Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών για αδέσποτα ζώα: "Νέα επίθεση αδέσποτου στον Ψαθόπυργο - Ο δήμος μας είπε δεν έχει χώρο"

Ώρα Πατρών για αδέσποτα ζώα: "Νέα ε...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων εξέδωσε η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα  περιπτώσεις από επιθέσεις και δαγκώματα από αδέσποτους σκύλους σε συμπολίτες μας.

Προφανώς, δεν είναι μόνο ο περιβάλλον χώρος τού Πανεπιστημίου που έχει πρόβλημα και έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά αλλά όλη η Πάτρα.

Άλλη μία καταγγελία ήρθε στην δημοσιότητα για την περιοχή του Ψαθοπύργου, μετά από τόσες που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, που τελικά σήμερα επισκέφθηκαν τον Ψαθόπυργο και είπαν ότι…. δεν έχουν χώρους.

Προ μερικών ημερών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μαζί με στελέχη της υπηρεσίας φωτογραφίζονταν, μετά των αντιστοίχων δελτίων τύπου, για το ότι η Πάτρα τάχα βραβεύτηκε σαν μία από τις πέντε καλύτερες Ελληνικές πόλεις σε σχέση με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Δεν είδαμε αντίστοιχο δελτίο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την εκδίκαση των επιθέσεων συμπολιτών μας που έχουν λάβει χώρα στον Ψαθόπυργο και θα εκδικαστεί μετά τις δημοτικές εκλογές, κατόπιν αναβολής που ζήτησε ο ίδιος.  

Η παράταξή μας ΩΡΑ Πατρών απεκάλυψε ότι η  «βράβευση» που έγινε ήταν από ΜΚΟ που προωθεί ζώα και στο εξωτερικό, με κεντρική έδρα και χρηματοδότηση από τη μητρική που είναι στην Αμερική και την Αγγλία.

Έδωσε δε τίτλους παρακολούθησης σε 109 δήμους.

Από το 2017 έχουν προσκληθεί οι Δήμοι, από το πρόγραμμα Φιλόδημος προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με 370.000€ για την κατασκευή στέγης αδέσποτων ζώων.  Η Δημοτική αρχή της Πάτρας αδιαφορούσε όλο αυτό το διάστημα πότε φορτώνοντας το πρόβλημα σε φορέα που δεν είχε αρμοδιότητα, το Πανεπιστήμιο ενώ μετά την απομάκρυνση της δομής από τους χώρους του Πανεπιστημίου κατέφυγε στη λύση της ενοικίασης, με αρχικό σκοπό τη στέγαση Δημοτικού Κτηνιατρείου και στη συνέχεια έπειτα από τις πιέσεις να προτείνει και την ένταξή του ως Καταφύγιο.

Άλλο ένα έργο της Δημοτικής Αρχής που έχει μείνει στα χαρτιά ενώ άλλες πόλεις έχουν δημιουργήσει σύγχρονες στέγες αδέσποτων ζώων, ακόμα και με συνεργασία δύο ή τριών γειτονικών δήμων.

Ανάμεσα στα θύματα για τρίτη φορά, ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΩΡΑ Πατρών Γιάννης Τσιμπούκης αφού αδέσποτο ζώο τον δάγκωσε στο Ψαθόπυργο.

Πιστεύουμε η δημοτική αρχή να μην το κατηγορήσει...για επιλεκτική και υποκινούμενη συμπεριφορά.....

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις