Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο καιρός στην Πάτρα και την Αχαΐα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο

Ο καιρός στην Πάτρα και την Αχαΐα μέχρι ...

Από τον Γεωλόγο-Προγνώστη Καιρού Νικόλα Σερέτη

Μετά από το πρωτοφανές σε διάρκεια κύμα καύσωνα που εξάντλησε άπαντες ο υδράργυρος όσον αφορά τη δυτική Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί σε πιο κοντινές στις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, γύρω στους 32-33°C και χωρίς μάλιστα να ξεπερνά τους 35-36°C.

Αυτό καθώς το δυτικό ρεύμα πνέοντας από το Ιόνιο δεν αφήνει την θερμοκρασία να πάρει την ανιούσα. Αντίθετα, στην ανατολική Ελλάδα, όπου το ρεύμα αυτό καταφθάνει ως καταβατικό, αφού ξηρανθεί και ζεσταθεί περνώντας πάνω από την οροσειρά της Πίνδου, σημειώθηκαν τοπικά 39-40°C.

*Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μελτεμιών, δηλαδή βόρειων-βορειοανατολικών ανέμων.

Όσον αφορά την συνέχεια, ψυχρό μέτωπο το οποίο θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά θα προκαλέσει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού και πτώση του υδραργύρου. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα περισσότερα δυτικά τμήματα της επικράτειας και δευτερευόντως σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Ισχυρά ενδέχεται να είναι τα φαινόμενα στην παράκτια Ήπειρο στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και στην παράκτια βορειοδυτική Στερεά.

Γρήγορα από το πρωϊνό της Κυριακής ο καιρός θα έχει βελτιωθεί με την ερχόμενη εβδομάδα να φαίνεται, να περνά χωρίς ιδιαίτερες «συγκινήσεις», τόσο όσον αφορά την θερμοκρασία όσο και τις βροχοπτώσεις. Μόνο αξιοσημείωτο γεγονός θα αποτελέσει η επικράτηση και η ενίσχυση του μελτεμιού από την Τρίτη-Τετάρτη και μετέπειτα.

Όσον αφορά την Πάτρα και την περιοχή της Αχαΐας ευρύτερα:

Ενδεχόμενο πρόσκαιρο πέρασμα βροχής ή τοπικής καταιγίδας μεταξύ των αργά βραδινών ωρών του Σαββάτου και των πρώτων νυχτερινών ωρών της Κυριακής.

Βελτιωμένος καιρός ήδη από το πρωΐ της Κυριακής. Οι μέγιστες στους 29-31°C το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας.

Χωρίς ακρότητες ο δρόμος προς τον 15Αύγουστο με τον υδράργυρο να σημειώνει μικρή άνοδο και τις βροχοπτώσεις να απουσιάζουν μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας.

Οι μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές θα κυμαίνονται μεταξύ 32 και 35°C με το βορειοανατολικό ρεύμα να επικρατεί από την Τρίτη-Τετάρτη και μετά, πρόσκαιρα ενισχυμένο στο Ρίο και τον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα από το Αμερικανικό Παγκόσμιο Μοντέλο Καιρού (GFS) για την πόλη μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις