Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Αυτά τα πέντε σημεία της κουζίνας σας χρειάζονται καθημερινό καθάρισμα

Αυτά τα πέντε  σημεία της κουζίνας σας χ...

Όσα πρέπει να ξέρουμε

Η κουζίνα είναι το σημείο του σπιτιού που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Επειδή συνδέεται με τη μαγειρική, με πράγματα που τρώμε, πρέπει να είμαστε αρκετά σχολαστικοί με το  καθάρισμα της. Ωστόσο, επειδή ο χρόνος μας είναι πολύτιμος, δεν χρειάζεται να κάνουμε γενική στην κουζίνα κάθε μέρα. Αρκεί να ορίσουμε ορίστε πέντε περιοχές της που θα πρέπει να απολυμαίνουμε κάθε μέρα.

Και είναι οι παρακάτω:

Η πόρτα  και τα χερούλια του ψυγείου
Αν υπάρχει μία συσκευή που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε πολλές φορές μέσα στην ημέρα είναι το ψυγείο, χωρίς πάντοτε να προσέχουμε πόσο καθαρά είναι τα χέρια μας όταν το ανοίγουμε. Οπότε καλό είναι να καθαρίζουμε την πόρτα και τα χερούλια του ψυγείου καθημερινά. Όσο για το εσωτερικό του, μπορείτε να το κάνετε και 1 φορά την εβδομάδα, αλλά όχι πιο αραιά.

Τα χερούλια των ντουλαπιών
Τα χερούλια των ντουλαπιών χρειάζονται πιο τακτικό καθάρισμα για να αποφύγουμε τη διάδοση των μικροβίων σε όλη την κουζίνα. Είτε χρησιμοποιείτε απολυμαντικά μαντηλάκια ή ένα σπρέι κατά των μικροβίων, σιγουρευτείτε ότι θα καθαρίσετε πλήρως τόσο το μπροστινό, όσο και το πίσω μέρος των χερουλιών των ντουλαπιών και των συρταριών σας.

Η πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων
Μία ακόμη συσκευή γεμάτη μικρόβια. Αν τον χρησιμοποιείτε καθημερινά τότε είναι μια καλή ιδέα να σκουπίζετε κάθε μέρα και το χερούλι της πόρτας, αλλά και τα κουμπιά, που πατιούνται συνέχεια από τα χέρια των μελών της οικογένειάς σας, που δεν είναι πάντοτε καθαρά.

 Οι διακόπτες των φώτων
Οι διακόπτες των φώτων στην κουζίνας σας είναι ένας πολύ κοινός τρόπος διάδοσης μικροβίων στα άτομα που τη χρησιμοποιούν.  Τους χρησιμοποιούν όλοι στο σπίτκαι ποιος ξέρει τι έχουν πιάσει προηγουμένως ή αν έχουν καθαρίσει καλά τα χέρια τους.

Η λαβή της βρύσης 
Θεωρείτε ότι ο νεροχύτης σας είναι καθαρός, επειδή είναι εκεί που πλένετε τα πιάτα και τα χέρια σας – αλλά δεν ισχύει αυτό. Συνήθως πιάνετε το χερούλι της βρύσης πριν πλύνετε οτιδήποτε, που σημαίνει ότι το χερούλι μπορεί να είναι γεμάτο βακτήρια και ιούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being