Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ο ρόλος του νερού στην απώλεια βάρους

Ο ρόλος του νερού στην απώλεια βάρους

Δεν μπορείς να αφήσεις το νερό έξω από μία υγιεινή και ισοροπημένη διατροφή

Περίπου το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, εξηγώντας έτσι γιατί αυτό το στοιχείο είναι τόσο απαραίτητο για την λειτουργία του οργανισμού.

Κάθε μέρα, το ανθρώπινο σώμα πρέπει να αναπληρώσει 2,4 λίτρα νερού. Αυτό γίνεται σε ένα ποσοστό 20% από το νερό που υπάρχει στα τρόφιμα που καταναλώνουμε και το υπόλοιπο, από το νερό που πίνουμε.

Σύμφωνα με τις συστάσεις του Institute of Medicine, κατά μέσο όρο οι άντρες θα πρέπει να καταναλώνουν 13 ποτήρια νερό ημερησίως, ενώ οι γυναίκες 9 ποτήρια.

Το νερό, το οποίο αποτελεί θρεπτικό συστατικό από μόνο του, πέρα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει σε μηχανισμούς του οργανισμού όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, η αποβολή των παραπροϊοντων του μεταβολισμού, η ενυδάτωση της επιδερμίδας, κ.ά., επηρεάζει επίσης και την απώλεια βάρους, θέτοντάς το έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στο αδυνάτισμα, σε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που προσπαθούν να χάσουν το περιττό βάρος.

Άσχετως με το πρόγραμμα που έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις με στόχο την απώλεια βάρους, αυτό που δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση, είναι οι συστάσεις σχετικά με την αύξηση της κατανάλωσης νερού. Είτε λοιπόν, πίνεις 8 ποτήρια νερού κάθε μέρα, είτε απλά πίνεις νερό για να ξεδιψάσεις, δεν μπορείς να αφήσεις το νερό έξω από μία υγιεινή και ισοροπημένη διατροφή.

Shape Tip: Αν δεν σου αρέσει η γεύση του σκέτου νερού, χρησιμοποίησε το για να φτιάξεις ένα ζεστό ή κρύο τσάι. Όχι μόνο θα λάβεις τα οφέλη απώλειας βάρους από την σωστή ενυδάτωση, αλλά το τσάι, και ιδιαίτερα αν επιλέξεις πράσινο τσάι που περιέχει κατεχίνες, αυξάνει επίσης τον μεταβολισμό σου, βοηθώντας την απώλεια και τον έλεγχο του βάρους. Μπορείς ακόμα, να εμπλουτίσεις την γεύση στο σκέτο νερό, προστίθοντας φέτες από φρέσκα φρούτα ή λαχανικά (λεμόνι, αγγούρι).

Πηγή: www.realwater.gr

Το νερό είναι πολύτιμο για την καλή υγεία του οργανισμού. Η "REAL WATER" δραστηριοποιείται στις τεχνολογίες επεξεργασίας νερού από το 1997 και προσφέρει φίλτρα νερού και ψύκτες νερού για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Οι έμπειροι άνθρωποι της εταιρείας, ενημερώνουν και προτείνουν λύσεις υπεύθυνα, πάντα με χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις νερού της περιοχής σας και πάντα σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες.  

 

Info

Real Water

realwater.gr

Καταστήματα:

  • Πάτρα: 28ης Οκτωβρίου (Καρόλου) 24, τηλ: 2610 432532
  • Τρίπολη: 28ης Οκτωβρίου 24, τηλ: 2710 235171

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being