Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Έχουμε ευθύνη να λάβουμε το μήνυμα της κάλπης

Έχουμε ευθύνη να λάβουμε το μήνυμα της κάλπης

Του Θέμη Μπάκα

Οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  θα παρθούν συντεταγμένα και συλλογικά από τα μέλη του κόμματος.

Αλλά σημασία έχει πως σταθήκαμε όρθιοι, τόσο  εμείς όσο και οι πολίτες που συντάχθηκαν μαζί μας και έδωσαν τη μάχη, σε ένα τοπίο δυσμενές που μετά το αποτέλεσμα της προηγουμένης κάλπης, μας στέρησε το αφήγημα νίκης. 

Οι πολίτες, όμως, μάς έδωσαν την εντολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως βασικός κορμός της προοδευτικής παράταξης, θα αγωνιστούμε από την επόμενη ημέρα ως ισχυρή αντιπολίτευση και θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες.

Τo εκλογικό αποτέλεσμα είναι προφανώς αρνητικό και για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αλλά και για το σύνολο της προοδευτικών δυνάμεων.

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των δύο εκλογών μαζί, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπέστη βαριά εκλογική ήττα, ωστόσο παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση και ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού χώρου.

Αυτό δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τη δυνατότητα τα επόμενα τέσσερα χρόνια ασκώντας ουσιαστική μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση στη ΝΔ, και προχωρώντας στις αναγκαίες διορθώσεις και αλλαγές, να ανασυνταχθεί και να επιστρέψει ως ο μόνος εναλλακτικός πόλος, πολιτικά κοινωνικά και ιδεολογικά στη Δεξιά, σε τροχιά κυβερνητικής διεκδίκησης. 

Όμως, είναι πολύ ανησυχητικό σημάδι η ενίσχυση της ακροδεξιάς που φαίνεται να έχει μεγάλη επιρροή στη Νέα Βουλή, σημάδι συντηρητικής μετατόπισης της ελληνικής κοινωνίας.

Η φτωτοχοποίηση «φέρνει» ενδυνάμωση των πιο σκοτεινών δυνάμεων, της άκρας δεξιάς... έχουμε δει τα αποτελέσματα σε ευρωπαϊκές χώρες. Η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημοκρατία μας, και δυστυχώς η ΝΔ έχει την κύρια ευθύνη για αυτό.

Έχουμε ευθύνη να λάβουμε το μήνυμα της κάλπης, να προχωρήσουμε σε ουσιαστικό απολογισμό. Και να ανασυνταχθούμε.

Έχουμε ιστορικό χρέος απέναντι στη δημοκρατία, να μην αφήσουμε τη χώρα με μια ανεξέλεγκτη και καθεστωτική διακυβέρνηση. 

Η ΝΔ κέρδισε, όπως ήταν αναμενόμενο, μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ωστόσο, τα δύσκολα αρχίζουν από αύριο καθώς καμία από τις προεκλογικές της εξαγγελίες, δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Και πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπη με τις συνέπειες κεντρικών της επιλογών που κρύφτηκαν επιμελώς τόσο κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραετίας, λόγω της πανδημίας, όσο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ενότητα και γρήγορες αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που κόστισαν ακριβά, να εμπιστευτούμε νέους ανθρώπους, ανασυγκρότηση, να ανανεώσουμε τολμηρά το στελεχικό μας δυναμικό, να προχωρήσουμε σε τομές, σε νέους συσχετισμούς υπέρ της προόδου και της δικαιοσύνης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός ιστορικός κύκλος. Ένα κύκλος θετικής προσφοράς στην κοινωνική πλειοψηφία και την πατρίδα. Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με υπερηφάνεια.

Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές για να ανοίξει σύντομα και δυναμικά ένας καινούργιος κύκλος, ακόμη πιο ελπιδοφόρος.

 

ΣΣ: Ο Θέμης Μπάκας ήταν υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ   

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις