Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αγωνία για τις ενοικιάσεις ακινήτων ενόψει και των φοιτητών- Δείτε τις τιμές

Πάτρα: Αγωνία για τις ενοικιάσεις ακινήτ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Συγκριτικός πίνακας με τις αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων από το 2019 έως σήμερα

Με το καλοκαίρι να είναι η περίοδος εισόδου νέων φοιτητών στην Πάτρα οι ενοικιάσεις ακινήτων «παίρνουν μπρος» με τις τιμές των ενοικίων να είναι «φλέγον ζήτημα».

Και μπορεί η συγκατοίκηση και άρα το μοίρασμα των εξόδων να είναι μία λύση, ωστόσο στην Πάτρα τα ακίνητα που προσφέρονται για κάτι τέτοιο είναι λίγα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η  Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδου, «όλοι οι ιδιοκτήτες έχουν αγωνία αν θα καταφέρουν να ενοικιάσουν τα ακίνητά τους ενώ οι τιμές καθορίζονται από τη ζήτηση και την ίδια την αγορά. Το πιθανότερο είναι να μη υπάρχει μεγάλη ζήτηση και τα ενοίκια να μειωθούν και όχι να αυξηθούν. Δε μπορούμε να ξέρουμε αν θα αυξηθούν τα ενοίκια

Πολλοί φοιτητές επιλέγουν να συγκατοικήσουν και ψάχνουν κατάλληλο ακίνητο όμως δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά μεγάλα σπίτια δυάρια και τριάρια για να ενοικιαστούν. Παράλληλα υπάρχουν πολυκατοικίες που απευθύνονται σε φοιτητές.  Η Πάτρα έχει πληθώρα φοιτητικής στέγης από τη μία άκρη της στην άλλη κι οι περιοχές είναι καλά οργανωμένες για να φιλοξενήσουν φοιτητές.

Για δεκαετίες είχαμε πολύ χαμηλά μισθώματα ενώ κανείς δεν βοηθά τον ιδιοκτήτη να δώσει μία τιμή που να μπορεί να την αντιμετωπίσει  ο ενοικιαστής. Καλούνται οι ιδιοκτήτες χωρίς βοήθεια από το κράτος να κάνουν κοινωνική πολιτική, ενώ πληρώνουν φόρους κι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες».

Να σημειώσουμε ότι  από την άνοδο της παραδοσιακής συγκατοίκησης, στη χώρα μας έχει αρχίσει να εδραιώνεται και η καινούργια τάση της συν-διαβίωσης, ή co-living.

Πλέον, τα μοντέρνα «κοινόβια», που προσφέρουν ιδιωτικά δωμάτια πλαισιωμένα από κοινόχρηστους χώρους, των οποίων τις ανέσεις, όπως π.χ. κουζίνα, πλυντήρια, γυμναστήριο, χώρους αναψυχής, roof garden κ.λπ. οι ενοικιαστές μοιράζονται, ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια.

 Ακολουθούν οι τιμές των ενοικίων στην Πάτρα από το 2019 έως το 2023 ανά περιοχή από το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, με βάση  ιστοσελίδες αγγελιών

 

 

Διαμερίσματα άνω του 1ου ορόφου – η ανώτερη τιμή αφορά κυρίως ανακαινισμένα , * Πλήρως Ανακαινισμένο ή νεόδμητο , ** Επιπλωμένο διαμέρισμα με οικοσυκευές πλήρως ανακαινισμένο. Η ζητούμενη τιμή διαμορφώνεται βάση της διαθεσιμότητας.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις