Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κως: Τι έδειξε το κινητό του βασικού υπόπτου - Το στίγμα που τον «καίει»

Κως: Τι έδειξε το κινητό του βασικού υπό...

Δύσκολη η ανάλυση του DNA

Τα ευρήματα των κινητών τηλεφώνων, της 27χρονης Αναστάζια αλλά και του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της το βράδυ της Κυριακής στην Κω, ήταν αυτά που οδήγησαν την ανακρίτρια στο να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές.

Ο ίδιος αναμένεται αύριο ο 32χρονος θα οδηγηθεί ξανά ενώπιον του εισαγγελέα για τη νέα κατηγορία που του ασκήθηκε.

Η παράλληλη «κίνηση» των κινητών του 32χρονου και του θύματος
Ειδικότερα, η αντίστροφη μέτρηση για την εξιχνίαση της δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια άρχισε όταν στα χέρια της ανακρίτριας, έφτασαν τα ευρήματα από τις άρσεις κινητών τηλεφώνων, αλλά και ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται η άτυχη κοπέλα να φεύγει μαζί με τον Μπαγκλαντεσιανό από το σπίτι του.

Το στίγμα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας έδειξε ότι την επίμαχη ώρα που υπολογίζεται ότι δολοφονήθηκε η 27χρονη, το κινητό του θύματος αλλά και το κινητό του Μπαγκλαντεσιανού είχαν παράλληλη κίνηση στο ίδιο σημείο. Λίγο αργότερα, το κινητό του βασικού κατηγορούμενου, χάνεται καθώς ο ίδιος κλείνει τα δεδομένα σαν να θέλει εξαφανιστεί το σήμα του κινητού του. Μάλιστα η ανακρίτρια δεν αποκλείει η δολοφονία της κοπέλας να έγινε στη αρχή του βάλτου κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός της.

Σύμφωνα με το βίντεο που έφτασε  στα χέρια της ανακρίτριας πριν από δύο μέρες, η διαδρομή που ακολούθησαν ο Μπαγκλαντεσιανός με την Αναστάζια μετά το σπίτι του κατηγορούμενου θα μπορούσε να οδηγήσει στην αρχή του βάλτου.

Μετά τα δύο νέα στοιχεία η ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση ζητάει να συνενωθούν οι δικογραφίες της αρπαγής και της ανθρωποκτονίας και ασκεί συμπληρωματική δίωξη στον 32χρονο.

Σημαντικό ρόλο στη δίωξη έπαιξε και το ολοκληρωμένο ιατροδικαστικό πόρισμα. «Πριν από λίγο άκουσα και εγώ ότι ασκήθηκε (η δίωξη). Όλα τα στοιχεία βοηθάνε και τα δικά μου και της αστυνομίας και οι κάμερες, κινητά όλα έχουν τη σημασία τους. Δε μπορεί να ξέρεις ποτέ, ποιο θα είναι το εύρημα εκείνο που θα σε οδηγήσει στο δέσιμο της υπόθεσης» τόνισε στο OPEN, o ιατροδικαστής, Παναγιώτης Κοτρέτσος. Όπως πρόσθεσε: «Εξ ορισμού είναι μια δύσκολή νεκροτομή. Είναι πολλές μέρες μια βδομάδα είναι πολλές μέρες, είναι σήψη. Περιμένουμε όλοι τον συνδυασμό των αποτελεσμάτων».

Δύσκολη η ανάλυση του DNA
Πάντως, οι αρχές - σύμφωνα με το ΟPEN και τον Γιάννη Ρήγο - δεν είναι αισιόδοξες για τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων και αυτό γιατί η σορός της 27χρονης εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη ενώ είχε πολλά νερά, όπως και η σακούλα στην οποία βρέθηκε. Αυτό προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στους αναλυτές που προσπαθούν να βρουν DNA και αποτυπώματα.

Οι ανακριτικές αρχές θα προσπαθήσουν να συνδέσουν όλα τα στοιχεία συνδυαστικά και από τις κάμερες και από την αστυνομία και από το ιατροδικαστικό πόρισμα.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις