Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πήλιο: Μυστήριο με τον θάνατο της τουρίστριας - Το σενάριο του διαπληκτισμού

Πήλιο: Μυστήριο με τον θάνατο της τουρίσ...

Στο επίκεντρο των ερευνών των Αρχών παραμένει ο σύζυγός της

Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Βόλου για την εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή της το βράδυ της Πέμπτης (24/07), στην αυλή της εξοχικής κατοικίας που οικογενειακώς μίσθωναν στην Μηλίνα του Νοτίου Πηλίου, η 59χρονη Γερμανίδα τουρίστρια Sabine Bubel.

Την άτυχη Sabine εντόπισε αναίσθητη ο 62χρονος ομοεθνής της σύζυγος, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και την είδε πεσμένη σε ένα ανηφορικό δρομάκι της αυλής της εξοχικής κατοικίας που διέμεναν.

Ο ίδιος επιμένει στις απανωτές καταθέσεις που έχει δώσει στις ελληνικές Αρχές πως έπεσε να ξαπλώσει και όταν ξύπνησε την ανακάλυψε σε αυτή την κατάσταση χωρίς να έχει γνώση τι προηγήθηκε.

Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με συνοδό γιατρό από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής Πηλίου, όπου διαπίστωσε απλά τον θάνατό της που φαίνεται να είχε προηγηθεί κάποιες ώρες πριν και παραγγέλθηκε από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Εκ πρώτης όψεως το θύμα δεν έφερε κάποιο εμφανές τραύμα παρά μόνο έβγαζε αίμα από το στόμα.

Το πρωί του Σαββάτου 26 Ιουλίου που διενεργήθηκε η νεκροτομή, ενημερώθηκαν οι Αρχές πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, καθώς η ιατροδικαστής εντόπισε «τυφλό» μικρό τραύμα πύλης εισόδου που δεν ήταν εμφανές, από σφαίρα μικρού διαμετρήματος (πιθανόν 22 mm) στην πλάτη και συγκεκριμένα όπως αναφέρει η έκθεση της ιατροδικαστού:

«Στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9-10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο-τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου».

Σημειώνεται ότι το φόρεμα του θύματος έφερε επίσης μία πολύ μικρή τρύπα στο σημείο της πύλης εισόδου της βολίδας.

Στο "στόχαστρο" ο σύζυγος ως μοναδικός μάρτυρας
Αμέσως οι τοπικές Αρχές ανέθεσαν την διερεύνηση της υπόθεσης, στην Ασφάλεια Βόλου. Εκτός του συζύγου που έχει εξεταστεί πολλές φορές, έχουν ληφθεί καταθέσεις και από γείτονες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας.

Οι κόρες της οικογένειας δεν είχαν κατέβει μαζί τους για διακοπές και μόλις ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν αμέσως ήρθαν και εκείνες και βρίσκονται στην περιοχή.

Καθώς η εξοχική κατοικία βρίσκεται σε επικλινές έδαφος, σε πλαγιά πάνω από την παραλία και από κάτω υπάρχουν και άλλα σπίτια και η φορά της σφαίρας που έπληξε την άτυχη Sabine, δείχνει πως ήταν σε χαμηλότερο σημείο η πυροδότησή της από το σημείο που στεκόταν το θύμα, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες, από την σκοπούμενη ενέργεια έως την πιθανότητα να τραυματίστηκε θανάσιμα από άσκοπο πυροβολισμό.

Σε κάθε περίπτωση, ο μόνος μάρτυρας είναι ο ίδιος ο σύζυγος και γι’ αυτό οι Αρχές συνεχίζουν να τον εξετάζουν όπως και περιοίκους.

Έχουν γίνει κατ’ οίκον έρευνες σε όλα τα σπίτια κάτω από την εν λόγω εξοχική κατοικία για την τυχόν ανεύρεση του όπλου του εγκλήματος με αρνητικά όμως έως τώρα αποτελέσματα, όπως επίσης ερευνήθηκαν ακόμη και οι βάρκες με εξίσου αρνητικό αποτέλεσμα.

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
Από τις έως τώρα έρευνές τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, έχουν καταλήξει πως επρόκειτο για ένα πολύ αγαπημένο και φιλήσυχο ζευγάρι που δεν είχε διαφορές, ωστόσο όλα παραμένουν ανοιχτά μέχρι να βρεθούν τα στοιχεία εκείνα που θα οδηγήσουν στον δράστη που σκοπίμως ή μη στέρησε την ζωή της άτυχης γυναίκας.

Οι Αρχές στην προσπάθειά τους να ρίξουν φως στην υπόθεση, με δεδομένη την έλλειψη τυχόν βιντεοληπτικών υλικών και μαρτύρων, προσπαθούν να φτάσουν στην αλήθεια ακολουθώντας μία σειρά από πιθανά σενάρια.

Μεταξύ άλλων έχει εξεταστεί και η πιθανότητα να υπήρχε κάτι στην ζωή του θύματος που να οδήγησε σε διαπληκτισμό με κάποιο άλλο άτομο και να είχε αυτή την κατάληξη, αλλά μέχρι στιγμής ούτε αυτό φαίνεται να προκύπτει και έτσι εξετάζονται παράλληλα και σενάρια με τυχαία γεγονότα.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πολύ δύσκολη υπόθεση με φοβερή έλλειψη στοιχείων και αυτό αναμένεται να δυσκολέψει αρκετά την έρευνα, ενώ μέχρι να υπάρξουν κάποιες στέρεες εκτιμήσεις, οι πάντες στην πραγματικότητα είναι ύποπτοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις