Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι κοινωνική πλειοψηφία- Πρέπει να γίνει και πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι κοινωνική πλειοψ...
Γιώργος Καρβουνιάρης

Του Γιώργου Καρβουνιάρη, δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ

Το περιστατικό της Ρόδου είναι λίγο- πολύ γνωστό. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλάει στο λιμάνι του νησιού. Ένα ιστιοφόρο που μπαίνει κείνη την ώρα στο λιμάνι βάζει στα ηχεία τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ. Η ομιλία διακόπτεται για λίγο και ο κόσμος χειροκροτεί και ζητωκραυγάζει.

Είμαι σίγουρος πως όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την ομιλία του και τις επαφές του με τον κόσμο του νησιού, όταν έμεινε μόνος με τις σκέψεις του, θα αναρωτήθηκε: Θα ήταν δυνατόν αυτό να συμβεί αυθόρμητα στην εκδήλωση κάποιου άλλου κόμματος; Η απάντηση είναι προφανώς όχι. Και φυσικά το περιστατικό της Ρόδου, αν και πήρε μεγάλη δημοσιότητα, δεν είναι το μοναδικό. Σημαίες του ΠΑΣΟΚ έχουν εμφανιστεί σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις από την Πάτρα μέχρι την Αντίς Αμπέμπα και την Βραζιλία ενώ ο ύμνος του κόμματος ακούγεται πλέον από Έλληνες σε όλη την υφήλιο. Προσφάτως έγινε viral στη Ζιμπάμπουε από Έλληνες που μένουν εκεί!

Είναι μια περίεργη μόδα ή κάτι περισσότερο; Υποθέτω πως όλοι γνωρίζουμε την απάντηση αλλά δυσκολευόμαστε κάπως να την πούμε. Λογικό αφού για χρόνια και μόνο η υπόνοια ότι ήσουν ΠΑΣΟΚ, έκανε τους άλλους να σε κοιτούν «κάπως» και εσένα να γεμίζεις ενοχές. Και οι άλλοι βέβαια που σε κοιτούσαν… «κάπως», κάποτε ΠΑΣΟΚ ήταν και ίσως… να είναι και πάλι.

Στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό και κοινωνικό φαινόμενο που πήρε σάρκα και οστά από έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς του 20ου αιώνα, τον Ανδρέα Παπανδρέου, ακόμα και την περίοδο που φάνηκε να εξαφανίζεται από την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας παρέμενε ως… δεύτερο δέρμα κάτω από την πλειοψηφία των πολιτών. Όλων αυτών που δεν μπορούσαν να ξεχάσουν τις δεκαετίες του αγώνα και των μεγάλων κατακτήσεων, όσους αναπολούσαν τις εποχές που έζησαν υπερήφανοι και με αξιοπρέπεια σε μια Ελλάδα που είχε αναγεννηθεί.

Γι΄ αυτό το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα παρέμεινε ζωντανό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Συνδικάτα και τα στελέχη του διεκδικούνταν από άλλες πολιτικές δυνάμεις που ήθελαν να χτίσουν το δικό τους αφήγημα πάνω στην δική μας Ιστορία.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ απενοχοποιημένο, επιστρέφει δυναμικά. Τα γεγονότα της Ρόδου και όλα τα άλλα, οι σημαίες με τον πράσινο ήλιο που ξεφυτρώνουν παντού, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι κοινωνική πλειοψηφία.

Όλοι μας οφείλουμε να παλέψουμε για να ξαναγίνει και πολιτική!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις