Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Eισαγγελική παρέμβαση για το άλογο που πέθανε στη μέση του δρόμου στην Κέρκυρα

Eισαγγελική παρέμβαση για το άλογο που π...

Σάλος στα social media, αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Εισαγγελία της Κέρκυρας είχε η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα προκειμένου να ενημερωθεί για τον θάνατο του αλόγου που μετέφερε τουρίστες στην Κέρκυρα.

 Το περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για τις συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του ζώου, το οποίο φέρεται να κατέρρευσε στον δρόμο μεταφέροντας τουρίστες.

 Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διερευνάται εάν ευσταθούν οι πληροφορίες πως το άλογο υφίστατο πίεση να επιταχύνει, δεχόμενο χτυπήματα με βίτσα, όπως επίσης κι αν το φορτίο του πριν χάσει τις αισθήσεις του ήταν τέτοιο που συνετέλεσε στο να χάσει τη ζωή του.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή συνελήφθη ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου, το οποίο πέθανε το μεσημέρι της Πέμπτης (06/07) σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας.

 Ο 76χρονος, όπως μεταδίδει το Open, κατηγορείται για κακοποίηση ζώου ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε από δύο κτηνιάτρους η νεκροψία στο ζώο, η οποία έδειξε ότι το άλογο πέθανε από πνευμονικό εμφύσημα.

 Σύμφωνα με το OPEN, το άλογο κυκλοφορούσε σε ώρα που δεν επιτρεπόταν, δηλαδή στο χρονικό διάστημα από τις 13:00 έως τις 17:00, ενώ ξεψύχησε στις 13:45, σε ανηφορικό δρόμο της πόλης της Κέρκυρας.

 Μάλιστα, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, στο σημείο που βρέθηκε νεκρό το άλογο μαζεύτηκε κόσμος αλλά και αμαξάδες, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στους συγκεντρωμένους.

 Το πρωί της Παρασκευής (07/07), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις