Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαστούνη: Ανάστατοι οι κάτοικοι μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς – «Θέλουμε ασφάλεια»

Γαστούνη: Ανάστατοι οι κάτοικοι μετά το ...

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε εμπόρους και κατοίκους τις τελευταίες ώρες

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε εμπόρους και κατοίκους τις τελευταίες ώρες στην περιοχή της Γαστούνης, μετά και το τελευταίο περιστατικό το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στην κεντρική πλατεία της περιοχής, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν και πυροβολισμοί.
Για το συγκεκριμένο περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργούνται έρευνες από το Α.Τ. Πηνειού. Ωστόσο φαινόμενα παραβατικότητας από ομάδα ατόμων στην περιοχή του δήμου Πηνειού, έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Όπως αναφέρουν κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες της Γαστούνης, η κατάσταση έχει ξεφύγει, ζητώντας από την Πολιτεία να αναλάβει ευθύνες.

Προς τούτο σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Λάζαρο Μαυρόπουλο, με τον οποίο θα αναλύσει ζητήματα ασφάλειας της περιοχής. Να σημειωθεί ότι ήδη ο δήμαρχος στο πρόσφατο παρελθόν και μετά τα συμβάντα κλοπών που είχαν σημειωθεί πέρυσι σε μαγαζιά της κεντρικής αγοράς της Γαστούνης, είχε ζητήσει από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας τη μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος της Γαστούνης, σε πιο κεντρικό σημείο της πόλης, αλλά και την ενίσχυσή του με προσωπικό, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

«Η πάταξη της παραβατικότητας απ’ όπου και αν προέρχεται και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του δήμου Πηνειού, αποτελούν βασική και άμεση προτεραιότητά μου.

 Μετά τα χθεσινοβραδινά (σ.σ. της Δευτέρας) έκτροπα στο κέντρο της Γαστούνης, επικοινώνησα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και ζήτησα να τον συναντήσω άμεσα. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η συνάντηση ορίστηκε για την Τετάρτη στις 10 το πρωί στην Αθήνα, στο Γραφείο του Αρχηγού. Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα», αναφέρει ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος. Παράσταση διαμαρτυρίας

Τα φαινόμενα παραβατικότητας που σημειώνονται στην περιοχή, κατά καιρούς, έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία τόσο των κατοίκων της Γαστούνης, όσο και των εμπόρων και των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης. Ειδικά καφέ και καταστήματα εστίασης στο κέντρο της πόλης, την ώρα που συνέβη το περιστατικό ήταν ανοικτά με τους λιγοστούς θαμώνες αλλά και τους καταστηματάρχες να σαστίζουν στη θέα του συμβάντος. «Δεν παλεύεται άλλο η κατάσταση. Θα ξεσηκωθούμε και θα πάμε στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Έχουμε επενδύσει να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας και δεν έρχεται πελάτης, γιατί φοβούνται να βγουν έξω το βράδυ. Κάθε ημέρα συμβαίνει και κάτι», αναφέρουν επαγγελματίες της περιοχής που έζησαν από κοντά όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ύστερα από το συμβάν, πρωτοβουλία ανέλαβε και ο Εμπορικός Σύλλογος Γαστούνης, όπου σήμερα το πρωί, μέλη του θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, με αίτημα τη μεγαλύτερη αστυνόμευση ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς.

 «Μετά και το τελευταίο περιστατικό που συνέβη στις 11 το βράδυ της περ. Δευτέρας, θα προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού, την Τετάρτη το πρωί, με αίτημα τη μεγαλύτερη αστυνόμευση της περιοχής μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης, Κώστας Μανωλάτος.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις