Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Παγώνουν" οι πλειστηριασμοί

"Παγώνουν" οι πλειστηριασμοί
Νασόπουλος Νάσος

Στήριξη των επιχειρήσεων

«Πάγωμα» των πλειστηριασμών για οφειλές έως και 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους προβλέπει ρύθμιση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Το θέμα, μαζί με αυτό των μεταχρονολογημένων επιταγών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας με τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών, παρουσία του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης. Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση κάνει κανονικά τη δουλειά της», απαντώντας έτσι στις αιτιάσεις του προέδρου της Ένωσης κ. Γ. Κασιμάτη για την ανάγκη βοήθειας από τις τράπεζες και συνεργασίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τις επιχειρήσεις.
Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων από τις τράπεζες και αναφέρθηκε και στο ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει τη ρευστότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.
Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση, με νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει, θα διευκολύνει την ίδρυση επιχειρήσεων μειώνοντας την γραφειοκρατία.
Ο κ. Κασιμάτης, από την πλευρά του, είπε ότι η οικονομική κρίση είναι αναστρέψιμη, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές και το κυβερνητικό πρόγραμμα για το ΕΣΠΑ.
Σημείωσε ακόμη ότι η ψυχολογία και το κλίμα των εκλογών δεν βοηθούν την οικονομία και τόνισε ότι «χρειάζεται διάλογος και να προωθηθούν όλα όσα έχουμε συμφωνήσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις