Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ωρα για μπικίνι! 8 συμβουλές για «χτίσετε» σώμα μέχρι το καλοκαίρι

Ωρα για μπικίνι! 8 συμβουλές για «χτίσετ...

Συμβουλές για να χάσεις βάρος πιο γρήγορα

Φέτος, το έχεις δηλώσει στον εαυτό σου (καλά και πέρυσι το είχες κάνει, αλλά οκ!), πως θα φορέσεις και το σέξι μαγιό και τα κοντά σορτσάκια και θα βγεις με αυτοπεποίθηση εκεί έξω, χωρίς να ρωτάς αν τα μπούτια σου είναι χοντρά και αν σε κολακεύει το ρούχο.

Για το επόμενο διάστημα γυμνάσου και κάνε διατροφή και αμέσως θα δεις το σώμα σου να αλλάζει, να μαζεύει και να γίνεται πιο σφριγηλό.

Για να σε βοηθήσουμε σε αυτή σου την προσπάθεια, μαζέψαμε συμβουλές που θα σε κάνουν να απαλλαγείς από το βάρος πιο γρήγορα.

Πιες νερό πριν το φαγητό

Το νερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και πριν το γεύμα, προωθεί την σωστή πέψη. Μάλιστα, δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό θα σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι, οπότε θα τρώτε λιγότερο.

Φάε πρωινό

Η ιδέα του να μην ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα χορτάτο πρωινό είναι εντελώς λανθασμένη. Αν δεν φας το πρωί, ο μεταβολισμός σου επιβραδύνεται, ενώ αυξάνεται και η ινσουλίνη στο σώμα σου. Δοκίμασε βρώμη, γιαούρτι, ένα τοστ με αβοκάντο ή μια ομελέτα.

Μην τρως «βαριά» το βράδυ

Ερευνα δείχνει πως όσοι καταναλώνουν «βαριά» γεύματα για βραδινό τείνουν να χάνουν λιγότερο βάρος απ' ότι εκείνους που προτιμούν να απολαμβάνουν ένα πλούσιο μεσημεριανό. Το σώμα αφομοιώνει τα τρόφιμα με διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικούς χρόνους.

Φρούτα και λαχανικά, οι τοπ «σύμμαχοί» σου

Αντί να τρως υδατάνθρακες ή λιπαρά, φάε χρωματιστούς καρπούς της φύσης. Θα γεμίσεις με θρεπτικές ουσίες και φυτικές ίνες, που θα σε κάνουν να αισθανθείς πλήρης.

Απέφυγε τα αναψυκτικά

Πιες νερό και τσάι χωρίς ζάχαρη. Δεν υπάρχει λόγος να λαμβάνεις περιττές θερμίδες από τα ποτά που πίνεις. Το καλό θα ήταν να αποφεύγεις γενικά την ζάχαρη.

Γυμνάσου με βάρη

Οι ασκήσεις με βάρη είναι κατάλληλες να ενδυναμώσεις τους μυς σου και να χάσεις θερμίδες. Ερευνες δείχνουν επίσης ότι, σε αντίθεση με την αεροβική άσκηση, η άσκηση με βάρη αυξάνει τις θερμίδες που καίτε σε κατάσταση ηρεμίας μέχρι και 39 ώρες μετά την προπόνησή σας. Επιπλέον, όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχει το σώμα σας, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε τη μέρα.

Κάνε την προπόνηση συνήθεια

Προσπάθησε να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου. Ο μόνος τρόπος για να δεις αλλαγές στο σώμα σου είναι να επιλέξεις ένα πρόγραμμα άθλησης και να το τηρείς κάθε μέρα του μήνα. Βάλε στον εαυτό σου μια πρόκληση και φτάσε τον στόχο σου.

Κάνε τον ύπνο προτεραιότητα

Οταν δεν κοιμάσαι αρκετά, οι ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη ανεβοκατεβαίνουν, με αποτέλεσμα να τρως πολύ περισσότερο απ' αυτό που χρειάζεσαι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being