλα, οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις, προσπαθώντας να αντλήσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για τη στιγμή της επίθεσης. Θεωρείται βέβαιο, ότι κάποια στόματα θα ανοίξουν και θα προσφέρουν τις πληροφορίες εκείνες που θα «δέσουν» τον δολοφόνο.

Ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί στη ΓΑΔΑ, θα ακολουθήσει νέος γύρος από το πρωί της Τετάρτης (9/8) με την παραπομπή τους στον εισαγγελέα. Εκεί από τις περιγραφές που θα κληθούν να δώσουν οι εμπλεκόμενοι, ίσως εξαχθούν πολύ σοβαρά συμπεράσματα γύρω από το πώς οργανώθηκε η επίθεση, από ποιους και ποιοι ενδεχομένως κατάφεραν το μοιραίο χτύπημα που σκότωσε τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

 Στην Αθήνα ο 19χρονος που συνελήφθη στην Κακαβιά
Την ίδια ώρα, με δεδομένο ότι διαφεύγουν τουλάχιστον 50 «πρωταγωνιστές ή συμμετέχοντες» στα επεισόδια, η αστυνομία έχει στήσει «μπλόκα» σε εθνικές οδούς και τα σύνορα. Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι και στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς.

Μάλιστα, νωρίτερα, υπήρξε η προσαγωγή ενός 19χρονου Κροάτη, που επέβαινε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Τίρανα. Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψή του ως υπόπτου για την εμπλοκή στα επεισόδια στην Αθήνα.

Ο 19χρονος εισήλθε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Δευτέρας (7/8) και ένα 24ωρο μετά μετέβη στην Κακαβιά προσπαθώντας να περάσει στην Αλβανία και από εκεί να ταξιδέψει για Κροατία.

Αφού αρχικά ανακρίθηκε από τις Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει σχέση με τη δολοφονία και το βράδυ οι συνοριακές αρχές προχώρησαν στην επιστροφή του 19χρονου στην Αθήνα.

Έρευνες πραγματοποιούνται ακόμη σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα AIRBNB στο Λεκανοπέδιο, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι συνεχίζουν να κρύβονται εντός Αττικής.

Διαβάστε στο sportin.gr

 
πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις