Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Το πρόγραμμα προβολών στα Options Cinemas στη Βέσο από 29/6 έως 5/7/2023 - Πρωτοστατεί η καινούρια ταινία Ιντιάνα Τζόουνς

Το πρόγραμμα προβολών στα Options Cinema...

Ακόμα στα νέα φιλμ της εβδομάδας είναι και το παιδικό φιλμ ψηφιακού ανιμέισον “Ρούμπι: Ενα Κράκεν στην Εφηβεία”

Τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από 29 Ιουνίου έως και 5 Ιουλίου 2023, το ενδιαφέρον των σινεφίλ δικαιολογημένα μονοπωλεί η νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του αγαπημένου ήρωα Indy, «Indiana Jones and the Dial of Destiny» με τον Χάρισον Φορντ & πάλι στον βασικό ρόλο. Η ταινία κάνει τη μεγάλη πρεμιέρα της & θα προβάλλεται και στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Το πρόγραμμα προβολών της νέας εβδομάδας έχει αναλυτικά ως εξής:

Αίθουσα 3 στις 22.00 καθημερινά,

Αίθουσα 4 στις 21.00 καθημερινά,

Αίθουσα 5 στις 20.00 και στις 23.00 καθημερινά,

Αίθουσα 7 στις 18.30 καθημερινά

"Indiana Jones and the Dial of Destiny - Ο Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου"

Η 5η ταινία με τον αγαπημένο κινηματογραφικό ήρωα, τον ατρόμητο αρχαιολόγο Indiana Jones είναι γεγονός! Σχεδόν 15 χρόνια από την 4η ταινία που ήταν ο «Indiana Jones και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Harrison Ford στα 80 του χρόνια αποδεικνύει τη δύναμη του ήρωα του αλλά και πόσο χαρισματικός είναι ο ίδιος ως ηθοποιός.

Επέστρεψε με το καπέλο και το μαστίγιό του για πέμπτη φορά ενώ τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο υποψήφιος για Όσκαρ, James Mangold (Walk the Line, Logan, Ford v Ferrari). Το cast των ηθοποιών περιλαμβάνει και την Phoebe Waller-Bridge, τον Antonio Banderas, και τους Toby Jones, Boyd Holbrook και Mads Mikkelsen.

Το 1969, ο Αμερικανός αρχαιολόγος Ιντιάνα Τζόουνς είναι ανήσυχος για το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει στρατολογήσει έναν πρώην Ναζί για να βοηθήσει να νικήσει τη Σοβιετική Ένωση στον διαγωνισμό για να φτάσει στο διάστημα. Η βαφτιστήρα του, η Έλενα, τον συνοδεύει στο ταξίδι του.

Εν τω μεταξύ, ο Βόλερ, μέλος της NASA και πρώην Ναζί που ασχολείται με το πρόγραμμα προσγείωσης στο φεγγάρι, επιθυμεί να κάνει τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέρος όπως εκείνος κρίνει κατάλληλο.

Διάρκεια: 154 λεπτά.

Διανομή από την εταιρεία Feelgood.

Αίθουσα 4 στις 19.00 καθημερινά (μεταγλωττισμένο),

Αίθουσα 6 στις 18.00 μόνο Παρασκευή & σαββατοκύριακο, και στις 20.10 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

“Ρούμπι: Ενα Κράκεν στην Εφηβεία - Ruby Gillman, A Tennage Kraken”

Ταινία κινουμένων σχεδίων της DreamWorks Animation.

Καμιά φορά ο ήρωας που είναι γραφτό να γίνεις κρύβεται λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια. Αυτό το καλοκαίρι, η DreamWorks Animation βυθίζεται στα ταραγμένα νερά ενός γυμνασίου με μία ξεκαρδιστική, αυθεντική περιπέτεια για μία ντροπαλή έφηβη που ανακαλύπτει πως κατάγεται από μία θρυλική βασιλική οικογένεια μυθικών Κράκεν και πως το πεπρωμένο της, στα βάθη του ωκεανού, είναι ηρωικό.

Γνωρίστε τη Ρούμπι Γκίλμαν. Μια φυσιολογική έφηβη που… Tυχαίνει να είναι και ένα γιγάντιο κράκεν μερικές φορές!

Η γλυκιά και αδέξια 16χρονη Ρούμπι Γκίλμαν θέλει απεγνωσμένα να ταιριάξει στο περιβάλλον του γυμνασίου, όπου νιώθει ότι περνάει απαρατήρητη.

Κάνει ιδιαίτερα μαθηματικών σε έναν σκειτερ  όπου τον συμπαθεί "ιδιαίτερα", ενώ εκείνος τη θαυμάζει μόνο για το μυαλό της.

Η υπερπροστατευτική μαμά της τής απαγορεύει να μπει στο νερό, Αλλά όταν παραβαίνει τον νούμερο 1 κανόνα της μαμάς της, η Ρούμπι θα ανακαλύψει ότι είναι βασιλική διάδοχος Κράκεν πολεμιστριών και ότι προορίζεται να κληρονομήσει τον θρόνο της επιβλητικής γιαγιάς της, της πολεμίστριας βασίλισσας των επτά θαλασσών.

Τα Κράκεν είναι ορκισμένοι φύλακες των ωκεανών ενάντια στις ματαιόδοξες και διψασμένες για εξουσία γοργόνες σε μία διαμάχη που κρατάει αιώνες. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα: το δημοφιλές, πανέμορφο, νεοφερμένο κορίτσι του σχολείου, η Τσέλσι, τυχαίνει να είναι γοργόνα. Η Ρούμπι πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματική της φύση και να ξεπεράσει τον εαυτό της για να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει περισσότερο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο υποψήφιος για Όσκαρ Κερκ ΝτεΜίκο (Vivo, Οι Κρουντς) και την παραγωγή η Κέλι Κούνι Σιλέλα (Οι ευχούληδες 2: Παγκόσμια περιοδεία, Οι ευχούληδες), με τη Φάριν Περλ (Οι Κρουντς 2: Nέα Eποχή, Οι ευχούληδες 2: Παγκόσμια περιοδεία) στη συν-σκηνοθεσία.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγονται οι ηθοποιοί: Λητώ Αμπατζή, Τάνια Παλαιολόγου, Γιάννης Στεφόπουλος, Βαγγέλης Κακούρης, Θάνος Λέκκας, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Έβελυν Ασουάντ, Σοφία Καψαμπέλη, Βασίλης Παπαστάθης, Λουκάς Φραγκούλης, Πάνος Αποστολόπουλος, Πηνελόπη Σκαλκώτου. Ακούγονται επίσης: Φώτης Πετρίδης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Στεφανία Φιλιάδη, Μαριάνθη Σοντάκη, Γιώργος Μαντάς, Βασιλική Σούτη, Πέτρος Δαμουλής.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Διανομή από την Tanweer.

Αίθουσα 2 στις 18.50 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Στο Στοιχείο τους - Elemental"

Πρόκειται για μια νέα πρωτότυπη ταινία που μεταφέρει τους θεατές σε ένα ξεχωριστό μέρος που ονομάζεται Πόλη των Στοιχείων, όπου σε αυτή ζουν και εργάζονται πολλά στοιχεία – αέρας, γη, νερό και φωτιά –  τα οποία και  ξεχωρίζει σύμφωνα με τη Φλόγα, μια έξυπνη και φλογερή γυναίκα που δεν έφευγε πότε μακριά από το σπίτι της, στη Φάιαρ Τάουν. Στην ταινία όμως βγαίνει επιτέλους από τo "στοιχείο" της για να εξερευνήσει αυτόν τον θεαματικό κόσμο που γεννήθηκε από τη φαντασία των δημιουργών της Pixar και σχεδιάστηκε ειδικά για μία μοναδική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη. Η Πόλη των Στοιχείων εμπνέεται από μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και αγκαλιάζει τη συνεισφορά που έχει η κάθε κοινότητα των διαφορετικών στοιχείων σε αυτή—από γιγάντια κτίρια σαν πεύκα και ουρανοξύστες με καταρράκτες έως ένα γήπεδο σε σχήμα ανεμοστρόβιλου με το όνομα Το Στάδιο του Κυκλώνα.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Σον - Peter Sohn.

Διάρκεια: 110 λεπτά.

Στη μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι: Κλέλια Ανδριολάτου, Δανάη Νικολάτου, Άλκης Ζερβός, Ορέστης Χαλκιάς, Μυρτώ Αλικάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Παναγιώτα Βλαντή, Κώστας Φιλίππογλου, Τίτος Γρηγορόπουλος, Αλεξάνδρα Ηλία, Σταύρος Τσουμάνης, Μαρία Ζερβού, Χρήστος Θάνος, Ντίνος Σούτης.

Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι: Leah Lewis, Mamoudou Athie, Shila Ommi, Catherine O'Hara, Ronnie Del Carmen, Wendi McLendon-Covey.

To φιλμ σε σχεδόν 2 εβδομάδες προβολής στα Ελληνικά σινεμά έχει κόψει 43.505 εισιτήρια σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα του box office στο flix.gr

Οι παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας είναι μέχρι στιγμής στα 125 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 2 στις 21.20 καθημερινά

"The Flash"

Καλογυρισμένη ταινία των DC Studios, με πρωταγωνιστή τον Έζρα Μίλερ - Ezra Miller στον ομώνυμο ρόλο. Η ταινία είχε κάνει την πρεμιέρα της σε ένα ενθουσιώδες κοινό στο CinemaCon στο Λας Βέγκας τον περασμένο Απρίλιο.

Σκηνοθεσία: Andy Muschietti

Σενάριο: Christina Hodson & Joby Harold

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ezra Miller, Μάικλ Κίτον που επιστρέφει στον ρόλο του Μπάτμαν και οι Ron Livingston, Ben Affleck, Temuera Morrison, Sasha Calle, Saoirse-Monica Jackson, Michael Shannon στο ρόλο του κακού, κ.α.

Διάρκεια: 143 λεπτά

Η ταινία βγήκε στη χώρα μας ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ.

Χρονολογία παραγωγής: 2023

Είδος ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας     

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στην ταινία “The Flash”, παράλληλα σύμπαντα έρχονται σε σύγκρουση, καθώς ο Μπάρι χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να αλλάξει το παρελθόν. Άθελά του, η απόπειρά του να σώσει την οικογένειά του θα αλλάξει και το μέλλον, όπου ο Μπάρι θα παγιδευτεί σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Σε αυτή, ο Στρατηγός Ζοντ (στο ρόλο & πάλι ο Μάικλ Σάνον) έχει επιστρέψει με σκοπό να καταστρέψει τον πλανήτη, και δεν υπάρχουν υπερήρωες για να τον σώσουν! Ο Μπάρι θα πρέπει να πείσει έναν... διαφορετικό -και συνταξιούχο- Μπάτμαν να γυρίσει στη δράση και να ελευθερώσει έναν Κρυπτονιανό από τη φυλακή· αλλά όχι αυτόν που έψαχνε! Αν θέλει να σώσει τον κόσμο στον οποίο βρίσκεται και να επιστρέψει στο μέλλον που γνωρίζει, ο Μπάρι θα πρέπει να τρέξει για να σώσει τη δική του ζωή. Άραγε όμως, η μεγάλη αυτή θυσία θα είναι αρκετή για να επανέλθει το σύμπαν;

Από την ταινία δεν λείπουν οι αναπάντεχες εκπλήξεις που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε όσο και να συγκινηθείτε!

Σε εισιτήρια στη χώρα μας η ταινία έχει κόψει σε 2 εβδομάδες 39.000.

Παγκοσμίως οι έως τώρα εισπράξεις είναι στα 212,5 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το www.boxofficemojo.com

Αίθουσα 3 στις 19.10 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Η Μικρή Γοργόνα - The Little Mermaid"

Η live action ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» είναι μια Αμερικανικής παραγωγής ταινία, προσαρμογή της ομότιτλης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney του 1989, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η Disney ανακοίνωσε πως την νέα Άριελ στην real life διασκευή της «Μικρής Γοργόνας» ανέλαβε να υποδυθεί η ταλαντούχα Χάλι Μπέιλι, μια επιλογή που αρχικά δίχασε τους φαν της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Η 19χρονη Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια της R&B, που έχει το ντουέτο Chloe x Halle με την αδελφή της, σχολίασε μέσω Twitter τον νέο ρόλο της, κάνοντας λόγο για «ένα όνειρό της που έγινε πραγματικότητα». Το μήνυμά της συνόδευσε με ένα σκίτσο που απεικονίζει την πριγκίπισσα Άριελ, που έχει κόκκινα μαλλιά και λευκό δέρμα στα κινούμενα σχέδια, εδώ με σκούρο δέρμα και μαύρα μαλλιά.

Ο σκηνοθέτης Ρομπ Μάρσαλ, γνώριμος μας από το Οσκαρικό «Σικάγο» του 2003, εξήγησε πως η επιλογή της Χάλι Μπέιλι, που πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως «προστατευόμενη της Beyonce», ήρθε μετά από μακρά έρευνα. «Μετά από μια εκτεταμένη αναζήτηση, ήταν ξεκάθαρο ότι η Χάλι διαθέτει αυτόν τον σπάνιο συνδυασμό πνεύματος, ψυχής, νιότης, αθωότητας και ουσίας -μαζί με λαμπρή φωνή- για να υποδυθεί αυτόν τον θρυλικό ρόλο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ρομπ Μάρσαλ.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και ακούγεται η φωνή της τραγουδίστριας Μαρίνας Σάττι.

H μουσική είναι του Άλαν Μένκεν ενώ το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει & τους Jonah Hauer-King, Daveed Diggs, Awkwafina, Jacob Tremblay, Noma Dumezweni και τους Javier Bardem και Melissa McCarthy.

Διάρκεια: 135 λεπτά.

Στη χώρα μας το φιλμ έχει πλέον φτάσει τα 80.000 εισιτήρια.

Παγκοσμίως οι εισπράξεις είναι στα 501 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 7 στις 21.40 καθημερινά

"Μαθήματα Αποπλάνησης - Νo Hard Feelings"

Πικάντικη κομεντί σε σκηνοθεσία Gene Stupnitsky & σενάριο: John Phillips & Gene Stupnitsky.

Πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου ηθοποιός (Οδηγός Αισιοδοξίας) Jennifer Lawrence. Παίζουν και οι Natalie Morales, Matthew Broderick, Ebon Moss-Bachrach, Danielia Maximillian, Laura Benanti, Andrew Barth Feldman, Scott MacArthur.

Διάρκεια: 103 λεπτά

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Διανομή από την Feelgood.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

H Maddie (Lawrence) θεωρεί ότι βρήκε τη λύση στα οικονομικά της προβλήματα όταν ανακαλύπτει μία ενδιαφέρουσα αγγελία: πλούσιοι, υπερπροστατευτικοί γονείς αναζητούν κάποια να «βγει ραντεβού» με τον ντροπαλό και εσωστρεφή 19χρονο γιο τους, τον Percy, προτού εκείνος φύγει για σπουδές. Αλλά ο αδέξιος Percy αποδεικνύεται μεγαλύτερη πρόκληση από αυτό που περίμενε η Maddie και ο χρόνος της τελειώνει. Έχει όλο κι όλο ένα καλοκαίρι να τον κάνει άντρα ή να τα χάσει όλα.

Η ταινία της Sony Pictures Entertainment σε 1 εβδομάδα προβολής στο εξωτερικό έφτασε ήδη τα 26 εκατ. δολάρια.

Στη χώρα μας ξεκίνησε καλά κόβοντας σε 71 αίθουσες πανελλαδικά, 8.228 εισιτήρια.

Αίθουσα 8 στις 20.20 καθημερινά

"Asteroid City"

H νέα «καλειδοσκοπική» ταινία φαντασίας του Γουές Άντερσον του Οσκαρικού «Τhe Grand Budapest Hotel» και τόσων άλλων ιδιαίτερων ταινιών, μάς βάζει στα παρασκήνια μίας θεατρικής παραγωγής των 50ς που έχει ως επίκεντρο την φανταστική πόλη Asteroid City - τόπο που επιλέγει ένας απρόσμενος εξωγήινος επισκέπτης να αναστατώσει.

Η ταινία με το φανταστικό καστ, με επικεφαλής τους Τομ Χανκς, Σκάρκετ Γιόχανσον, έκανε την πρεμιέρα της στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Σύνοψη

Ένα σαββατοκύριακο του 1955 κάπου στην έρημο των νοτιοδυτικών ΗΠΑ: Στην Asteroid City, γνωστή για έναν γιγάντιο κρατήρα από μετεωρίτη και ένα παρατηρητήριο ουράνιων σωμάτων, στρατός και αστρονόμοι υποδέχονται πέντε νεαρούς βραβευμένους εφευρέτες. Όχι πολύ μακριά, πέρα από τους λόφους, διακρίνονται «μανιτάρια» από ατομικές δοκιμές. Αυτό που ξεκινάει ως ένας φόρος τιμής στα επιτεύγματα των νεαρών αστεροσκόπων θα εξελιχθεί στην υποδοχή ενός απρόσμενου εξωγήινου επισκέπτη. Η Asteroid City βρίσκεται αποκλεισμένη και ο στρατός ανακοινώνει μία επίσημη ιστορία συγκάλυψης. Όμως, οι πολύ ώριμες για την ηλικία τους ιδιοφυίες έχουν ένα σχέδιο ώστε τα πραγματικά συμβάντα να διαρρεύσουν στον υπόλοιπο κόσμο. και, ως συνήθως, λαμπερό πολυπληθές καστ.

Διανομή από την εταιρεία Τanweer.

Σενάριο: βασισμένο σε ιστορία των Γουές Άντερσον και Ρόμαν Κόπολα.

Πρωταγωνιστούν οι: Τζέισον Σουόρτσμαν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τομ Χανκς, Τζέφρι Ράιτ, Τίλντα Σουίντον, Μπράιαν Κράνστον, Έντουαρντ Νόρτον, Έιντριεν Μπρόντι, Λιβ Σράιμπερ, Χόουπ Ντέιβις, Στίφεν Παρκ, Ρούπερ Φρεντ, Μάγια Χοκ, Στιβ Καρέλ, Ματ Ντίλον, Χονκ Τσάου, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκοτ Ρόμπι, Τόνι Ρεβολόρι, Τζέικ Ράιαν, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Γκρέις Έντουαρτς, Αρίστου Μίαν, Σοφία Λίλις, Ιθαν Τζος Λι.

Διάρκεια: 104 λεπτά.

Οι εισπράξεις της ταινίας στο εξωτερικό είναι μέχρι στιγμής σατ 18,3 εκατ. δολάρια. Στη χώρα μας στο ξεκίνημα προβολής του φιλμ κόπηκαν 10.019 εισιτήρια πανελλαδικά.

Αίθουσα 8 στις 22.40 καθημερινά

"Ντετέκτιβ Μάρλοου - Marlowe"

Αστυνομικό νουάρ φιλμ παραγωγής 2022 σε σκηνοθεσία του Νιλ Τζόρνταν με τον σταρ Λίαμ Νίσον να υποδύεται τον Φίλιπ Μάρλοου, τον θρυλικό ντετέκτιβ του Ρέιμοντ Τσάντλερ.

Δεν είναι μόνο ότι ο 71χρονος Βορειοϊρλανδός ηθοποιός Λίαμ Νίσον υποδύεται εδώ τον διάσημο ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου, ήρωα του Αμερικανού συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, Ρέιμοντ Τσάντλερ, ρόλο που στο παρελθόν έχουν ενσαρκώσει ηθοποιοί όπως ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, ο Ρόμπερ Μίτσαμ, ο Έλιοτ Γκούλντ, ο Τζέιμς Κάαν και ο Τζέιμς Γκάρνερ, αλλά επιπλέον, το «Marlowe» σηματοδοτεί την 100ή ταινία του αγαπητού ηθοποιού.

Ο σκηνοθέτης Νιλ Τζόρνταν (Το παιχνίδι των λυγμών, Συνέντευξη μ’ ένα βρυκόλακα, Μάικλ Κόλινς, ο Επαναστάτης), δήλωσε από την πλευρά του πως «ήταν προνόμιο να συνεργαστώ με τον Λίαμ Νίσον στην 100ή ταινία της παραγωγικής του καριέρας. Ο Μάρλοου του Ρέιμοντ Τσάντλερ είναι ένας ρόλος προορισμένος για εκείνον». Ο Λίαμ Νίσον έχει παίξει σε πολλές και σημαντικές ταινίες όπως στην Οσκαρική «Λίστα του Σίντλερ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ το 1994.

Στη νουάρ αστυνομική ιστορία, που διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του 1930, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ δέχεται την επίσκεψη μίας γοητευτικής πλούσιας κληρονόμου και επιπλέον κόρης μίας διάσημης σταρ του σινεμά, που του ζητά να βρει τον πρώην εραστή της. Η έρευνα ωστόσο, αποδεικνύεται γεμάτη κινδύνους, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν κάτι να κρύψουν. Η Γερμανίδα ηθοποιός Νταϊάν Κρούγκερ υποδύεται την Κλερ, τη μοιραία γυναίκα που προσλαμβάνει τον Μάρλοου, ενώ η βραβευμένη με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλο για το φιλμ «Μπλε Ουρανός», Τζέσικα Λανγκ, τη μητέρα της, τη διαβόητη Ντόροθι Κάβεντις.

Διανομή από την Σπέντζος Φιλμ.

Διάρκεια: 109 λεπτά.

Η ταινία στο ξεκίνημα προβολής της στη χώρα μας έκοψε σε 32 αίθουσες πανελλαδικά, 4.373 εισιτήρια.

Αίθουσα 6 στις 22.20 καθημερινά

"Fast X"

Σκηνοθεσία: Louis Leterrier

Σενάριο: Justin Lin, Dan Mazeau & Gary Scott Thompson.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jason Statham, Helen Mirren, Jordana Brewster, Sung Kang, ο Jason Momoa και οι Ludacris (Christopher Bridges), John Cena, Rita Moreno, Brie Larson, Alan Ritchson, Charlize Theron, Cardi B, Tyrese Gibson.

Διάρκεια: 141 λεπτά

Η ταινία ξεκίνησε να παίζεται την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023.

Χρονολογία παραγωγής: 2023

Είδος ταινίας: Περιπέτεια δράσης

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Οι "Μαχητές των Δρόμων – Fast and the Furious" απέκτησαν τη δέκατη (10η) ταινία τους, το «Fast X» που σηματοδοτεί τα τελευταία κεφάλαια μίας από τις πιο δημοφιλείς σειρές παγκοσμίως, η οποία διανύει την τρίτη δεκαετία της και συνεχίζει δυναμικά με τους ίδιους βασικούς πρωταγωνιστές, όπως όταν ξεκίνησε. Μετά από πολλές αποστολές και ενάντια σε απίθανα εμπόδια, ο Ντομ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και η οικογένεια του έχουν ξεγελάσει και ξεπεράσει κάθε αντίπαλο στο διάβα τους. Τώρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πιο φονικό εχθρό: μία τρομαχτική απειλή ξεπροβάλλει από τα σκοτάδια του παρελθόντος, διψάει για εκδίκηση και σκοπεύει να διαλύσει αυτή την οικογένεια και να καταστρέψει μια για πάντα όλους όσους και όλα όσα αγαπάει ο Ντομ. Στους Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο, το 2011, ο Ντομ και η παρέα του εξολόθρευσαν τον μοχθηρό βαρόνο των ναρκωτικών Eρνάν Ρέγιες, αφήνοντας ακέφαλη την αυτοκρατορία του σε μία γέφυρα του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Δεν γνώριζαν όμως ότι ο γιος του Ρέγιες, ο Ντάντε (στο ρόλο ο μυώδης Τζέισον Μομόα του "Aquaman") ήταν αυτόπτης μάρτυρας και έχει περάσει τα τελευταία 12 χρόνια καταστρώνοντας την εκδίκηση που θα αναγκάσει τον Ντομ να πληρώσει το απόλυτο τίμημα.

Το φιλμ στη χώρα μας υπολογίζεται πως το έχουν δει κοντά στους 170.000 θεατές. Οι εισπράξεις παγκοσμίως έχουν φτάσει σε 6 εβδομάδες τα 689,9 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το boxofficemojo.
 

Αίθουσα 1 στις 18.40 καθημερινά (μεταγλωττισμένο) και στις 21.30 καθημερινά (με υπότιτλους)

"Spider-Man: Across the Spider-Verse - Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν"

Η νέα ανιμέισον ταινία με τον αγαπημένο ήρωα όλων μας, τον Spiderman είναι γεγονός. Είναι σίκουελ του "Spider-Man: Into the Spider-Verse" (2018).

Σκηνοθεσία: Joaquim Santos & Kemp Powers

Σενάριο: Phil Lord, Christopher Miller & Dave Callaham

Διάρκεια: 141 λεπτά.

Λέγεται πως ρεκόρ σπάει το "Spider-Man: Across the Spider-Verse", μιας και, σύμφωνα με το Collider, έχει την μεγαλύτερη διάρκεια για ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής του Χόλιγουντ. Η ταινία θα τρέχει για 2 ώρες και 19 λεπτά και είναι σχεδόν μισή ώρα μεγαλύτερη από τον προκάτοχό της του 2018, που διαρκούσε 1 ώρα και 57 λεπτά.

Ο κακός στο sequel, "Spider-Man: Across The Spider-Verse", όπως αποκάλυψαν τα στούντιο Sony και Marvel, είναι ο Τhe Spot, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο "Spectacular Spider-Man #98" (1985). Στα κόμικς, το πραγματικό του όνομα είναι Dr. Jonathan Ohnn και έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί υπερδιάστατες πύλες ως όπλο, κάνοντας έτσι τις επιθέσεις του αντιπάλου του να επιστρέφουν πάλι σε αυτόν.....

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μετά την επανένωσή του με την Gwen Stacy, ο full time πια Spider-Man της γειτονιάς, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν μια αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο. Όταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά.

Στην αγγλόφωνη κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι Χέιλι Στάινφελντ, Σαμάικ Μουρ, Ντάνιελ Καλούγια, ο Όσκαρ Άιζακ και οι Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Τζέικ Μ. Τζόνσον.

Η ταινία σε 4 εβδομάδες προβολής, έχει φτάσει πανελλαδικά τα 91.000.

Παγκοσμίως το φιλμ είναι στα 563,1 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 319,5 εκατ. προέρχονται από το Αμερικάνικο box office όπου το περασμένο σαββατοκύριακο πήρε ξανά την πρωτιά!

Aίθουσα 8 στις 18.20 μόνο την Παρασκευή & το σαββατοκύριακο (μεταγλωττισμένο)

"Super Mario Bros Η Ταινία"

Πολύ λίγα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να διεκδικήσουν τη διάκριση του ότι παραμένουν στη μνήμη του κοινού για δεκαετίες, και τα έπαιξαν πολλές διαφορετικές γενιές. Το Super Mario είναι ένα, αν όχι το μόνο, παιχνίδι που μπορεί να διεκδικήσει αυτόν τον τίτλο.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην έχει ακούσει για τον Ιταλό υδραυλικό με τις φόρμες που ονομάζεται Mario. Όσοι δεν έχουν παίξει ποτέ το παιχνίδι μπορεί να μην γνωρίζουν το ταπεινό του ξεκίνημα, αλλά σίγουρα το έχουν ακουστά σε κάποιο σχήμα ή μορφή του.

Η ταινία Super Mario προβάλλεται μεταγλωττισμένη για τους μικρούς μας φίλους!

H σκηνοθεσία είναι των Άαρον Χόρβαθ και Μίχαελ Γελένικ.

Διάρκεια: 92 λεπτά.

H Nintendo και η Illumination παρουσιάζουν ένα νέο φιλμ κινουμένων σχεδίων που βασίζεται στον κόσμο του Super Mario Bros.

*Η ταινία έχει σαρώσει εμπορικά. Στο εξωτερικό (ΗΠΑ και υπόλοιπος κόσμος) έχει φτάσει σε εισπράξεις το 1 δις, 335 εκατ. δολάρια!

Στη χώρα μας η ταινία έχει κόψει κοντά στα 195.000 εισιτήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil