Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοτικές εκλογές 2023: Ο Βασίλης Αϊβαλής στο ΕΑΠ- «Παράθυρο» συνεργασίας με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής

Δημοτικές εκλογές 2023: Ο Βασίλης Αϊβαλή...

Συνομίλησε με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Βασίλης Αϊβαλής και μέλη της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι», επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ κ. Γιάννη Καλαβρουζιώτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, "το ΕΑΠ το οποίο έχει την έδρα του στην Πάτρα αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα προαγωγής της επιστημονικής έρευνας, της γνώσης και της επιμόρφωσης, καθώς   και της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της μεθοδολογίας στο πεδίο των ανοικτών συστημάτων εκπαίδευσης.

Επενδύει με λίγα λόγια στον ανθρώπινο παράγοντα σε συνάρτηση με της σύγχρονες εξελίξεις στην οικονομία και την κοινωνία, στην εξειδίκευση των εργαζομένων, αλλά και στην μετασχηματιστική εκπαίδευση των ενηλίκων που είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο.

Αντιλαμβάνεται εύκολα λοιπόν κανείς το πόσο σημαντική είναι η συμβολή του ΕΑΠ, ιδίως σε συνάρτηση με την εξωστρέφεια που προκύπτει από τον «διάλογο» και τις συνεργασίες που αναπτύσσονται με άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού και πόσο μεγάλο όφελος μπορεί να έχει η Πάτρα από την ενδυνάμωση των σχέσεων με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε όλα τα επίπεδα (τεχνογνωσία, συνεδριακός τουρισμός, πολιτισμός κλπ).

«Η ανάγκη συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής μας είναι πλέον άμεση και επιτακτική. Η μη αξιοποίηση της γνώσης που παράγεται σε αυτά αλλά και του πολυπληθούς ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού που διαθέτουν, στην προσπάθεια επίλυσης μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας, είναι πλέον αδιανόητη και ανεπίτρεπτη» ανέφερε ο κ. Αϊβαλής.  «Δεσμευόμαστε ως νέα Δημοτική Αρχή να συνεργαστούμε με τα Πανεπιστήμιά μας και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα της περιοχής  ενεργοποιώντας όλους εκείνους τους θύλακες παραγωγής γνώσης που υπάρχουν μέσα σε αυτά για την βέλτιστη επίλυση προβλημάτων και την αξιοποίηση των καλύτερων μυαλών στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας Πάτρας που οι πατρινοί θα χαίρονται να την ζουν και οι επισκέπτες θα επιθυμούν να την επισκέπτονται»".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις