Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Καλάβρυτα, Αίγιο και Πάτρα: Συγκρίσεις που πονάνε

Καλάβρυτα, Αίγιο και Πάτρα: Συγκρίσεις που πονάνε

Του Πέτρου Ψωμά, επικεφαλής του σπιράλ και υποψήφιου Δήμαρχου Πατρέων

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος διοργανώθηκε στα Καλάβρυτα το Φεστιβάλ Χελμού, προϊόν συνεργασίας τοπικών φορέων, με συμμετοχή του Δήμου Καλαβρύτων.

Ένα κοινό σχεδόν διπλάσιο του πληθυσμού της πόλης βρέθηκε στην περιοχή, διανυκτέρευσε, σιτίστηκε, διασκέδασε, συμμετείχε στις επιμέρους εκδηλώσεις, άφησε τον οβολό του στην περιοχή και έφυγε ευχαριστημένο από μια άψογη διοργάνωση.

Την ερχόμενη εβδομάδα, την περίοδο 18-24 Ιουνίου, θα φιλοξενηθεί στο Αίγιο το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος». Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αιγιαλείας και θα προσελκύσει και φέτος εξειδικευμένο, αλλά πολυάριθμο κοινό. Θα κάνουν ακριβώς τα ίδια οι επισκέπτες του Αιγίου: θα φάνε, θα μείνουν σε καταλύματα, θα διασκεδάσουν, θα αφήσουν χρήματα στην πόλη και θα την αφήσουν ευτυχείς.

Οι γειτονικοί μας δήμοι δεν επιλέγουν τίποτα περισσότερο από την πεπατημένη, από αυτό που επιβάλλει η κοινή λογική, από αυτό που κάνουν όλοι οι τόποι που επενδύουν στον τουρισμό: Διοργανώνουν (ή θεσμοθετούν) εκδηλώσεις, προσελκύουν τουρίστες, τους φιλοξενούν, φροντίζουν να μένουν ικανοποιημένοι και τους καθιστούν διαφημιστές τόσο του τόπου όσο και των δράσεων. Κι έτσι ανοίγει ένας κύκλος επισκέψεων στην κάθε περιοχή που φέρνει κόσμο, χρήμα, δουλειές, δραστηριότητα, ευημερία, ανάπτυξη. Και ξανά-μανά: κόσμο, χρήμα, δουλειές, δραστηριότητα, ευημερία, ανάπτυξη κ.ο.κ.

Ενημερώθηκα για τις παραπάνω δράσεις από τους επίσημους ιστότοπους των δήμων. Μπήκα από περιέργεια και στον αντίστοιχο του Δήμου Πατρέων την ίδια περίοδο, για μια γρήγορη σύγκριση. Ιδού τι βρήκα: Μια ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων κατά του… ΣΥΡΙΖΑ, μια συνέντευξη του δημάρχου για τις εθνικές εκλογές (με τίτλο «μάπα το καρπούζι»!) και ένα άρθρο αντιδημάρχου για το περιβάλλον («… όχι θυσία στο βωμό του κέρδους» έλεγε). Την ώρα που οι άλλες δημοτικές αρχές καθιστούν τους τόπους τους επισκέψιμους, η Πάτρα πολιτικολογεί και μόνο.

Στις 8 Οκτωβρίου επιλέγουμε τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων για την πενταετία 2024-2028. Αισθάνομαι περήφανος –εκτός πολλών άλλων- που είμαι επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης που έχει μελετήσει εξαντλητικά τις ευκαιρίες τουριστικής ανάδειξης της Πάτρας και διαθέτει υλοποιήσιμο πρόγραμμα για κάθε πτυχή τουρισμού, δημοφιλή ή λιγότερο (θρησκευτικός, συνεδριακός, πολιτιστικός, γαστρονομικός, εκπαιδευτικός, συνταξιοδοτικός, ιατρικός κλπ).

Όχι, δεν στοχεύουμε να κάνουμε την Πάτρα, Καλάβρυτα ή Αίγιο. Πολλά σκαλοπάτια πιο πάνω έχουμε στόχο να την ανεβάσουμε τουριστικά την πόλη. Γιατί το δικαιούται, γιατί το αντέχει, γιατί το αξίζει, γιατί το μπορούμε! Θερμή παράκληση να μελετήσετε, αγαπητοί μας συνδημότες, τις συγκεκριμένες προτάσεις του σπιράλ. Στην κάλπη του Οκτώβρη ας πάμε όλοι ενημερωμένοι για τις εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν σε σχέση με τη σημερινή διαχείριση της πόλης. Και ας επιλέξουμε το «αύριο» που επιθυμούμε για την Πάτρα μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις