Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πώς πάνε οι "Transformers" σε ΗΠΑ και υπόλοιπο κόσμο - Προβάλλεται και στην Πάτρα

Πώς πάνε οι "Transformers" σε ...

Η ιδιαίτερα ακριβή ταινία ήρθε 1η στο Αμερικάνικο box office με 60,5 εκατ. δολάρια - Στη χώρα μας ξεκίνησε με 9.026 εισιτήρια - Προβάλλεται στα Options Cinemas στη Βέσο Μάρε

Έχοντας πλέον αποκτήσει το δικό της κοινό, η νέα ταινία του σινέ franchise των Transformers με τίτλο “Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων - Transformers: The Rise Of The Beasts” ξεκίνησε καλά την πορεία της στο παγκόσμιο box office, ίσως όχι τόσο θεαματικά όσο περίμεναν κάποιοι, ωστόσο αρκούντως ικανοποιητικά δεδομένου ότι πρόκειται και για μία ακριβή παραγωγή προϋπολογισμού 200 εκατ. δολαρίων.

Η νέα ταινία, συνολικά η 7η της σειράς, από το 2007 που βγήκε το 1ο Transformers που είχε σκηνοθετήσει ο Μάικλ Μπέι και πρωταγωνιστούσαν η Μέγκαν Φοξ και ο Σάια ΛαΜπέφ, μεταφέρει τους θεατές στη δεκαετία του 1990 για μία νέα περιπέτεια με τα Autobots και συστήνει ένα νέο είδος Transformers - τα Maximals – ως συμμάχους τους στη μάχη για τη γη.

Σε σκηνοθεσία του Steven Caple Jr. και με πρωταγωνιστές τους Anthony Ramos και Dominique Fishback, η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στους κινηματογράφους στις 8 Ιουνίου 2023 και προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων.

Στο ξεκίνημα της στις ΗΠΑ, πήρε την 1η θέση στο box office με 60,5 εκατ. δολάρια αφήνοντας στη 2η θέση αλλά με μικρή διαφορά το ανιμέισον «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» με 55,4 εκατ. δολάρια, το οποίο ωστόσο ήδη έχει φτάσει στη Βόρειο Αμερική τα 225,5 εκατ. δολάρια συν ακόμη 88 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο σε μόλις 10 μέρες προβολής.

Στη χώρα μας, όπως διαβάσαμε στο flix.gr, αναμενόμενα χλιαρό ήταν το άνοιγμα για τη νέα υπερπαραγωγή «Transformers», μιας και το κάποτε δημοφιλές φραντσάιζ ακολουθεί μία μάλλον πτωτική πορεία στη χώρα μας εδώ και χρόνια. Με λιγότερο από 100 θεατές μέσο όρο ανά αίθουσα, το φιλμ προσέλκυσε λιγότερους ακόμα κι από το προηγούμενο κεφάλαιο, «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης», που είχε ξεκινήσει με 15.532 εισιτήρια σε 126 αίθουσες τον Ιούνιο του 2017 και είχε πλησιάσει τα 50.000 εισιτήρια συνολικά.

Η νέα ταινία «Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων» το 4ήμερο της πρεμιέρας της, 8-11/6/2023, έκοψε σε 97 αίθουσες πανελλαδικά, 9.026 εισιτήρια & κατέλαβε τη 2η θέση πίσω από το «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» που ήδη κοντεύει τα 60.000 εισιτήρια.

Η 7η ταινία του franchise δράσης του στούντιο της Paramount που στο rotten tomatoes συγκεντρώνει ποσοστό 53%, πέτυχε και εισπράξεις 110 εκατ. δολαρίων από τον υπόλοιπο κόσμο, φτάνοντας συνολικά μέχρι στιγμής τα 170 εκατ. δολάρια (συμπεριλαμβάνεται και η Κίνα όπου η ταινία έκανε εισπράξεις 40 εκατ. δολαρίων).

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι: Anthony Ramos, Dominique Fishback, Peter Cullen, ενώ ακούγονται οι φωνές των Ron Perlman, Michelle Yeoh.

Διανομή στη χώρα μας από την FEELGOOD.

Όπως γράφτηκε, η ταινία απευθύνεται κυρίως σε σκληροπυρηνικούς φαν των πολυμορφικών ηρώων και σε νοσταλγούς του σινεμά δράσης των '90s.

Το flix.gr συγκεκριμένα ανέφερε πως η νέα ταινία Transformers “προσπαθεί να ξεφύγει από το ύφος των προηγούμενων ταινιών του franchise, ακολουθεί το δρόμο που χάραξε το «Bumblebee» του Τράβις Νάιτ το 2018, τραβώντας αυτή τη φορά επιρροές από ταινίες των 90s, αλλά και από τον «Ιντιάνα Τζόουνς».

Και μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ενδιαφέροντα στο χαρτί, αλλά η ταινία δεν καταφέρνει ποτέ να χτυπήσει αυτές τις ευαίσθητες χορδές της νοσταλγίας για να την κάνει, τουλάχιστον, διασκεδαστική”.

Παραγωγή: Μάικλ Μπέι

Σκηνοθεσία: Στίβεν Κέιπλ Τζ.

Σενάριο: Τζόμπι Χάρλοντ, Ντάρνελ Μιτέιγερ, Τζος Πίτερς, Ερικ και Τζον Χόμπερ

Φωτογραφία: Ενρίκε Τσέντγιακ

Μοντάζ: Γουίλιαμ Γκόλντεμπεργκ

Διάρκεια: 127 λεπτά.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil