Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Η πιο ζεστή ημέρα σήμερα και στο βάθος καύσωνας διαρκείας- H πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου

Καιρός: Η πιο ζεστή ημέρα σήμερα και στο...

H πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου

Η πιο ζεστή ημέρα έως τώρα του φετινού καλοκαιριού είναι η σημερινή, με το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά να φτάνει και τους 38 βαθμούς, ενώ προβλέοεται η έλευση καύσωνα με διάρκεια

 

Πιο αναλυτικά για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φθάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 34 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Ειδικότερα σύμφωνα με τον κ Γιαννόπουλο και τα όσα είπε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ  από τις 12 με 13 Ιουλίου ο πρώτος καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα για ημέρες.

Προς το παρόν δεν μπορούν να προβλέψουν τη διάρκειά του, όμως φαίνεται πως θα διαρκέσει, με τα τωρινά στοιχεία, έως τουλάχιστον τις 22 Ιουλίου, συμπλήρωσε ο ίδιος.

πηγή ertnews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις