Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βαρουφάκης από Πάτρα: "Εμείς δεν ακυρώνουμε τις συναντήσεις μας. Μέσα από αυτές τιμούμε τους νεκρούς μας"

Βαρουφάκης από Πάτρα: "Εμείς δεν ακ...

Η ομιλία του στο «Λιθογραφείον»

Στην Πάτρα βρέθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης όπου πραγματοποιίησε ομιλία στο Θέατρο Λιθογραφείον.

Μαζί ήταν και οι υποψήφιοι βουλευτές Μαριάνα Τσίχλη και Κλέωνας Γρηγοριάδης.

Προερχόμενος για την ομιλία του δήλωσε για το θέμα του ναυαγίου στην Πύλο: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί εμείς οι πολιτικοί για να εργαλειοποιηθεί το συμβάν κομματικά.

Περιμένουμε να γίνει μια σοβαρή έρευνα για το τι ακριβώς έκανε το Λιμενικό, γιατί μεχρι τώρα έχουμε μόνο αντιφάσεις.

Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο από παλιά από το 1997. Η Ε.Ε. ευθύνεται γι αυτούς του θανάτους»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόνισε “Μέσα από τις συναντήσεις μας, τιμούμε τους νεκρούς μας. Έχουμε μια ΕΕ που ο υποτιθέμενος ΥπΕξ της έχει το αφήγημα περί “λαθροεισβολέων”. Αντί για ασφαλείς διόδους, έχουμε φράχτες και επαναπροωθήσεις” και συμπλήρωσε: “Περιμένουμε την έρευνα, αλλά βλέπουμε ότι το λιμενικό και η Κυβέρνηση πέφτουν σε αντιφάσεις”.

Στη συνέχεια ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ζήτησε από τον κόσμο στην εκδήλωση να κρατήσει ενός λεπτού σιγή “για τους νεκρούς μας” όπως είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε πως με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση ο Δημήτρης Βελισσάρης, υποψήφιος του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στην Αχαΐα ο οποίος ανέφερε πως η Αριστερά σημαίνει αγώνας, από κάθε μετερίζι. “Είμαστε εδώ γιατί αυτή είναι αριστερά” τόνισε.

Στη συνέχεια η υποψήφια Α’ Αθήνας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Μαριάνα Τσίχλη, αναφερόμενη κι αυτή στο ναυάγιο της Πύλου έκανε λόγο για πρωτοφανή ψέματα στα οποία καταφεύγουν οι αρχές για να μην αναλάβουν καμία ευθύνη. “Όταν χτίζεις φράχτες και κάνεις παράνομες επαναπροωθήσεις, το έγκλημα είναι προδιαγεγραμμένο” επισήμανε και συμπλήρωσε ότι κάνουν πως πενθούν όταν την ίδια στιγμή υπερασπίζονται την αντιπροσφυγική πολιτική τους. “Δεν είναι η πολιτική αυτή, άμοιρη ευθυνών και αθώα” κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Κλέων Γρηγοριάδης, υποψήφιος Βορείου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, ανέφερε πως είναι όνειδος ότι η θάλασσα μας έχει γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο, “είναι ντροπή για την χώρα που έμαθε την φιλοξενία στον κόσμο, το πως δηλαδή είμαστε φίλοι με τους ξένους”. “Έχουμε έναν λαό που δεν φοβάται τίποτα και κανέναν και θα δίνουμε αυτούς τους αγώνες μαζί τους μέσα κι έξω από τη Βουλή για να πάρουμε πίσω ξανά τις ζωές μας” υπογράμμισε ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Τέλος, ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρθηκε σε πολιτικές που ασκούνται και παραπέμπουν σε μαφία. “Με αυτή τη σχέση εξουσίας που έχουν φτιάξει μέσω του χρέους, επιβάλλουν τις πολιτικές αυτές που είτε καταδικάζουν σε εργασία χωρίς δικαιώματα, είτε σε φευγιό στο εξωτερικό” ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης. ” “Αντιπολίτευση δυναμική, αριστερή, οικολογική, πλουραλιστική θα υπάρξει μόνο αν το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη είναι στην επόμενη Βουλή, γι’ αυτό στις 25 ΜέΡΑ25” επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Κλείνoντας, ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία ανέφερε πώς “στην Πάτρα εμείς στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Κ. Πελετίδη, χωρίς να περιμένουμε κανένα αντάλλαγμα, δείχνοντας στην πράξη την ενότητα μας στον αγώνα αυτό”.

 

Σε ερώτηση για το αν το ΜΕΡΑ25 θα μπει στη βουλή ο κ Βαρουφάκης τόνισε «αυτή είναι η άγρια ομορφιά της Δημοκρατίας, περιμένουμε τους πολίτες…»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις