Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Μεσόγειος... φλέγεται! Καύσωνας με 48 βαθμούς – Ιταλία και Ισπανία στο επίκεντρο σφοδρού κύματος

REUTERS

REUTERS

H Μεσόγειος θα πληγεί από ένα αντικυκλωνικό σύστημα καιρού που έρχεται από την Αφρική και ονομάζεται Κέρβερος

Μέχρι και τους 48 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες στις χώρες της Μεσογείου, με τους κατοίκους και τους τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους να προετοιμάζονται για θερμοκρασίες… Κατάρ λόγω του καύσωνα.

Η Ιταλία και η Ισπανία είναι κυρίως οι χώρες της Μεσογείου που θα σπάσει ρεκόρ η θερμοκρασία στο επερχόμενο κύμα καύσωνα, την ώρα που στην Ελλάδα ο υδράργυρος πιθανότατα θα φτάσει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η Μεσόγειος θα πληγεί από ένα αντικυκλωνικό σύστημα καιρού που έρχεται από την Αφρική και ονομάζεται Κέρβερος. Στην Ελλάδα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα ονομάστηκαν Κλέων. Πάντως, το σφοδρότερο κύμα καύσωνα αναμένεται να το αντιμετωπίσουν οι τουρίστες που θα βρίσκονται στη Σικελία και τη Σαρδηνία.

Μετά την Ελλάδα, ακολουθεί η Κύπρος με ανώτερη προβλεπόμενη θερμοκρασία στους 42 βαθμούς Κελσίου. Μετά, έρχεται η Κροατία με 38 βαθμούς Κελσίου και η Γαλλία με 37 βαθμούς. Ήδη, πάντως, οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν από το πρακτορείο Reuters είναι χαρακτηριστικές.

Ειδικά στη Ρώμη, οι ντόπιοι και οι τουρίστες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα με νερά, ομπρέλες και μπλούζες πάνω στα κεφάλια τους για να μην τους καίει ο ήλιος. Κάποιοι άνθρωποι δεν τα κατάφεραν και λιποθύμησαν από την πολλή ζέστη, με άλλους να σπεύδουν για να τους βοηθήσουν.

Η Ιταλία θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτού του σφοδρού κύματος καύσωνα. Άλλωστε, είναι και η χώρα που κρατάει το ρεκόρ θερμοκρασίας, όταν τον Αύγουστο του 2011 ο υδράργυρος στην πόλη Φλορίντια της Σικελίας έφτασε τους 48,8 βαθμούς Κελσίου.

«Ενδέχεται να πλησιάσουμε ή ακόμα και να ξεπεράσουμε το ρεκόρ», δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Λούκα Μερκάλλι, στον Guardian. «Είναι χαρακτηριστικό το όνομα Κέρβερος, σαν τον φύλακα του Άδη», δήλωσε στη La Stampa ο Ιταλός μετεωρολόγος Στέφανο Ρόσι.

Τα τρία κεφάλια του Κέρβερου συμβολίζουν τις τρεις κλιματικές ζώνες που αναμένονται να παρατηρηθούν και να… χωρίσουν την Ιταλία τις επόμενες ημέρες, μεταξύ υψηλών θερμοκρασιών και ποσοστών υγρασίας.

Αλλά και στην Ισπανία τα πράγματα δεν θα είναι καλύτερα. Στη Γρανάδα και στην Κόρδοβα, οι θερμοκρασίες αναμένονται να φτάσουν έως και τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Μαγιόρκα θα «αγγίξει» τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις