Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα «πουλιά» του Χίτσκοκ στην… Βουδαπέστη: Συναγερμός για κοράκια που επιτέθηκαν σε ανθρώπους

Τα «πουλιά» του Χίτσκοκ στην… Βουδαπέστη...

Τα κοράκια είναι επιθετικά αυτή την εποχή γιατί προστατεύουν τα μικρά τους

Παγίδες για κοράκια τοποθετήθηκαν σε περιοχές της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία, έπειτα από αναφορές για πολυάριθμες επιθέσεις από κοράκια, το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, κάποιοι πολίτες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, καθώς η επίθεση από τα κοράκια τους προκάλεσε αιμορραγία στο κεφάλι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Το σκηνικό θυμίζει την ταινία «Πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσοκ

Όπως αναφέρει ο δήμος σε ανάρτηση στο Facebook, η τοποθέτηση παγίδων κρίθηκε απολύτως απαραίτητη γι’ αυτούς τους λόγους. «Τα κοράκια είναι επιθετικά αυτή την εποχή γιατί προστατεύουν τα μικρά τους. Δεν ανέχονται τους ανθρώπους, ούτε καν τα σκυλιά πολύ κοντά στις φωλιές τους. Μην πλησιάζετε τα σημεία όπου φτιάχνουν τις φωλιές τους», προειδοποιούν.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Nepszava», οι επιθέσεις των κορακιών μπορεί να συμβούν συνήθως κατά τη διάρκεια εκκόλαψης, που διαρκεί από τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου, καθώς προσπαθούν να προστατεύσουν τους νεοσσούς, που είναι ακόμη αδέξιοι και δεν μπορούν να πετάξουν. Πριν από έναν χρόνο, συνέβη επίθεση από κοράκια σε παιδιά νηπιαγωγείου της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις