Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Τα must taste του καλοκαιριού! «Τα είπαμε» με Λ. Ανδριόπουλο, Γ. Χρυσανθόπουλο, Μ. Γιακουμάτο, Τ. Ματθαιόπουλο

Τα must taste του καλοκαιριού! «Τα είπαμ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Bodegas Summer, Distinto, Fiki² & Tam Toom

Η τέρψη του ουρανίσκου και το ελληνικό καλοκαίρι είναι προνόμια ακλόνητα για όλους μας. Όταν συνδέονται με το κύμα, τον ήλιο και τον έναστρο ουρανό, οι ωραίες γεύσεις απογειώνονται, δε νομίζετε; Το thebest.gr προτείνει με summer mood εστιατόρια σε αγαπημένα μέρη έξω από το κέντρο της Πάτρας που πραγματικά κάνουν τη διαφορά και βρίσκονται στην κορυφή της γαστριμαργικής μας ατζέντας. 

Βοdegas Summer - Λευτέρης Ανδριόπουλος

Το Bodegas Summer είναι αυτό που λέμε «υπερπαραγωγή». Δημιουργήθηκε για να εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά- σαν σκηνικό και σαν υπηρεσίες- με την κοσμοπολίτικη φιλοσοφία διάσημων hot spots, όπως αυτά της Μυκόνου. Αποτελεί αναμφίβολα το νέο, πολυσυζητημένο cocktail bar restaurant στην παραλία Προαστείου, μια «ανάσα» από το κέντρο της Πάτρας, δηλαδή μόλις 3.2 χιλιόμετρα μακριά.

Μιλάμε για 2000 τ.μ κυριολεκτικά «πάνω στο κύμα», με πελώριο πάρκινγκ 4000 τ.μ. σε ένα «πριβέ» σημείο με δική του ακρογιαλιά. Το Bodegas Summer είναι η καλοκαιρινή εκδοχή του δημοφιλέστατου Bodegas στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Ένα brand name αδιαμφισβήτητα ισχυρό στον τοπικό χάρτη της εστίασης, με μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό κάθε ηλικίας.

Η έξοδος για δείπνο ή ποτό στο Bodegas Summer παραπέμπει σε μέρος διακοπών, ενώ το πολυάριθμο team της επιχείρησης ικανοποιεί κάθε επιθυμία του κόσμου, όντας ειδικά εκπαιδευμένο. Ο υπεύθυνος Λευτέρης Ανδριόπουλος μάς εξήγησε ότι «όποιος έρχεται ανακαλύπτει έναν πεντάστερο προορισμό που αγγίζει τη θάλασσα, έναν ονειρεμένο χώρο με υπέροχες γεύσεις και την καταξιωμένη σφραγίδα Bodegas. Ανοίγοντας τις πόρτες του τοποθετήθηκε ανάμεσα στα κορυφαία beach restaurants της ελληνικής επικράτειας για το καλοκαίρι».

Μπορείτε να πάτε από τις 8 το βράδυ και μετά, καθώς η ώρα του δειλινού είναι μαγευτική. Κάθεστε σε τραπέζια «πλωτά» γύρω και πάνω από πισίνες ή στην άκρη της παραλίας με τα νερά και τους φοίνικες φωταγωγημένους.

Η κουζίνα εστιάζει σε εκλεπτυσμένα δημιουργικά πιάτα με επιρροές από όλο τον κόσμο. New entry για τη φετινή σαιζόν; Ένα έξτρα open sushi bar για τους λάτρεις του ασιατικού φαγητού. Η μουσική υπόκρουση είναι αρχικά πιο ατμοσφαιρική και lounge, ενώ αργότερα μετά το φαγητό, οι ρυθμοί «ανεβαίνουν» και ξεσηκώνουν, με τους σπεσιαλίστες bar tenders να επιδίδονται σε εξαιρετικές κοκτέιλ παρασκευές.

Όπως μάθαμε επίσης, κάθε Δευτέρα θα αναμένεται και ένα διαφορετικό live μετά τις 9.30 μ.μ. Ενταγμένοι στο πρόγραμμα βιρτουόζοι μουσικοί, τραγουδιστές, performers και συγκροτήματα που έχουν ξεχωρίσει εντός και εκτός συνόρων και καταφθάνουν για αποκλειστικές εμφανίσεις στο Bodegas Summer. (Ανάμεσά τους π.χ. ο Κώστας Μηλιωτάκης με την απίθανη άρπα, ο so sweet Θάνος Καλλίρης, οι εκρηκτικοί Cubaneiros, αλλά και σαγηνευτικές βιολονίστριες). Ανυπομονούμε!

Info

Bodegas Summer

Mabrouk coast, Πάτρα

Τ: 6947080900

Insta: www.instagram.com/bodegas_summer
Fb:www.facebook.com/people/Summer-Bodegas-champagne-bar-restaurant

Distinto- Γιώργος Χρυσανθόπουλος

Στην παραδοσιακή, κοσμική «περαντζάδα» της παραλιακής του Ρίου, κάτω από το σταυροδρόμι του «χωριού», μας περιμένει το πασίγνωστο Distinto. Μπροστά στη θάλασσα και με τη Γέφυρα σε πρώτο πλάνο, κατέχει δυναμικά τα σκήπτρα της δημοτικότητας του κόσμου στην ευρύτερη περιοχή. Meeting point αναμφίβολα, αυτό το all day café-bar -restaurant έχει κερδίσει εδώ και χρόνια το στοίχημα της χρυσής τομής εμπορικότητας και ποιότητας.

Ο χώρος του εστιατορίου σαφέστατα πρωταγωνιστεί με τις θετικές κριτικές να έχουν εδραιωθεί στην τοπική γαστριμαργική σκηνή και όχι μόνο. Όπως μας εξήγησε ο συνιδιοκτήτης της επιχείρησης Γιώργος Χρυσανθόπουλος «Συνεχίζουμε μια σταθερή πορεία στη μεσογειακή και ευρωπαϊκή κουζίνα με την επιμέλεια του σεφ Γιάννη Σκέντζου με τον οποίο διατηρείται η πολύχρονη συνεργασία, αλλά και παράλληλα, το ξεχωριστό ιαπωνικό sushi menu. Στα 18 χρόνια του Distinto στο Ρίο, χαιρόμαστε πολύ με τη διεισδυτικότητα σε διαφορετικές ηλικίες και γενιές. Αυτό ακριβώς μας ενδιαφέρει, να καταφέρνουμε να προσεγγίζουμε πελάτες κάθε ηλικίας που αγαπούν το καλό φαγητό. Μας ευχαριστεί να εξυπηρετούμε τον κόσμο και να εκπαιδεύουμε την επόμενη γενιά. Το φαγητό έχει εξελιχθεί σήμερα σε διασκέδαση για τη νεολαία, οι νέοι πια κυνηγούν ιδιαίτερες γεύσεις για μια ωραία βραδινή έξοδο, μια γιορτή, μια επέτειο κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα».

Δοκιμάστε μεταξύ άλλων φρέσκο ravioli γεμιστό με γαρίδες και ταρτάρ θαλασσινών, ριζότο με καραβίδες, picanha black angus καπνιστή σε monolith ή ταλιάτα με σάλτσα τρούφας. Κι ακόμα, μαγιάτικο ψάρι με beure blanc από κρόκο Κοζάνης, παντζάρι και καμένα λαχανικά… Καθοριστική ήταν και η επιμέλεια της super ανανεωμένης λίστας κρασιών, από τον επιφανή σομελιέ Κώστα Τουλουμτζή, ιδρυτή της Ένωσης Οινοχόων στην Ελλάδα, που έχει προεδρεύσει και στην αντίστοιχη διεθνή ένωση.

Μια ακόμα αφορμή για να πάτε στο Distinto, όπου το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά μεσημέρι- βράδυ, είναι και η υπέροχη ώρα του ηλιοβασιλέματος όπου μπορείτε να συνδυάσετε ένα δροσερό special cocktail με επιλεγμένα πιάτα από νωρίς, αξίζει!

 

Info

Distinto 

Ποσειδώνος 25, Ρίο

Τ.: 2610995411

distinto.gr

Insta: distinto_bar

Fiki² - Μάκης Γιακουμάτος

Το περιβάλλον στο Fiki² μας ταξιδεύει σε γραφικό, κυκλαδίτικο πλακόστρωτο με αχυρένιες ομπρέλες, ενώ το μενού αποτελεί μανιφέστο υπέρ της εμπνευσμένης προσέγγισης της ψαροφαγίας. Στην παραλία των Ροϊτίκων, όπου η Πάτρα συνεχίζει παραδοσιακά να βολτάρει και να «καταλαβαίνει» καλοκαίρι, ανακαλύψαμε λοιπόν ένα νέο στέκι που εστιάζει στις γεύσεις της θάλασσας με έναν αφοπλιστικά progressive τρόπο. Ο λόγος για το Fiki² που ανοίγει επίσημα για φέτος την αυλή του αυτή την Παρασκευή 9/6 και θα μας υποδέχεται καθημερινά από τις 19.00.

Ο σεφ του, Κωστής Σιδηράς διαθέτει μια μοναδική ικανότητα να συγκινεί τους εραστές του «ψαγμένου» καλού φαγητού, έχοντας αποκτήσει ένθερμούς «πιστούς».

Εδώ άλλωστε άπαντες απολαμβάνουν ψάρι dry aged που παστώνεται σε ειδικές συνθήκες ώστε να αποβάλει την υγρασία και να διατηρήσει «ενισχυμένη» τη νοστιμιά του. Γεύονται  καπνιστή ημίπαστη σφυρίδα με dashi, κολοκύθα και τζίντζερ, έξοχα σεβίτσε και ντελικάτα φιλέτα ψαριών με ευφάνταστες σος. Καινοτομία του Fiki²; Τα αλλαντικά από ψάρια και θαλασσινά, που χαρίζουν μια ολοκαίνουρια γευστική εμπειρία. Που αλλού σερβίρεται λουκάνικο σουπιάς με πουρέ φασολάδας, σάλτσα πιπεριάς και τηγανητό κρεμμύδι, ή πιατέλα με λακέρδα, παστουρμά από λαβράκι, παστράμι τόνου, μπέικον ξιφία και αυγοτάραχο; Πουθενά, σας διαβεβαιώνουμε.

Σε αυτό το new age fish restaurant, που κατοικοεδρεύει δίπλα στον γνώριμο παραλιακό δρόμο με τη θάλασσα «φάτσα», οι γαστριμαργικές ιδέες  περισσεύουν. Οι πρότασεις, η μια μετά την  άλλη προκαλούν έκπληξη.  Επιπλέον, κάθε συνθετικό της πρώτης ύλης αξιοποιείται στο έπακρο, γιατί κάθε τι που γεννάει το απέραντο γαλάζιο είναι πολύτιμο για να ξοδευτεί απερίσκεπτα. Οι εικόνες των συνταγών που προκύπτουν σε ξελογιάζουν με μιας. Και δικαίως.

«Θάλασσα δίπλα σου, θάλασσα στο πιάτο σου, θάλασσα στη γεύση σου» το κάλεσμα- σύνθημα των ανθρώπων που θα σας υποδεχθούν στο Fiki². Αφεθείτε στην αποπλάνηση.

Info

Fiki²

28ης Οκτωβρίου και Πολυδεύκη, Ροΐτικα

T.: 69507503233

Fb: www.facebook.com/fikifiki.seafood

Τam Toom - Τάκης Ματθαιόπουλος

Μοιάζει απίστευτο, αλλά το «Ταμ Τουμ» ένα iconic, κλασικό στέκι της καλοκαιρινής Πάτρας που μας σύστησε κάποτε το Ρίο ως …εξωτική χώρα, ξεπέρασε τις τρεις δεκαετίες ζωής, ενώ η νυν διεύθυνση των Τάκη Ματθαιόπουλου και Ανδρέα Παπαχρήστου επιμένει στη διαχρονική συνταγή της χαλαρής απόδρασης εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια! «Δύσκολα μπορούμε να αποδεχθούμε πως έχει περάσει τόσος καιρός. Έχει σχεδόν ξεχαστεί πως την αρχή έκανε ο Ζαφείρης Κοτοπούλης στα nineties, ενώ τα σημερινά, νέα παιδιά δεν είχαν καν γεννηθεί όταν αναλάβαμε εμείς» αναφέρει στο thebest.gr ο Τάκης Ματθαιόπουλος. Άλλωστε, αυτό που χαιρόμαστε πολύ στο αγαπημένο beach bar restaurant είναι πως το περιβάλλον -παρά τις όποιες εκσυγχρονιστικές παρεμβάσεις- παραμένει οπτικά ίδιο, «όπως παλιά». Το «Ταμ Τουμ» είναι υπεράνω περιστασιακών  trends στην εστίαση και καλά κάνει, αφού δημιούργησε τη δική του «σχολή» για ανεπιτήδευτη, καλοκαιρινή φυγή με μπάνιο και διασκέδαση. 

Πάνω από τον δρόμο του Ακταίου, αγναντεύει ο εξώστης του εστιατορίου με ανοιχτό και «σκεπαστό» χώρο. Ακολουθώντας το ξύλινο δρομάκι μέσα στα πλούσια, πράσινα φυτά και τις φυλλωσιές, ανακαλύπτεις από την άλλη μεριά το χαρακτηριστικό μπαρ σε latin-eco style, με την πλούσια «αυλή» της καφετέριας που «βλέπει» χορταστικά θάλασσα. Απέναντι, λειτουργεί το παραλιακό κομμάτι με τραπεζάκια, ξαπλώστρες και all day service, στο πιο άνετο και μεγάλο σημείο της ακροθαλασσιάς στην περιοχή. (Εδώ τα νερά είναι πιο δροσερά, οι πέτρες μικρότερες και λιγότερο αιχμηρές από πιο πέρα).

Το «Ταμ Τουμ» λειτουργεί καθημερινά όλη μέρα για καφέ, φαγητό, ποτό. Έχει ανανεώσει την κουζίνα για μεσημέρι, απογευματάκι και βράδυ, ενώ από το ηλιοβασίλεμα και μετά ευχαριστιόμαστε ωραίες μουσικές και φανταστικά κοκτέιλ. Θαμώνες; H μια γενιά μετά την άλλη. Κόσμος που μένει στα γύρω σπίτια και κόσμος που χαίρεται το Ρίο ως θέρετρο με παρελθόν, παρών και μέλλον. H επιχείρηση είναι περιζήτητη και για ιδιωτικά parties ή βαπτίσεις.  Ο σεφ Περικλής Καρδαμπίκης υπογράφει ένα μενού σύγχρονο, αλλά απλό, κατανοητό και διόλου περίπλοκο. «Το αποκαλούμε μεταξύ μας «αληθινό» φαγητό και σερβίρεται παντού πλέον μέσα στο Ταμ Τουμ. Βασίζεται στις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και στα ελληνικά προϊόντα τα οποία προτιμάμε και τιμάμε. Προσθέσαμε και επίκαιρα πιάτα με θαλασσινά όπως το ριζότο με καλαμάρι και ταχίνι, ή το καρπάτσιο χταπόδι που αρέσουν πάρα πολύ. Το rib eye και το φιλέτο μόσχου είναι εξαιρετικά, η picanya σμίγει με σαλάτα ανανά και τα γλυκά μας είναι όλα χειροποίητα. Θραύση κάνουν τα άγρια μανιτάρια που έχουν μαζευτεί στα μέρη μας με κατσικίσιο τυρί. Τα τυριά προέρχονται από Κρήτη και Γρεβενά και η κάβα μας έχει μεγάλη και εκλεκτή γκάμα».

Info

Tamtoom

Ελευθερίας και 28ης Οκτωβρίου, Ακταίο, Πάτρα

Τ.: 2610993195

www.tamtoom.gr

 

*Η φωτογράφηση του Bodegas Summer είναι από τον Kostas Sinis & του Λ. Ανδριόπουλου από την Zoe Prodromaki

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life