Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος: Με «ενστάσεις» και προτάσεις για την παραλιακή ζώνη!

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος: Με «ενστάσε...

Ο Δ. Τριανταφυλλόπουλος στην λιμενική επιτροπή Αιγίου

Με συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις, συμμετείχε στην τελευταία άτυπη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής Αιγίου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια-Νέα Εποχή» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος - ως αιρετό μέλος αυτής - καταθέτοντας στο συμβούλιο μία σειρά από θέσεις και ενστάσεις για τα θέματα που αυτήν την περίοδο απασχολούν το Λιμενικό Ταμείο της περιοχής.

Αρχικά ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε να υπάρχει επίσημη ενημέρωση στους πολίτες για την επανέναρξη των εργασιών κατασκευής και αποπεράτωσης του Νέου Λιμένα Αιγίου, το ίδιο και για την αναζήτηση τρόπου υλοποίησης της Μαρίνας Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, δυτικά του όρμου του Αιγίου.

Για την «Μαρίνα» ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος άσκησε κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, αφού -όπως είπε- «χωρίς καμία βάση συμφωνίας με τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αιγίου, άφησε να πλανάται στην κοινωνία η εικόνα, ότι όλα ρυθμίστηκαν και το έργο είναι έτοιμο να ξεκινήσει». Επανέλαβε δε την πάγια  θέση της παράταξης, ότι «ο Ν.Ο.Α έχει σχέδιο στο οποίο πρακτικά και νόμιμα θα πρέπει να ακουμπήσει ο δήμος για να γίνει άμεσα το έργο, χωρίς κόστος γι'αυτόν και πάνω από όλα με οφέλη για την περιοχή, αλλά κι όσα αναλογούν στον Όμιλο, που χρόνια τώρα έχει δουλέψει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Για την Ανάπλαση της Παραλιακής Ζώνης, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού διαφώνησε ανοιχτά με την επίστρωση του τμήματος από τον Φάρο μέχρι τις «12 Βρύσες», λόγω ασύμφορης μελέτης ύψους 100.000 ευρώ, πρότεινε την εκπόνηση άλλης που θα περιλαμβλάνει (όπως το πρόγραμμα της παράταξης αναφέρει): Τουριστικές Διαδρομές με σήμανση και φωτισμό από το πάνω μέτρος των Σκαλοπατιών της Φιλοποίμενος μέχρι το Παλαιό Λιμεναρχείο και από Ψηλά Αλωνα-Γαλαξιδιώτικα - Τεμπελόραχη στα σκαλοπάτια και επίστρωση με φωτισμό 150 μέτρα δεξιά κι αριστερά της «Πλατείας του Πλατάνου του Παυσανία». Επίσης, φωτισμό των βράχων της Τεμπελόραχης - στα πρότυπα της Αρχαίας Κορίνθου- ώστε ν' αναδειχθεί η παραλιακή εικόνα της πόλης στο συνολό της. Ο Επικεφαλής της «Νέας Εποχής» παρότρυνε μάλιστα το Λιμενικό Ταμείο να διερευνήσει την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Τουρισμού-Πολιτισμού ή ακόμα και την εκτέλεσή του από τον ΕΟΤ, όπως έχει γίνει σε πολλά άλλα σημεία της χώρας.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε επίσης να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες ένταξης  του έργου «Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών» στον ΙΝΟΑ (κοντά στη Αη Νκολάκη) , αφού είναι το μόνο έργο που διαθέτει ωριμότητα και χωροθέτηση για 150 σκάφη, που θα επιφέρει μεγάλα κέρδη στην περιοχή κι ο ίδιος είχε προωθήσει επί θητείας του στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης το 2008.

Τέλος, ζήτησε άμεση νομιμοποίηση του «Αλιευτικού Καταφυγίου Διακοπτού» με κατασκευή νέου βραχίονα και διερεύνηση για νόμιμο καθεσώς του «Καταφυγίου Κρυονερίου Κραθίου Ακράτας», παρότι κάτι τέτοιο σκοντάφτει στην κείμενη νομοθεσία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις