Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Τα 11 νησιά με πληρότητα άνω του 90% τον Αύγουστο

Τα 11 νησιά με πληρότητα άνω του 90% τον Αύγουστο

Δεν θα πέφτει καρφίτσα

Με αισιοδοξία υποδέχεται ο τουριστικός κόσμος της χώρας τον Αύγουστο, τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις και τα έσοδα.

Φορείς 11 νησιών που και εφέτος ποντάρουν στον τουρισμό για να τονώσουν την εγχώρια οικονομία ευελπιστούν οι εκτιμήσεις τους για υψηλή πληρότητα να επιβεβαιωθούν και στην πράξη τον επόμενο μήνα.

Τα 11 νησιά με πληρότητα πάνω από 90% τον Αύγουστο

Λειψοί: Στο 100% η πληρότητα
«Η ανταπόκριση των τουριστών στο βιώσιμο κάλεσμα μας είναι μεγάλη και οι κρατήσεις για τους Λειψούς έχουν ανοδική πορεία με την πληρότητα στο νησί της Καλυψούς να εκτιμάται πως θα "αγγίξει" το 100% τον Αύγουστο και το ενδιαφέρον για τον Σεπτέμβριο να είναι πολύ ζωηρό», σχολιάζει ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σάμος και Λέσβος με υψηλή πληρότητα τον Αύγουστο
«Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε για την εξέλιξη της σεζόν. Η επισκεψιμότητα αναμένεται να είναι μεγάλη για Αύγουστο αλλά και Σεπτέμβριο. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε εργαστεί ώστε η Σάμος να βρίσκεται στην τουριστική επικαιρότητα. Έλληνες, Ολλανδοί, Σκανδιναβοί, Γερμανοί και άλλες αγορές θα επιλέξουν το νησί μας για ποιοτικές αλλά όχι υπερτιμημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες», τόνισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ανατολικής Σάμου, Δέσποινα Κάιλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η Αφροδίτη Βατή αντιδήμαρχος τουρισμού δυτικής Λέσβου κάνει λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για πληρότητα πάνω από 90% τον Αύγουστο.

Ιος: Καλή προοπτική παρουσιάζει και ο Σεπτέμβριος
«Ανοδική είναι η δυναμική που εμφανίζει η Ίος για τη φετινή σεζόν. Η αρχική στασιμότητα σε εθνικό επίπεδο, δεν ανέκοψε την πορεία του νησιού που εμφάνισε σημαντική αύξηση των αφίξεων 14,8% τον Μάιο και 21% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με το 2022. Για το επόμενο διάστημα οι πληρότητες θα είναι πολύ υψηλές, ενώ καλή προοπτική παρουσιάζει και ο Σεπτέμβριος», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιητών Πλούτωνας Κοριτσιάδης.

Σκόπελος: Η πληρότητα θα ανέλθει στο 90% έως και 100% για τον Αύγουστο
«Η σεζόν έχει ξεκινήσει για τη Σκόπελο από τον Μάιο και πρόκειται να συνεχιστεί με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς μέχρι τον Οκτώβριο. Η πληρότητα θα ανέλθει στο 90% έως και 100% για τον Αύγουστο, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο από Έλληνες, Βρετανούς, Γερμανούς, Αυστριακούς, Σκανδιναβούς, Ολλανδούς και πολλές ακόμη αγορές», αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Ιωάννα Ευσταθίου.

Αστυπάλαια : Η πρόβλεψη για τις πληρότητες τον Αύγουστο "δείχνει" 98% ή 99 %
«Στην Αστυπάλαια, η πρόβλεψη για τις πληρότητες τον Αύγουστο "δείχνει" 98% ή 99 % και σε κάποια διαστήματα "αγγίζει" το 100%. Εντύπωση προκαλεί πως νέες αγορές του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ισπανία και η Αυστραλία δείχνουν πλέον την προτίμηση τους στην πεταλούδα του Αιγαίου. Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έχουν διαδραματίσει η διεθνής προβολή από το καινοτόμο πρόγραμμα "Αστυπάλαια: Πράσινο και Βιώσιμο Νησί", καθώς και οι στοχευμένες προωθητικές ενέργειες του Δήμου», δήλωσε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας.

Άνδρος: Με 90% πληρότητα θα τρέξει τον Αύγουστο
Αισιοδοξία για την εξέλιξη της σεζόν εκπέμπει και ο τουρισμός στην Άνδρο. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, «εκτιμάται πως οι πληρότητες για τον Αύγουστο θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα της τάξης του 90%, ενώ ευοίωνη είναι και η προοπτική για τον Σεπτέμβριο. Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Σκανδιναβία αλλά και Ισραήλ, αγορές που ο Δήμος και οι επαγγελματίες έχουν στοχεύσει κατά καιρούς, είναι εκείνες που διαμορφώνουν κυρίως το τοπίο της επισκεψιμότητας».

Κάλυμνος: Σαιζόν και τον Οκτώβριο
Τη θετική εικόνα για την Κάλυμνο μεταφέρει ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων, η πληρότητα στα ξενοδοχεία τον Αύγουστο αναμένεται να "αγγίξουν" το 90% με 95%. Ο Σεπτέμβριος φαίνεται πως θα έχει εξίσου καλή πορεία, ενώ και τον Οκτώβριο το πανέμορφο νησί των σφουγγαράδων με τις διαφορετικές επιλογές που προσφέρει πέραν της χαλάρωσης και της διασκέδασης όπως του αναρριχητικού και καταδυτικού τουρισμού, προβλέπεται να έχει πληρότητα της τάξης του 80%».

Σίφνος: Η υψηλή πληρότητα θα επεκταθεί και τον Σεπτέμβριο
Σύμφωνα με τη Δήμαρχο Σίφνου Μαρία Ναδάλη, «παρά τις αντιξοότητες της φετινής χρονιάς, η Σίφνος "έσπασε" δύο διαδοχικά ρεκόρ σημειώνοντας τις υψηλότερες αφίξεις σε ορίζοντα δεκαετίας για τον Μάιο και τον Ιούνιο με συνολική αύξηση 10,6%, συγκριτικά με πέρυσι. Οι προβλέψεις για τη συνέχεια είναι ενθαρρυντικές με υψηλές πληρότητες που θα επεκταθούν και τον Σεπτέμβριο, ενώ οι κρατήσεις συνεχίζονται».

Κάρπαθος: Σημείωσε αύξηση αφίξεων 20% και 15% για τον Μάιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα
«Προμηνύεται μια πολύ δυναμική σεζόν για την Κάρπαθο από πλευράς αφίξεων. Η δουλειά η οποία έγινε τον προηγούμενο χρόνο από την πλευρά του Δήμου αποφέρει καρπούς και οι πληρότητες για τον Αύγουστο είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η "μουδιασμένη" εκκίνηση της Ελλάδας δεν επηρέασε τις επιδόσεις του προορισμού που σημείωσε αύξηση αφίξεων 20% και 15% για τον Μάιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα, έναντι του 2022», επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου Μανώλης Παραγυιός.

Πάρος: Ο Ιούλιος κινήθηκε με πληρότητα πάνω από 90%
Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο είχε ανοίξει η σεζόν για το κυκλαδίτικο νησί με τις προβλέψεις να μιλούν για διατήρηση της κίνησης και πέρα από τον Οκτώβριο. Ο Ιούλιος κινήθηκε με πληρότητα πάνω από 90% ενώ και τον Αύγουστο δεν θα πέφτει καρφίτσα στο νησί.

Νάξος: Στο 90% η πληρότητα για τον Αύγουστο
«Αυξημένες κατά 12,5% ήταν οι ακτοπλοϊκές αφίξεις για τον Ιούνιο στη Νάξο σε σύγκριση με πέρυσι σημειώνοντας ιστορικό υψηλό των τελευταίων 10 ετών τουλάχιστον, ενώ η πρόβλεψη για το επόμενο διάστημα είναι πως οι πληρότητες θα ξεπεράσουν το 90%. Η Νάξος των πολλών επιλογών εδραιώνεται ως ένας αξιόπιστος και απολαυστικός προορισμός», υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

Σε κάθε περίπτωση η τουριστική βιομηχανία της χώρας θα κάνει "ταμείο" στο τέλος της σεζόν, με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, να σημειώνουν ότι σε μια τόσο απρόβλεπτη χρονιά, μόνο απολογισμοί χωρούν και όχι εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα της.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life