Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανωτής στο Aigio Music Festival που ξεκινά 14/7

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανω...

Το Φεστιβάλ με εγχώριο και διεθνή προσανατολισμό & με συνδιοργανώτρια την ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ - Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2023

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας), προχωρούν στη δημιουργία του 1ου Φεστιβάλ μουσικής «Aigio Music Festival» με εγχώριο και διεθνή προσανατολισμό που θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2023 στο Αίγιο, με καλλιτεχνικό σύμβουλο τον Θοδωρή Λεμπέση.

Πρόκειται για ένα διεθνές φεστιβάλ, που θα απαρτίζεται όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, από εκδηλώσεις με κοινό θεματικό άξονα τη μουσική από την κλασική περίοδο ως τις παρυφές της σύγχρονης, της μοντέρνας και της τζαζ μουσικής. Ένας δεύτερος στόχος είναι η πραγματοποίηση σεμιναρίων – μαθήματα MasterClass - από διακεκριμένους καθηγητές ώστε η διοργάνωση να συμβάλει στην αναμόρφωση και την αναβάθμιση των νέων μουσικών όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το φεστιβάλ με τις καλλιτεχνικές του δράσεις, σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και με την πολιτιστική εξωστρέφεια (συμμετοχή σε άλλο διεθνές φεστιβάλ εντός της χώρας ή σε διεθνές επίπεδο) μπορεί να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, να σηματοδοτήσει την καλλιτεχνική αναβάθμιση της πόλης και των πολιτών και εν γένει να γίνει ένας σημαντικός πυλώνας καλλιτεχνικών δράσεων στην ευρύτερη περιοχή. 

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Aigio Music Festival», διοργανώνεται την περίοδο 14 έως 23 Ιουλίου 2023. Στα πλαίσια της διοργάνωσης καλούνται νέες και νέοι συνθέτες να λάβουν μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Σύνθεσης.

Το έργο που θα επιλεγεί από την καλλιτεχνική επιτροπή, θα παρουσιαστεί κατά την περίοδο διεξαγωγής του Φεστιβάλ και θα λάβει συμβολικό χρηματικό ποσό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στο τηλέφωνο 26910-28210 (υπόψη: κ. Δημήτρη Ζωιτσούδη  και Θεόδωρου Πανουτσόπουλου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture