Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ κατά Πάνου Καμμένου για Πρέσπες και 2015: Κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας, δεν δείχνει σεβασμό απέναντι στην αλήθεια

ΣΥΡΙΖΑ κατά Πάνου Καμμένου για Πρέσπες κ...

Τι είπε ο πρώην πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Σφοδρή επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε εκπομπή στον ΑΝΤ1, σχετικά με την περίοδο του 2015, αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις αναφορές που έκανε ο κ. Καμμένος, σε χθεσινή συνέντευξή του, στα γεγονότα της Συμφωνίας των Πρεσπών και του δημοψηφίσματος του 2015.  

 Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι όμως «εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Τι είχε πει ο Καμμένος
 

Σημειώνεται πως κατά την εμφάνισή στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης, ο πρώην πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε στη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το δημοψήφισμα του 2015. Εκείνη την περίοδο, ο Βαρουφάκης, ο οποίος υπηρετούσε ως υπουργός Οικονομικών, είχε ταχθεί επίσης υπέρ της αποδοχής από την Ελλάδα της πρότασης της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την έξοδό της από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο.

«Συνειδητά σιώπησα για τρία ολόκληρα χρόνια, όταν και αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές ως Ανεξάρτητοι Έλληνες και ουσιαστικά αποσύρθηκα από την κεντρική πολιτική σκηνή. Η πολιτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ έληξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος του Αλέξη Τσίπρα. Το δεύτερο λάθος του ήταν που εγκατέλειψε τα εξοπλιστικά προγράμματα με τις ΗΠΑ που σήμερα – καλώς – συνεχίζονται.

 «Το 2015, στο κρίσιμο Eurogroup, η πρόταση της Μέρκελ και του Σόιμπλε ήταν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και 80 δισεκ. ευρώ βοήθεια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει να αποδεχθούμε την πρόταση αυτή! Το είχε συμφωνήσει ο Βαρουφάκης με τον Σόιμπλε και τους Γερμανούς. Είπα στον Τσίπρα πως αυτό δε γίνεται και του είπα να ζητήσει τη συμβολή των Αμερικανών. Τηλεφώνησα στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ και ζήτησα να μεσολαβήσουν, ώστε να κλειστεί η συμφωνία. Τους αντιπρότεινα τη συνέχιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και ένα ”πακέτο” που περιελάμβανε τη βάση της Σουδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το στρατόπεδο στο Στεφανοβίκειο του Βόλου. Ουσιαστικά θέλαμε η Ελλάδα να πάρει τη θέση της Τουρκίας ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Πράγματι ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. Η συμφωνία έκλεισε επειδή η Ελλάδα στράφηκε στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Έκανα τρία χρόνια να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει την αλήθεια».

Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών και το «διαζύγιο» με τον πρώην πρωθυπουργό. «Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρας ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης».

 Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως οι ΑΝΕΛ ήταν «αναγκαίο κακό», ο ίδιος τόνισε πως με αυτές τις δηλώσεις πιθανώς έχασε κόσμο ο οποίος θα τον στήριζε στις περασμένες εκλογές, κάνοντας τέτοιες δηλώσεις για έναν πολιτικό που τον έκανε πρωθυπουργό για πέντε χρόνια. «Η συνεργασία μας ήταν άριστη με μόνη κηλίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις